Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Vanēčekam līgums uz trim sezonām ar ''Devils'', Gīkijam ar koijotiem

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Vanēčekam līgums uz trim sezonām ar ''Devils'', Gīkijam ar koijotiem
Viteks Vanēčeks. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Ņūdžersijas ''Devils'' parakstījusi līgumu ar čehu vārtsargu Viteku Vanēčeku.

Vanēčeks NHL ir pavadījis divas sezonas, abās pārstāvot Vašingtonas ''Capitals''. Jūlija ievadā gan klubs veica maiņas darījumu, kura rezultātā Viteks nonāca Ņūdžersijā. Viņam gan nebija aktīva līguma uz nākamo sezonu, tāpēc Ņūdžersijai bija jānoslēdz jauns.

Līgums paredz saistības uz trim sezonām. Katrā no tām viņš nopelnīs 3.4 miljonus ASV dolāru, kas nozīmē, ka līguma kopējā summa pārsniedz desmit miljonus.

26 gadus vecais Vanēčeks aizvadītajā sezonā sargāja Vašingtonas cietoksni 42 mačos. Tajos viņš atvairīja 90.8% metienu, ielaižot vidēji mačā 2.67 ripas. Viņa kontā arī četras sausās spēles.

Arizonas ''Coyotes'' tikmēr noslēgusi līgumu ar jauno spēlētāju Konoru Gīkiju. Klubs viņu šī gada drafta izvēlējās ar kopējo 11. izvēli. Līgums noslēgts uz trim sezonām. Katrā no tām viņš saņems 950 tūkstošus ASV dolāru.

Aizvadītajā sezonā Gīkijs pārstāvēja Rietumu hokeja līgas (WHL) vienību Vinipegas ''Ice''. 63 spēlēs viņš guva 24 vārtus un atdeva 46 rezultatīvas piespēles (70 punkti).

Nedz Ņūdžersijas, nedz arī Arizonas komanda nav ļoti spēcīga. ''Devils'' aizvadīto sezonu noslēdza pirmspēdējā vietā Austrumu konferencē, izcīnot 61 punktu 82 spēlēs. ''Coyotes'' tik pat mačos tikmēr izcīnīja 57 punktus un bija pirmspēdējā visā līgā un pēdējā Rietumos. Jaunajiem spēlētājiem būs iespēja šajās komandās progresēt un pierādīt sevi no labākās puses.

Visu NHL spēļu un dažādu citu sporta veidu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.spotrac.com/nhl/free-ag...
https://www.sportingnews.com/ca/nhl...