Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Red Wings" aizsargs: "Betmens ir idiots"

Andrejs Siliņš

"Red Wings" aizsargs: "Betmens ir idiots"
Aians Vaits
Foto: AFP/Scanpix

Detroitas "Red Wings" aizsargs Aians Vaits, komentējot Nacionālās Hokeja līgas (NHL) vadības darbu, nosaucis līgas komisāru Geriju Betmenu par idiotu. Tikmēr līga pavēstījusi, ka sarunas, visticamāk, tiks atsāktas pirmdien.

28 gadus vecais Vaits, laikrakstā "USA Today" komentējot situāciju ap lokautu un NHL komisāra Gerija Betmena darbu, izteicienus pārāk neizvēlējās: "Man jābūt atklātam: es personīgi domāju, ka viņš ir idiots. Kopš viņš ir komisārs spēle ir tikai bojāta."

Betmens par NHL komisāru kļuva 1993. gada februārī un kopš tā laika notikuši jau trīs lokauti. "Viss šis process bijis nomācošs. No mūsu skatu punkta šķiet, ka vienošanās varētu tikt panākta, ja vien viņi [īpašnieki] nedaudz panāktu pretī. To varēja izdarīt jau vasarā," pikts bija Vaits, kurš līgā pavadījis septiņas sezonas. "Nav nekādas vajadzības spēļu atcelšanai un šādu bojājumu radīšanai."

Lokauts turpinās kopš 16. septembra, un līga bijusi spiesta atcelt jau 327 regulārās sezonas spēles. Pēdējā līgas vadības jeb īpašnieku un Spēlētāju asociācijas (NHLPA) tikšanās notika 11. novembrī. Kā līgas vadība atklājusi ESPN, sarunas varētu atsākties pirmdien.

"Varam apstiprināt, ka esam provizoriski vienojušies atkal tikties pirmdien," apstiprināja NHL komisāra vietnieks Bils Deilijs. "Tikšanos vēlējās NHLPA. Skatīsimies, kas viņiem būs sakāms."

60 gadus vecais Betmens pirms kļūšanas par NHL komisāru veica vecākā Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) viceprezidenta pienākumus. Kopš Betmena stāšanās pie NHL stūres līgas ienākumi auguši no 400 miljoniem sezonā līdz trīs miljardiem. Betmena laikā līgā komandu skaits palielinājies no 24 līdz 30.

Izmantotie resursi:
USA Today
ESPN

Kā vērtējams Gerija Betmena darbs komisāra amatā?

  • 129

  • 75

  • 180


1 2 36 komentāri

 +11 [+] [-]

, 2012-11-18 12:56, pirms 12 gadiem
Spēlētāji paliek aizvien nekaunīgāki un nekaunīgāki...

 +10 [+] [-]

, 2012-11-18 12:57, pirms 12 gadiem
Nu nez nez, vairāk izskatās, ka spēlētāju biedrība ir idioti, kuri uzliek tik smieklīgu procentu sadali.

 +23 [+] [-]

, 2012-11-18 12:57, pirms 12 gadiem
Spaidermens gan nē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-11-18 13:03, pirms 12 gadiem
Kā tur teica viens komandas īpašnieks - lopiem ir jābūt stallī.Hokejists ir instrumentum vocāle.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-11-18 13:14, pirms 12 gadiem
Kharlamovs 33 rakstīja: Kā tas ir uzliek ? Spēlētāji prasa vairāk,vai līga grib nošķiebt no viņiem ?
Kāpēc pirms tam bija tādi procenti,it kā negodīgi ?
Jau pagājušā lokauta laikā,spēlētāji piekāpās un zaudēja naudu utt.
Tu zini precīzi,ko katrs piedāvā un vēlās ? Konkrēti ?
Nevienā profesionālajā sportā spēlētāji nesaņem vairāk par īpašniekiem. Šoreiz spēlētāji vēlas pakāpenisku algu samazinājumu līdz 50/50 pēc 2 gadiem taču šogad vini vēlas 65% No peļņas, lai kompensētu lokauta dēļ zaudētās spēles. Kāpēc īpašniekiem butu jāmaksā spēlētājiem par spēlēm kuras nav notikušas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-11-18 13:44, pirms 12 gadiem
nu i dir*a tam aizsargam

