Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Šodien sākas NHL treniņnometnes

Juris Miņins
Juris Miņins

Šodien sākas NHL treniņnometnes
Oskars Bārtulis
Foto: bobfina72, flickr.com

Šajā nedēļas nogalē Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubi sāks oficiālo gatavošanos 2010./2011. gada sezonai, līdz ar to, kopā ar vēl vairāk kā 600 simtiem pretendentu, cīņu par vietu savu komandu sastāvā sāks arī seši Latvijas hokejisti.

Kā jau ierasts, septembra vidū savu treniņu laukumu un trenažieru zāļu durvis vaļā ver Nacionālās hokeja līgas komandas, jo tieši šajā laikā sākas oficiālās pirmssezonas treniņnometnes. Šogad, kā jau ierasts, par vietu pasaules spēcīgākajā hokeja līgā cīnīsies vairāki Latvijas hokejisti, precīzāk, seši – Kārlis Skrastiņš, Raitis Ivanāns, Oskars Bārtulis, Artūrs Kulda, Kaspars Daugaviņš un arī Kristiāns Pelšs.

Kārļa Skrastiņa pārstāvētā Dalasas "Stars" savu treniņnometni nolēma uzsākt Kanādā, Prinča Edvarda salā, no kurienes nāk divi komandas hokejisti – Breds Ričardss un Stīvs Ots. Tiesa, jau 20. septembrī viņi būs atgriezušies Teksasā, lai jau dienu vēlāk savā laukumā aizvadītu pārbaudes maču ar Tampabejas "Lightning" komandu.
Savukārt Raita Ivanāna Kalgari "Flames" nekur tālu nedomā braukt un trenēsies savās mājās. Šodien, treniņnometnes pirmajā dienā, viņiem ir paredzēti dažādi fiziskās sagatavotības testi, bet jau no rītdienas komanda tiks sadalīta divos sastāvos un tā aizvadīs visu treniņnometni. Arī pirmā pārbaudes spēle (21. septembrī), pret Vankūveras "Canucks" notiks dalītos sastāvos, viena abu komandu daļa spēlēs Kalgari, otra – Vankūverā.

Atlantas "Thrashers", kuras sastāvā mēģinās iekļūt arī Artūrs Kulda, treniņus sāks ar spēlētāju fiziskās kondīcijas testiem, bet jau no rītdienas sāksies pilnvērtīgs treniņdarbs. Jāpiebilst, ka "Thrashers" vadība ir nolēmusi, ka hokejisti trenēsies nevis divās grupās, bet gan trijās. Savukārt pirmo pārbaudes maču Atlantas komanda aizvadīs 21. septembrī, kad tiksies ar Kolumbusas "Blue Jackets" vienību.
Arī aizvadītās sezonas NHL Austrumu konferences uzvarētāji, Filadelfijas "Flyers", kuras sastāvā, atgādināsim, debitēja Oskars Bārtulis, trenēsies trijās grupās, tāpat viņi pirmajā treniņu dienā ir ieplānojuši tikšanos ar medijiem un dažādus sportiskās formas testus. Pirmā pārbaudes spēle "lidotājiem", kā jau arī pārējām komandām, būs 21. septembrī, kad viņi tiksies ar Ņūdžersijas "Devils".

Otavas "Senators" treniņnometnē sevi no labākās puses mēģinās parādīt Kaspars Daugaviņš. Tiesa, tas nebūs viegli, jo kopumā treniņus uzsāks 50 hokejisti, no kuriem 30 būs tieši uzbrucēji. Treniņu laiki ir sadalīti priekš divām grupām un jau ir zināms, ka Kaspars spēlēs otrajā, kopā ar Alekseju Kovaļovu, Krisu Nīlu, Niku Folinjo, u.c. .
Visbeidzot šovasar draftētais Kristiāns Pelšs piedalīsies Edmontonas "Oilers" treniņnometnē. Uzreiz ir jāpiebilst, ka komandas vadība ir nolēmusi, ka visi sistēmas jaunie hokejisti ir pasaukti uz "lielās komandas" pirmssezonas treniņiem un Pelša gadījumā, laikam jau, nekāda nopietnā cīņa par tikšanu komandā nebūs, drīzāk tas būs iepazīšanās brauciens, taču tā ir laba iespēja atrādīties cilvēkiem, kuri viņu izvēlējās draftā un mēģināt pieradināt viņus pie domas, ka nākotnē šis jaunais cilvēks vienības skautiem būtu jāpieskata uzmanīgāk.

