Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Flyers" brīvdabas spēlē nāksies iztikt bez pieciem pamatsastāva uzbrucējiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Flyers" brīvdabas spēlē nāksies iztikt bez pieciem pamatsastāva uzbrucējiem
Jakubs Vorāčeks. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nedēļas nogalē Nacionālās hokeja līgas divas spēles tiks aizvadītas zem klajas debess. Filadelfijas “Flyers” tas būs tikai otrais mačs pēc Covid-19 uzliesmojuma komandā, tādēļ laukumā nevarēs doties seši pamatsastāva hokejisti.

Sestdien un svētdien tiks aizvadītas divas spēles brīvdabas laukumā pie Taho ezera. Sestdien pulksten 22:00 spēkosies Kolorado “Avalanche” un Lasvegasas “Golden Knights”, bet svētdienas duelis starp Bostonas “Bruins” un Filadelfijas “Flyers” sākotnēji bija paredzēts 18:00. Taču laika prognozes - tiek paredzēts, ka diena būs saulaina un bez mākoņiem, kas varētu ietekmēt redzamību uz ledus un tādējādi arī spēlētāju drošību - lika starta laiku atbīdīt līdz 21:00 pēc Latvijas laika.

Aizvadītajā naktī “Flyers” ar 2:3 bullīšos piekāpās Ņujorkas “Rangers”, un komandai tas bija pirmais mačs kopš Covid-19 uzliesmojuma. Kopš 9. februāra protokolā atrodas aizsargs Džastins Brons, kā arī uzbrucēji Klods Žirū, Treviss Koneknijs, Skots Lotons, Oskars Lindbloms un Jakubs Vorāčeks. Komandas galvenais treneris Alēns Viņo norādīja, ka neviens no viņiem nemaz nedosies izbraukumā uz Taho ezeru.

Duelī pret “Rangers” caurumus aizlāpīja Davids Kaše, Endijs Andreofs un Maksims Sušo. Visiem tā bija sezonas pirmā spēle, baltkrievu uzbrucējam Suško tas bija arī NHL karjeras pirmais mačs. Arī “Bruins” piedzīvoja zaudējumu, ar 2:3 piekāpjoties Ņūdžersijas “Devils”. Traumas dēļ spēli nepabeidza centrs Davids Krejčī, bet Covid-19 protokolā nav neviena “Bruins” hokejista.

Prognozējams, ka iztrūkums būs arī “Golden Knights” sastāvā - savainojuma dēļ jau piecas spēles pēc kārtas izlaidis Robins Lēners. Zviedrs vārtos nav bijis kopš 7. februāra. Lasvegasas galvenais treneris Pīters Debūrs norādīja, ka Lenērs, visticamāk, izbraukumā nedosies. Tādējādi vārtu drošība atkal tiks uzticēta Markam Andrē Flerī, kurš karjeras laikā jau aizvadījis divus mačus zem klajas debess, abus Pitsburgas “Penguins” kreklā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/flyers-wit...