Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Merzļikinam šonakt pirmā spēle Kolumbusas sākumsastāvā kopš 1. februāra

Rolands Eliņš

Merzļikinam šonakt pirmā spēle Kolumbusas sākumsastāvā kopš 1. februāra
Elvis Merzļikins. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šonakt spēles paredzētas trim Latvijas hokejistiem – Elvis Merzļikins 2:00 stāsies Kolumbusas vārtos mačā pret Nešvilu, tajā pašā laikā spēli sāks arī Teodora Bļugera pārstāvētā "Penguins", uzņemot "Islanders", bet Rūdolfs Balcers un "Sharks" 3:00 sāks maču pret Sentluisu.

Elvis Merzļikins februāra sākumā nespēlēja traumas dēļ, bet arī pēc atgriešanās viņš dažas spēles palika rezervē aiz soma Jonasa Korpisalo muguras. Korpisalo gan neizdevās iepriekšējā spēle pret Karolīnu (3:7), un Merzļikins viņu nomainīja līdz ar trešā perioda sākumu, bet divus vārtus nācās ielaist arī Merzļikinam.

Merzļikinam iepriekšējā spēle "Blue Jackets" sākumsastāvā bija naktī uz pirmo februāri, kad viņš atvairīja 33 no 36 "Blackhawks" metieniem, tiesa, pēc spēles daudz vairāk nācās izcelt viņa divas kļūdas trešajā periodā, kas abas atnesa vārtu zaudējumu un zaudējumu arī visā spēlē. Pēc tam Merzļikins divreiz nācis uz maiņu, bet šonakt atkal būs sākumsastāvā, vakardien Kolumbusas medijiem apstiprināja komandas galvenais treneris Džons Tortorella, līdz ar to nedaudz atkāpjoties no sava paraduma pamatvārtsargu nosaukt tikai dažas stundas pirms spēles.

Kolumbusa tagad zaudējusi divās spēlēs pēc kārtas, taču tās pretiniecei "Predators" pēdējā laikā klājies vēl sliktāk. Iepriekšējo 13 spēļu laikā gūta tikai viena uzvara pamatlaikā. Bijušas gan arī trīs uzvaras papildlaikā vai bullīšos, turklāt sezonas sākumā Nešvilai izdevās pieveikt Kolumbusu divreiz pēc kārtas (5:2 un 3:1). Divīzijas kopvērtējumā Nešvilai ir 12 punkti un septītā vieta, turklāt iepriekšējās dienās punkti tika dalīti arī pret divīzijas pastarīti Detroitas "Red Wings" (3:2 un 2:4).

Teodoram Bļugeram un Pitsburgas "Penguins" tikmēr būs iespēja savā laukumā apturēt "Islanders" uzvaru sēriju – Ņujorkas komanda uzvarējusi trīs spēlēs pēc kārtas un februārī vispār vēl ne reizi nav zaudējusi pamatlaikā. Abas komandas līdz šim šosezon aizvadījušas divas spēles, kas abas noslēdzās ar rezultātu 4:3, abām komandām gūstot pa vienai uzvarai.

Bļugers sezonas sākumā spēlējis rezultatīvi un savācis astoņus punktus 14 spēlēs, kas ir gandrīz tikpat, cik viņam bija visā debijas sezonas kopā. Bļugers šobrīd var lepoties ar "Penguins" ceturtā rezultatīvākā spēlētāja statusu, atpaliekot tikai vieno Braiena Rasta, Džeika Gincela un komandas superzvaigznes Sidnija Krosbija. Savukārt krievu uzbrucējs Jevgeņijs Malkins pagaidām savācis tikai septiņus punktus.

Šonakt spēle ieplānota arī Rūdolfam Balceram, kurš vakardienas treniņā turpināja tikt iespēlēts "Sharks" otrajā maiņā kopā ar čehu Hertlu un šveicieti Meieru, veidojot Eiropas uzbrucēju maiņu. Balcers Sanhosē sastāvā nospēlējis četrus mačus un ticis pie viena punkta (0+1), taču tikai iepriekšējā spēlē pret Anaheimu spēlēja vairāk par 12 minūtēm. Šonakt pretim stāsies Sentluisas komanda, divīzijas pārliecinoši rezultatīvākā komanda (16 spēlēs 52 vārti), kurai gan pēdējā laikā īsti veicies nav, no iepriekšējām piecām spēlēm pamatlaikā uzvarot tikai vienā, kas gan neliedza šajā laikā tāpat savākt piecus punktus.

NHL spēles

KomandasRez.KomandasRez.
Bruins-Devils2:00Blue Jackets – Predators2:00
Flyers – Rangers2:00Penguins – Islanders2:00
Maple Leafs – Senators2:00Capitals – Sabres2:00
Blues – Sharks3:00Coyotes – Kings4:00
Ducks – Wild5:00

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  +1 [+] [-]

, 2021-02-18 18:40, pirms 4 gadiem
Laikam nāksies vakaram ieilgt. Veiksmi puišiem!

     [+] [-]

, 2021-02-19 03:33, pirms 4 gadiem
Bļugers zvērs, pareizā brīdī pareizā vietā