  +1 [+] [-]

, 2012-11-18 13:53, pirms 12 gadiem
laikam jau idiots esi pats,varēsi sūkāt aukstu ledu

  -1 [+] [-]

, 2012-11-18 13:55, pirms 12 gadiem
Kharlamovs 33 rakstīja: Vēlreiz saku,kāpēc tādi procenti bija pirms tam ? Kāpēc saimnieki,līga to pieļāva,bet tagad vēlas ko mainīt ?
Pēc paustā,līga plaukst un zeļ,ar maksimāli lielāko peļņu.
Daudz nopelnīja,var atļauties nelielu atelpu ?
Kāpēc saimnieki paraksta spēlētājus uz 10 + gadiem ? Par astronomiskām summām !? Un tad vēlas apčakarēt ?

Godīgi,esi lasījis reāli,ko vēlas līga un komandu saimnieki ?
Cik esmu lasījis,tas viss ar naudu galīgi neaprobežojas.
Jebkurās šāda veida sarunās vienmēr, lai notiktu darījums ir jāiziet uz kompromisiem abām pusēm ja prasības ir tik atšķirīgas. Pagaidām es redzu, ka uz kompromisu gatava ir tikai līga, kura jau ir spērusi vienu otru soli attiecīgā virzienā, piekāpjoties dažām no spēlētāju prasībām. Spēlētāji pagaidām stāv kā buki savā stūri un nav gatavi pat pus solīti paiet pretī līga lai noslēgtu darījumu. Gluži pretēji - pat sper soli pretējā virzienā, paceļot pēkšņi savas prasības vēl augstāk...tad kurš tur šobrīd bremzē visu pasākumu?

  +2 [+] [-]

, 2012-11-18 14:01, pirms 12 gadiem
Izskatās ka šeit visi komentātāji tiešām nozombēti ar pro-Betmena propagandu. Tāds 65/35 variants vispār no NHLPA puses nav bijis - lai kāds parāda avotu no kurienes tādas ziņas.

  +1 [+] [-]

, 2012-11-18 14:04, pirms 12 gadiem
spēlētāji ir jau samierinājušies ar 50/50, bet tomēr nav smuki apgriezt esošos līgumus(līguma samazinājums sanāk 14% apmērā), ko līga 2 gadu laikā kompensēs tik vien kā ar 195kk, kas pat ne tuvu nav šim samazinātajam apjomam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-11-18 14:16, pirms 12 gadiem
Sportiskais Kobolds rakstīja: Izskatās ka šeit visi komentātāji tiešām nozombēti ar pro-Betmena propagandu. Tāds 65/35 variants vispār no NHLPA puses nav bijis - lai kāds parāda avotu no kurienes tādas ziņas.
Pilna ārzemju prese ir ar to, ka spēlētāji šogad vēlas tos 65% un tad pakāpeniski pāriet uz tiem 50:50. PA to nav noliegusi, tad kāpēc kategoriski uzskatīt, ka tā nav taisnība???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-11-18 14:24, pirms 12 gadiem
pinta rakstīja: laikam jau idiots esi pats,varēsi sūkāt aukstu ledu
Nevar nepiekrist, NHL pat ietusēt starp spēlēm nav veselīgi, bet nosaukt līgas vadītāju par idiotu varētu tikai kāds kurš jeb kurā gadījumā pēc šīs sezonas beigs spēlētāja karjeru.

  +2 [+] [-]

, 2012-11-18 14:28, pirms 12 gadiem
Kharlamovs 33 rakstīja: Lai ko tu neteiktu,pateikšu tev vienu lietu. Atsākoties NHL un parakstot kolektīvo līgumu,zaudēs jebkurā gadījumā spēlētāji.
Redzēsi. Man kā KHL fanam,tas patīk. Jo šai līgai (KHL) ar šiem jaunievedumiem būs iespēja vēl vairāk pārvilināt,noturēt sev interesējošus spēlētājus.
Bet diez vai tas patiks,patīk spēlētājiem kas spēlēs NHL.

