Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Par NHL pirmās nedēļas pirmo zvaigzni atzīts "Kings" slovēņu kapteinis Kopitars

Agris Suveizda

Par NHL pirmās nedēļas pirmo zvaigzni atzīts "Kings" slovēņu kapteinis Kopitars
Anže Kopitars. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas pirmās spēļu nedēļas zvaigznēm atzīti trīs kapteiņi – Anže Kopitars no Losandželosas "Kings", Aleksandrs Ovečkins no Vašingtonas "Capitals" un Stīvens Stemkoss no Tampabejas "Lightning".

34 gadus vecais Anže Kopitars sezonas ievadspēlē pret Lasvegasas "Golden Knights" (6:2) otro reizi karjerā izcēlās ar pieciem (3+2) punktiem un nopelnīja piekto hat-trick, bet nākamajā mačā pret Minesotas "Wild" (2:3) piedalījās abos komandas vārtu guvumos un sakrāja 1+1. Divās spēlēs kopumā Kopitars nopelnīja septiņus (4+3) punktus, kas ir dalīts līgas labākais rādītājs.

Par nedēļas otro zvaigzni tika atzīts 36 gadus vecais Aleksandrs Ovečkins, kurš divās spēlēs sakrāja piecus (3+2) punktus un palīdzēja Vašingtonas "Capitals" tikt pie trim no četriem iespējamajiem punktiem. Krievu snaiperis pacēlās uz piekto vietu Nacionālās hokeja līgas visu laiku labāko vārtu guvēju sarakstā. Ovečkins 1199 spēlēs ir guvis 733 vārtus, par diviem apsteidzot kanādieti Marselu Dionnu un par astoņiem atpaliekot no ceturtajā vietā esošā amerikāņa Breta Hala, bet rekordists Veins Greckis ir 161 precīza metiena attālumā.

Trešās zvaigznes gods tika 31 gadu vecajam kanādietim Stīvenam Stemkosam, kurš trijās spēlēs atzīmējās ar septiņiem (3+4) punktiem. Stenlija kausa īpašniece Tampabejas "Lightning" sezonu sāka ar zaudējumu Teodora Bļugera pārstāvētajai Pitsburgas "Penguins" (2:6), bet pēc tam izcīnīja divas uzvaras. Pret Pitsburgu Stemkoss asistēja abos vārtos, pret Detroitas "Red Wings" (7:6 pagarinājumā) guva divus vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli, bet pret "Capitals" (2:1 pagarinājumā) tika pie 1+1.

Izmantotie resursi:
Kopitar leads 3 Stars of the Week | NHL.com

     [+] [-]

, 2021-10-18 22:16, pirms 2 gadiem
Kopitaram bija jau iepriekš viena 5 punktu spēle NHL.

     [+] [-]

, 2021-10-18 22:26, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kopitaram bija jau iepriekš viena 5 punktu spēle NHL.
Paldies, labots!