Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bļugers turpina spēlēt rezultatīvi un gūst uzvaras vārtus pret "Islanders"

Rolands Eliņš

Bļugers turpina spēlēt rezultatīvi un gūst uzvaras vārtus pret "Islanders"
Teodors Bļugers. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā Pitsburgas "Penguins" ar 4:1 pārspēja Ņujorkas "Islanders", un komandas otros vārtus, kas vēlāk pārtapa uzvaru nesošajos vārtos, guva latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers, turpinot savu ļoti rezultatīvo sezonas sākumu.

Teodors Bļugers šonakt nospēlēja 15:05 minūtes, spēlējot gan vairākumā, gan mazākumā. Latvijas uzbrucēja rēķinā kārtējā aktīvā spēle, un viņš veica četrus metienus pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un uzvarēja 54% iemetienu. Bļugera lietderības koeficients bija plus viens.

Bļugers atzīmējās ar metienu vārtos spēles otrā perioda beigās, kad viņa partnera mesto ripu atvairīja "Islanders" vārtsargs Semjons Varlamovs, taču darīja to tā, ka ripa nonāca tieši pie Bļugera, kura priekšā palika tukša vārtu puse. Latvijas uzbrucējs uzreiz nogādāja ripu vārtos, tobrīd panākot 2:0, un vēlāk tie izrādījās par uzvaru nesošajiem vārtiem.

Savu sezonas rēķinu Bļugers palielinājis līdz deviņiem punktiem (3+6) 15 spēlēs. Šie viņam ir ceturtie uzvaras vārti Nacionālajā hokeja līgā savā karjerā. Līdz ar to viņš šajā rādītājā panācis Zemgu Girgensonu un abi dala ceturto vietu Latvijas spēlētāju konkurencē - Sandis Ozoliņš savā NHL karjerā guva 26 uzvaras vārtus, bet Sergejam Žoltokam un Kārlim Skrastiņam bija attiecīgi 18 un astoņi NHL uzvaras vārti.

Pitsburgai šī bija sezonas astotā uzvara, taču kopvērtējumā tā joprojām atrodas divus punktus aiz "Islanders" un ieņem piekto vietu savā divīzijā. Pitsburgai izdevās pārtraukt "Islanders" astoņu spēļu sēriju ar vismaz vienu gūtu punktu.

"Penguins" vadībā izvirzījās ar Sidnija Krosbija gūtajiem vārtiem spēles ceturtajā minūtē, bet trešajā periodā Pitsburgas uzvaru nodrošināja otrās maiņas Rasta-Malkina-Zakera rezultativitāte, tai gūstot divus vārtus un katram no šiem uzbrucējiem nopelnot pa diviem punktiem. Tā bija pirmā reize šosezon, kad Jevgeņijs Malkins vienā spēlē savācis vairāk par vienu punktu, un viņa sezonas statistika tagad ir tieši tāda pati kā Bļugeram (3+6), abiem dalot ceturto vietu komandas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

"Islanders" komandā vienīgos vārtus guva Broks Nelsons, 56. minūtē realizējot vairākumu. Varlamovs Ņujorkas komandas vārtos atvairīja 33 no 36 metieniem, kamēr Pitsburgas vārtsargs Tristans Džerijs tika galā ar 31 no 32 pretinieku metieniem.

"Penguins" statistika

V.HokejistsSpēlesPunkti
1.Braiens Rasts1515 (6+9)
2.Sidnijs Krosbijs1513 (6+7)
3.Džeiks Gincels1512 (5+7)
4.Teodors Bļugers159 (3+6)
4.Jevgeņijs Malkins159 (3+6)
6.Džeisons Zakers157 (4+3)

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  +2 [+] [-]

, 2021-02-19 08:24, pirms 3 gadiem
Tedijs pamazām kłuvis par pingvīnu pamatsastāva vērtību.
Un tā bija komanda, kurā to izdarīt bija relatīvi grūtāk kā citās.
Ar patreiz rādīto spēli un punktu vākšanas intensitāti, nākamo līgumu būtu pelnījis vismaz Girgensona līmenī

  -1 [+] [-]

, 2021-02-19 08:47, pirms 3 gadiem
Tedijs pelnijis vairāk nekā Zemgus , viņš spelē rezultativāk par Malkinu šajā sezonā!

  +4 [+] [-]

, 2021-02-19 09:19, pirms 3 gadiem
krisicc rakstīja: Tedijs pelnijis vairāk nekā Zemgus , viņš spelē rezultativāk par Malkinu šajā sezonā!
Ir taču tikai sezonas sākums, pagaidi kamēr vismaz puse sezona būs nospēlēta, tad arī varēsi salīdzināt punktu statistiku ar Malkina statiem.

  -1 [+] [-]

, 2021-02-19 09:30, pirms 3 gadiem
---Teodors Bļugers šonakt nospēlēja 15:05 minūtes, spēlējot gan vairākumā, gan mazākumā.---
It kā jau viss ir pareizi, taču par to vairākumu tas tā mazliet par skaļu teikts Vairākumā viņš spēlēja tikai vienreiz, pašā mača izskaņā, ar mērķi noturēt labvēlīgo rezultātu

  -1 [+] [-]

, 2021-02-19 12:43, pirms 3 gadiem
noturēt rezultātu? kāds bija rezultāts? 1-0? 2-0? vai kā? Ko tu jūs cienītais esat ēdis?!

xoweag rakstīja: ---Teodors Bļugers šonakt nospēlēja 15:05 minūtes, spēlējot gan vairākumā, gan mazākumā.---
It kā jau viss ir pareizi, taču par to vairākumu tas tā mazliet par skaļu teikts Vairākumā viņš spēlēja tikai vienreiz, pašā mača izskaņā, ar mērķi noturēt labvēlīgo rezultātu

     [+] [-]

, 2021-02-19 14:51, pirms 3 gadiem
moskis rakstīja: noturēt rezultātu? kāds bija rezultāts? 1-0? 2-0? vai kā? Ko tu jūs cienītais esat ēdis?!
Ja rezultāts ir 4:1 un līdz mača beigām ir nedaudz vairāk par pāris minūtēm, vai tā ir garantēta uzvara?