Cik ir lasīts,tad līga grib vēl vairāk ierobežot spēlētājus. Juniorus tas skars vēl vairāk. Jo līga grib pagarināt jauno spēlētāju pirmā līguma darbības ilgumu,kas tagad ir 3 gadi,līdz 5. Kā arī pagarināt klubu tiesības uz spēlētāju,precīzi neatceros līdz cik tur gadiem. Ļoti ceru,ka NHL līga un saimnieki panāks sev vēlamo.
Protams, ka cietīs galvenokārt spēlētāji, bet tas ir tikai loģiski, jo tur kkā viss tas bizness ir jāsatur kopā. Ja vairākiem klubiem ir finansiālas problēmas, tad skaidrs, ka kkur kkas ir jāierobežo. Tas tev nav KHL, kur problēmu gadījumā atliek uzrakstīt raudulīgu vēltuli Putinam unpēc Putina rīkojuma miljoni plūst un viss atrisināts Ja tagad čupiņa spēlētāju saņems pa pāris ļimoniem mazāk, tas būs piliens jūrā, bet ja teiksim par bankrotu paziņos pāris klubi tā vairs nebūs "sīka problēma". Ieviešot algu griestus arī zaudēja spēlētāji, bet tā bija nepieciešama lieta, lai līga neaizietu pa skuju taku...tā lūk...

  -2 [+] [-]

, 2012-11-18 14:29, pirms 12 gadiem
Vidējais līdzjutējs: Vaits ir idiots un alkatīgs

     [+] [-]

, 2012-11-18 14:31, pirms 12 gadiem
dwayne wade rakstīja: Spaidermens gan nē

  +1 [+] [-]

, 2012-11-18 15:47, pirms 12 gadiem
Kadu tur skuju taku,ja ligas pelna ir 3miljardi???tev ka darba nemejam butu patikami ka tevi pienemtu darba pa loti simpatisku samaksu un tad vienu dienu sie saprastu ka d siem tevi nevaig un vini no tevis atbrivoties pateicoties amnestijas likumam???TE NEIET RUNA TIKAI PAR NAUDU,bet par normaliem nosacijumies,jo klauni kuri iedod ligumu uz 10 gadiem pa +100 milj saprot ka ir dir.a grib no vina atbrivoties lai nebutu jamakasa tadu algu,ieviesot saucamo amnestijas likumu

  -1 [+] [-]

, 2012-11-18 16:37, pirms 12 gadiem
jurapro rakstīja: Kadu tur skuju taku,ja ligas pelna ir 3miljardi???tev ka darba nemejam butu patikami ka tevi pienemtu darba pa loti simpatisku samaksu un tad vienu dienu sie saprastu ka d siem tevi nevaig un vini no tevis atbrivoties pateicoties amnestijas likumam???TE NEIET RUNA TIKAI PAR NAUDU,bet par normaliem nosacijumies,jo klauni kuri iedod ligumu uz 10 gadiem pa +100 milj saprot ka ir dir.a grib no vina atbrivoties lai nebutu jamakasa tadu algu,ieviesot saucamo amnestijas likumu
Palasi Forbes analīzi pa NHL un tad sapratīsi, ka klubi tur naudā nepeld (ar atsevišķiem izņēmumiem). The Business Of Hockey: Team Values Hit... Ja vairāk nekā puse no līgas komandām strādā ar zaudējumiem, tad, manuprāt, ir diezgan skaidrs, ka tam nedrīkst nepievērst uzmanību. Mazās komandas vienkārši tiek nogalinātas sītajā skriešanās sacensībā pēc spelētājiem nemitīgi skrūvējot viņiem algas. Tai pat laikā neiesaistīties arī isti nevari tajā, jo tad vispār garantē sev kulšanos pa tabulas apakšdaļu, komandā nav lielu zvaigžņu, probzas ar biļešu tirdzniecību, suvenīriem un interesi par komandu kā tādu...Tā kā pilnīgi loģiski, ka līgai ir jāsaka savs vārds un kaut kādā veidā jāierobežo šīs lietas. Jā, spēlētājiem noteikti tas nepatīk, bet nu kkas ir jādara - nevar izlikties, ka viss ir baigi forši brīdī, kad vairāk kā puse komandustrādā ar zaudējumiem...

