Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Viens no Slovākijas labākajiem aizsargiem Sekera noslēdz karjeru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Viens no Slovākijas labākajiem aizsargiem Sekera noslēdz karjeru
Andrejs Sekera. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

36 gadu vecumā karjeru noslēdzis Nacionālajā hokeja līgā (NHL) vairāk nekā 800 spēles aizvadījušais slovāku aizsargs Andrejs Sekera.

Andrejs Sekera norādīja, ka, kļūstot par brīvo aģentu, saņēmis vairākus līgumu piedāvājumus, arī no NHL, taču ģimenes dēļ pieņēmis lēmumu likt punktu spēlētāja karjerai. Aizsargs sacīja, ka ir par 100% pārliecināts – pēdējā spēle karjerā jau aizvadīta. "Kad apsvēru lēmumu, devu laiku, jo likās, ka vasarā tas pāries. Taču tā nenotika," par ģimenes labā izdarīto izvēli teica Sekera.

Pēdējās trīs sezonas viņš aizvadīja Dalasas "Stars" rindās, 2020. gadā spēlējot Stenlija kausa finālā. Karjeras pirmsākumos Sekera izmēģināja spēkus Bufalo "Sabres" rindās, tad īsāku sprīdi spēlēja Karolīnas "Hurricanes" un Losandželosas "Kings" kreklos, pēc tam uz četrām sezonām nostiprinoties Edmontonas "Oilers" komandā. Tam sekoja Dalasa.

Starp slovāku aizsargiem NHL Sekera ar 842 spēlēm ir trešais, atpaliekot tikai no Zdeno Hāras (1680) un Ļubomira Višņovska (883). Savukārt punktu ailē (253 punkti) viņam priekšā ir Hāra (680), Višņovskis (495) un arī Roberts Švehla (335 punkti 655 spēlēs).

Valstsvienību Sekera pārstāvējis astoņos pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs. 2012. gadā viņš kļuva par pasaules vicečempionu, bet 2016. gadā tika atzīts par Slovākijas sezonas labāko hokejistu.

Izmantotie resursi:
https://sportnet.sme.sk/spravy/obra...

     [+] [-]

, 2022-07-18 23:17, pirms 2 gadiem
Sekera var lepoties ar to, ka pieredzējis tos leģendām apvītos laikus, kad Bufalo prata iekļūt PO.