Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Makdeivids beidzot atklāj rēķinu, "Kings" pārtrauc trīs zaudējumu sēriju

Andris Liepa
Andris Liepa

Makdeivids beidzot atklāj rēķinu, "Kings" pārtrauc trīs zaudējumu sēriju
Konors Makdeivids. Foto: Perry Nelson/USA Today Sports/Scanpix

2:3 P

Panthers - Canucks

1:4

Canadiens - Kings

1:3

Senators - Devils

3:4

Lightning - Golden Knights

3:2

Capitals - Stars

2:5

Red Wings - Rangers

2:4

Predators - Oilers

1:0

Blues - Islanders

4:2

Blackhawks - Sharks

6:4

Kraken - Flyers

Naktī uz piektdienu ar savu šīs Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas pirmo vārtu guvumu izcēlās Edmontonas “Oilers” superzvaigzne Konors Makdeivids, bet citā mačā trīs zaudējumu sēriju pārtrauca Losandželosas “Kings”.

• Edmontonas “Oilers”, kas viesos ar 4:2 (1:1, 2:1, 1:0) apspēlēja Nešvilas “Predators”.

• Šajā mačā savus šīs sezonas pirmos vārtus guva “Oilers” līderis Konors Makdeivids, kura precīzais raidījums pēcāk izrādījās arī uzvaru nesošais. “Oilers” rindās ar divām ripām atzīmējās Brets Kulaks, bet viens vārtu guvums Džefa Skinera kontā. Tikmēr pretinieku labā izcēlās Filips Forsbergs un Džonatans Maršeso.

• Makdeivida kontā līdz šim četros mačos bija četras rezultatīvas piespēles.

• Losandželosas “Kings” viesos spēja pārtraukt trīs zaudējumu sēriju, ar 4:1 (1:1, 1:0, 2:0) pārspējot Monreālas “Canadiens”.

• Uzvarētāju rindās katram no četriem vārtu guvumiem bija savs autors. Pirmajā periodā izcēlās Maikijs Andersons, otrajā – Alekss Laferjē, trešā perioda izskaņā – Andreass Eglunds, bet pašās spēles beigās, spēlējot skaitliskajā mazākumā, ripu tukšos vārtos raidīja Adrians Kemps. “Canadiens” šajā mačā vārtus guva pirmie, bet Džastina Berona precīzais raidījums tā arī palika vienīgais mājinieku labā.

• Vašingtonas “Capitals” savā laukumā ar 3:2 (0:1, 3:1, 0:0) uzveica Dalasas “Stars” hokejistus, sarūpējot dalasiešiem viņu sezonas pirmo zaudējumu.

• Rezultātu atklāja “Stars” hokejisti, mazākumā izceļoties Kolinam Blekvelam. Otru ripu “Stars” labā otrajā periodā guva Džeisons Robertsons. Savukārt “Capitals” rindās ar precīziem raidījumiem izcēlās Toms Vilsons Dilans Stroums un Teilors Redišs.

• Pie uzvaras viesos tika arī Ņūdžersijas “Devils”, kas ar 3:1 (0:0, 2:0, 1:1) pārspēja Otavas “Senators”.

• Šajā spēlē par tās pirmo zvaigzni tika atzīts “Devils” vārtu vīrs Jakobs Markstroms, kurš tika galā ar 30 no 31 pretinieku metiena. Vienīgais “Senators” spēlētājs, kuram izdevās Markstromu pārspēt, bija Breidijs Tkačaks. Savukārt “Devils” labā ar precīziem metieniem izcēlās Ēriks Haula, Neitans Bastians un Pols Koters.


• Citā spēlē Ņujorkas “Rangers” rindās ar “hat-trick” izcēlās Artemijs Panarins, sekmējot savas komandas uzvaru pār Detroitas “Red Wings” ar rezultātu 5:2 (2:0, 3:1, 0:1).

• Bez Panarina ņujorkiešu rindās izcēlās arī Vinsents Tročeks un Viktors Mančini. Detroitas kluba labā izcēlās Morics Zaiders un Džosefs Teilors Komfers. “Hat-trick” autors Panarins šo sezonu iesācis lieliski – 11 punkti (5+6) četrās spēlēs.


• Tikmēr ļoti mazrezultatīvs mačs tika aizvadīts Seintluisā, kur vietējā “Blues” pagarinājumā ar 1:0 pārspēja Ņujorkas “Islanders”.

• Spēles vienīgos vārtus papildlaikā guva Džeiks Neiborss. “Islanders” vārtsargs Iļja Sorokins šajā spēlē tika galā ar 29 no 30 pretinieku metieniem, bet “Blues” vārtu vīram Džoelam Hoferam bija mazliet vairāk darba – viņš tika galā ar visiem 34 pretinieku metieniem.


• Pirmo spēli savā laukumā beidzot aizvadīja Čikāgas “Blackhawks”, kas ar 4:2 (2:0, 1:1, 1:1) pārspēja Sanhosē “Sharks”, kuriem šis bija ceturtais zaudējums tikpat mačos. Tiesa, divas no neveiksmēm “Sharks” hokejisti piedzīvojuši pagarinājumā.

• Čikāgas kluba rindās ar vārtu guvumiem izcēlās Teilors Hols, Tailers Bertuci, Niks Folino un Džisons Dikinsons. Zaudētāju labā atzīmējās Tailers Tofoli un Fabians Zeterlunds.

• Visbeidzot, Sietlas “Kraken” uz sava ledus ar 6:4 (1:2, 4:0, 2:1) pieveica Filadelfijas “Flyers”.
• Šajā mačā ar trīs rezultativitātes punktiem atzīmējās “Kraken” uzbrucējs Džereds Makkens, kura kontā vārtu guvums un divas rezultatīvas piespēles. Bez viņa Sietlas kluba rindās izcēlās arī Brendons Monturs, Ēli Tolvanens, Džordans Eberle un Olivers Bjorkstrands. Pretinieku labā divi vārtu guvumi Skota Latons kontā, bet Kems Jorks un Džeimijs Draisdeils atzīmējas ar vienu vārtu guvumu.

• Jau ziņots, ka Teodors Bļugers Vankūveras “Canucks” uzvarā pār Uvja Balinska Floridas “Panthers” izcēlās ar vārtu guvumu, bet Zemgus Girgensona pārstāvētā Tampabejas “Lightning” pārspēja Vegasas “Golden Knights”. Savukārt Elvis Merzļikins savainojuma dēļ nebija pieteikumā “Blue Jackets” uzvarā pār Bufalo “Sabres”.

NHL spēļu rezultāti šonakt

SpēleRezultāts
Canadiens - Kings1:4
Capitals - Stars 3:2
Blackhawks - Sharks4:2
Senators - Devils1:3
Golden Knights – Lightning 3:4
Sabres – Blue Jackets4:6
Canucks – Panthers3:2 (p.l.)
Red Wings - Rangers2:5
Predators - Oilers2:4
Blues – Islanders1:0 (p.l.)
Kraken – Flyers6:4