  -2 [+] [-]

, 2012-11-18 17:07, pirms 12 gadiem
Čalim taisnība. Līgas peļņas pieaugumam ar Betmenu tieša sakara ir maz, vienkārši naudas vērtība ir mainījusies visā pasaulē.

     [+] [-]

, 2012-11-18 17:23, pirms 12 gadiem
killo2000 rakstīja: Pilna ārzemju prese ir ar to, ka spēlētāji šogad vēlas tos 65% un tad pakāpeniski pāriet uz tiem 50:50. PA to nav noliegusi, tad kāpēc kategoriski uzskatīt, ka tā nav taisnība???
Lai to apgalvotu, nepietiks ar tekstu "pilna ārzemju prese ir...".
Pierādi savu apgalvojumu ar teksta/video linku uz Fēra vai cita NHLPA pārstāvja izteiktu prasību pēc 65 % spēlētājiem.

  +1 [+] [-]

, 2012-11-18 17:31, pirms 12 gadiem
Babajs rakstīja: Nevar nepiekrist, NHL pat ietusēt starp spēlēm nav veselīgi, bet nosaukt līgas vadītāju par idiotu varētu tikai kāds kurš jeb kurā gadījumā pēc šīs sezonas beigs spēlētāja karjeru.
Starp citu, nesen tika veikta NHL spēlētāju aptauja, kurā tika noskaidrots, ka 100% jeb PILNĪGI VISI spēlētāji ir neapmierināti ar Betmenu kā līgas prezidentu.

  -1 [+] [-]

, 2012-11-18 18:38, pirms 12 gadiem
Kāpēc gan Microsoft darbinieki nevarētu pieprasīt Geitsam , lai viņi saņemtu65 % un tikai 35 atstāt sev pašam .

  +1 [+] [-]

, 2012-11-18 19:21, pirms 12 gadiem
stardust rakstīja: Kāpēc gan Microsoft darbinieki nevarētu pieprasīt Geitsam , lai viņi saņemtu65 % un tikai 35 atstāt sev pašam .
Demagoģiska retorika, jo viņi to nevarētu tāpēc, ka Geitss ir Microsoft īpašnieks, taču Betmens un Deilijs nav NHL īpašnieki, viņi ir tikai to pārstāvji.
Interesanti, ko darītu Sikspārņa kungs, ja NHL spēlētāji, vismaz zvaigznes- visu klubu līderi, vairs neatgrieztos NHL, bet karjeru turpinātu Eiropā?!

No kā tad NH Līga= klubu īpašnieki+administrācija pelnītu miljardus?!
[NHL ienākumi pag. gadā pārsniedz 3,3 miljardus $$].

     [+] [-]

, 2012-11-18 20:30, pirms 12 gadiem
TSN vadošais NHL eksperts Bobs MakKenzijs sniedz savdabīgu skatu no malas uz līgas vadības un spēlētāju nespēju panākt kompromisu un ieilgušo lokautu:
McKenzie: On Day 57, do you know where your CBA...

  +1 [+] [-]

, 2012-11-18 20:42, pirms 12 gadiem
Viennozimigi Betmens ir labs klubu ipasnieku kalps,3 lokauts jau vien ko izsaka.Un katreiz speletajus agrieza un vissnotika talak.Nu negrib tie ipasnieki dlit godigi to saldo piragu.

  -1 [+] [-]

, 2012-11-18 20:49, pirms 12 gadiem
Viņš jau dara pareizi,klubs paraksta,uz 10 gadiem ligumu,ar crosby,par 10000000 dolariem,atri vien klubs,bankrotes.

Ko vēlak KHl,daris,ja beigsies lokouts?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 36 komentāri