Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Capitals" centram Bekstremam veikta gurna operācija, gaidāma ilga atlabšana

Agris Suveizda

"Capitals" centram Bekstremam veikta gurna operācija, gaidāma ilga atlabšana
Niklass Bekstrems. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Vašingtonas "Capitals" pavēstījusi par operācijas veikšanu pieredzējušajam zviedru centra uzbrucējam Niklasam Bekstremam. Paredzētais atlabšanas termiņš netika publiskots.

Bekstremam gurna operācija tika veikta jau 2015. gadā, un šosezon viņš gurna problēmu dēļ izlaida pirmās 28 spēles. Zviedrs cerēja, ka varēs izvairīties no operācijas, tomēr vakar Beļģijā viņam tika veikta gurna atjaunošanas procedūra. Tā nav tik nopietna kā gurna aizvietošanas operācija, tomēr "Capitals" paziņoja, ka atlabšanas ilgums būs ilgs, precīzākas aplēses neizpaužot.

"Gurns vairs nebūs 100% kārtībā – to mēs visi zinām. Dažas dienas ir labas, dažas – ne tik labas. Tāda ir dzīve…Mana galvenā vēlme ir spēlēt hokeju – protams, ka vēlos atgriezties, vēlos atgriezties normāls un neuztraukties par to visu," maija vidū pēc sezonas beigām teica Bekstrems, kad vēl nebija lēmuma par operāciju. Vašingtonas "Capitals" nākamo sezonu sāks bez uzbrucēja Toma Vilsona, kuram pirms mēneša tika veikta kreisā ceļgala priekšējās krusteniskās saites operācija, pēc kuras atlabšana ilgs no sešiem līdz astoņiem mēnešiem.

Vašingtonas "Capitals" ar 100 punktiem 82 spēlēs ieņēma astoto vietu Austrumu konferencē un Stenlija kausa pirmajā kārtā ar 2-4 piekāpās regulārās sezonas uzvarētājai Floridas "Panthers". 34 gadus vecais Bekstrems regulārajā sezonā 47 spēlēs sakrāja 31 (6+25) punktus, 12 soda minūtes un negatīvu lietderību -8, bet Stenlija kausa sešos mačos izcēlās ar sešiem (2+4) punktiem. Bekstremam piecu gadu līgumā par 46 miljoniem ASV dolāru vēl ir atlikušas trīs sezonas. Līguma pirmajā sezonā viņš aizvadīja 55 spēles. Bekstrems visu karjeru pavadījis Vašingtonas "Capitals", kas 2006. gadā viņu draftēja ar ceturto numuru.

Visu NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/CapitalsPR/stat...
https://www.nhl.com/news/nicklas-ba...