Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kanādu pasaules čempionātā vadīs Žiljēns, asistēs divi NHL galvenie treneri

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kanādu pasaules čempionātā vadīs Žiljēns, asistēs divi NHL galvenie treneri
Klods Žiljēns. Foto: Reuters/Scanpix

2022. gada pasaules čempionāts Somijā sāksies pēc mazāk kā mēneša, un šodien par savu treneru un menedžmenta korpusu paziņojusi Kanādas izlase, kuras galvenais treneris būs pieredzējušais Klods Žiljēns.

61 gadu vecais Klods Žiljēns, kurš bija Kanādas galvenais treneris arī Pekinas olimpiskajās spēlēs, Nacionālajā hokeja līgā (NHL) vadījis divas komandas. 2011. gadā viņš aizveda Bostonas "Bruins" līdz Stenlija kausam, bet pēdējā pieturas vieta bija Monreālas "Canadiens", pirms gada tiekot atbrīvotam no amata.

Žiljēnam asistēs Otavas "Senators" galvenais treneris Dīdžejs Smits, kā arī Andrē Turiņī, kurš pirmo sezonu vada Arizonas "Coyotes", bet pirms tam bija Kanādas U20 izlases galvenais treneris.

Kanādiešu ģenerālmenedžera amatā atgriezīsies Šeins Douns, kurš pienākumus pildīja arī Pekinas olimpiskajās spēlēs un pērn Rīgā notikušajā pasaules čempionātā. Kanādieši Latviju pameta ar zelta medaļām kaklā. Douna asistents būs Riks Nešs.

2007. gada pasaules čempionātā Douns bija komandas kapteinis, bet Nešs tika atzīts par MVP, Kanādai triumfējot.

Izmantotie resursi:
https://hockeycanada.ca/en-ca/news/...