Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Toronto pirmais numurs Marejs un Detroitas uzbrucējs Bertuzi nespēlēs vismaz mēnesi

Agris Suveizda

Toronto pirmais numurs Marejs un Detroitas uzbrucējs Bertuzi nespēlēs vismaz mēnesi
Mets Marejs. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Detroitas "Red Wings" pavēstījusi, ka šonakt Losandželosas "Kings" uzņems bez uzbrucējiem Robija Fabri, Tailera Bertuzi un Jakuba Vrānas.

Detroitas "Red Wings" NHL sezonu sākusi ar divām uzvarām pār Monreālas "Canadiens" (3:0 mājās) un Ņūdžersijas "Devils" (5:2 viesos), taču otrajā panākumā zaudēja 27 gadus veco kanādiešu malējo uzbrucēju Taileru Bertuzi, kurš, bloķējot metienu, iedzīvojās ķermeņa augšdaļas savainojumā. Bertuzi atgriešanās laukumā gaidāma tikai pēc 4-6 nedēļām.

Šosezon Bertuzi paguvis izdarīt vienu rezultatīvu piespēli, četrreiz mest pa vārtiem un nopelnīt pozitīvu lietderību +1, bet pagājušajā sezonā viņš bija otrais rezultatīvākais spēlētājs komandā. 68 spēlēs Bertuzi izcēlās ar 62 (30+32) punktiem, 47 soda minūtēm un negatīvu lietderību -11 un rezultativitātē atpalika vienīgi no Dilana Larkina (31+38).

Bertuzi šī ir otrā sezona divu gadu līģumā par 9,5 miljoniem dolāru, un, ja nepagarinās līgumu, nākamvasar viņš kļūs par neierobežoti brīvo aģentu. Detroitas "Red Wings" iepriekšējā sezonā ar 74 punktiem 82 spēlēs ieņēma 12. vietu Austrumu konferencē un sesto sezonu pēc kārtas netika Stenlija kausā.

Tikmēr Toronto "Maple Leafs" vārtsargam Metam Marejam pievilcējmuskuļa savainojuma dēļ būs jāizlaiž vismaz četras nedēļas. Sezonas pirmajā spēlē kanādietis debitēja ar 19 atvairītiem metieniem un zaudējumu Monreālas "Canadiens" (3:4), otrajā mačā vārtus sargāja Iļja Samsonovs, atvairot 24 metienus un palīdzot ar 3:2 pārspēt Vašingtonas "Capitals", bet trešajā spēlē pret Mareja iepriekšējo komandu bija paredzēta viņa atgriešanās vārtos – tomēr savainojuma dēļ viņš nepabeidza pirmsspēles treniņu. Samsonovs atvairīja vēl 26 metienus un vēlreiz palīdzēja uzvarēt ar 3:2.

Bijušais Pitsburgas "Penguins" pirmais numurs Marejs no 2016. līdz 2019. gadam aizvadīja 49-50 spēles sezonā un izcīnīja divus Stenlija kausus, pēdējā sezonā Pitsburgā aizvadīja 38 mačus, bet divās sezonās Otavā – tikai 27 un 20. Šovasar viņš tika aizmainīts uz Toronto, un Marejam četru gadu līgumā par 25 miljoniem dolāru šī ir trešā sezona. Pagājušajā sezonā Marejs ielaida vidēji 3,05 ripas un atvairīja 90,6% metienu.

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas "Viaplay"platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/redwings/news/r...
https://www.nhl.com/news/matt-murra...