Izmantotie resursi:
The Official Mobile Web Site - Atlanta Thrashers
The Official Mobile Web Site - Calgary Flames
The Official Mobile Web Site - Dallas Stars
The Official Mobile Web Site - Edmonton Oilers
The Official Mobile Web Site - Ottawa Senators
The Official Mobile Web Site - Philadelphia Flyers

     [+] [-]

, 2010-09-17 16:27, pirms 14 gadiem
Reāli vieta pamatsastāvā pagaidām ir tikai Skrastiņam , tākā nozīmīgs laiks jaunajiem sevi pierādīt.

 +10 [+] [-]

, 2010-09-17 16:30, pirms 14 gadiem
PrinC1t rakstīja: Reāli vieta pamatsastāvā pagaidām ir tikai Skrastiņam , tākā nozīmīgs laiks jaunajiem sevi pierādīt.
Ivanānam par vietu sastāvā arī nevajadzētu baigi uztraukties. Cita lieta, ka "policistam"-smagsvaram tas ne vienmēr nozīmē - aizvadīt visas iespējamās spēles.

  -3 [+] [-]

, 2010-09-17 16:36, pirms 14 gadiem
Ivanāns , domāju vairāk rotēs, ap 4.maiņu, un rezervistiem, domājams, ka viņa loma, nebūs īpaši lielāka kā Losandželosā, lai gan, kas zin.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-09-17 16:56, pirms 14 gadiem
PrinC1t rakstīja: Ivanāns , domāju vairāk rotēs, ap 4.maiņu, un rezervistiem, domājams, ka viņa loma, nebūs īpaši lielāka kā Losandželosā, lai gan, kas zin.
Un LA viņš bija pamatsastāvā. Kā jau teicu - "policistam"-smagsvaram būt pamatsastāvā nenozīmē, vismaz 10 minūtes ledus laika un 82 spēles sezonā.

Viņu gadījumā tas nozīmē, ka esi komandas pirmais un labākais kauslis. Ivanāns tāds bija LAK, un, kā izskatās pašlaik, būs arī CGY.

Ja runā par viņa lomu komandā, tad jāatceras, ka CGY ir viena no kauslīgākajām komandām NHL (pie tam, vairāku iepriekšējo sezonu garumā)... un ja jau viņi pat Makgratanu (spēlētāju, par kuru NHL saka, ka šams slidot tā īsti nemāk) turēja komandā/laukumā, tad Ivanānam, kurš ne tuvu nav sliktākais smagsvars tīri hokeja spēlēšanas ziņā, gan jau kādas iespējas parādīsies.

     [+] [-]

, 2010-09-17 17:03, pirms 14 gadiem
Juri, kādas iespējas Kūldam, šogad, vai nekad? Tavas domas?

     [+] [-]

, 2010-09-17 17:06, pirms 14 gadiem
racha rakstīja: Juri, kādas iespējas Kūldam, šogad, vai nekad? Tavas domas?
Tuvosies sezona, tad tiks publicēti arī vairāki raksti (kā iepriekšējos gados), kur arī tiks apspēlēti dažādi varianti gan par Kuldu, gan par pārējiem.

Bet īsumā - nebūt tik traki nav, šogad Artūrs spēlēs NHL (protams, ja neiejauksies katastrofāli blakusapstākļi). Cik daudz - tas ir cits jautājums.

     [+] [-]

, 2010-09-17 17:11, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tuvosies sezona, tad tiks publicēti arī vairāki raksti (kā iepriekšējos gados), kur arī tiks apspēlēti dažādi varianti gan par Kuldu, gan par pārējiem.

Bet īsumā - nebūt tik traki nav, šogad Artūrs spēlēs NHL (protams, ja neiejauksies katastrofāli blakusapstākļi). Cik daudz - tas ir cits jautājums.
Bet vai Kuldam ''Trashers'' būtu tā labākā komanda? Vai ''Trashers'' varētu cīnīties šogad par SC?

     [+] [-]

, 2010-09-17 17:22, pirms 14 gadiem
racha rakstīja: Bet vai Kuldam ''Trashers'' būtu tā labākā komanda? Vai ''Trashers'' varētu cīnīties šogad par SC?
Jebkurā komandā ir vēl kaudze ar vismaz ne sliktākiem jaunajiem hokejistiem. Un tagad mainīt sistēmu, nozīmē, tikt atmestam par pāris soļiem atpakaļ, jo jebkur citur viņš ir daudz mazāk zināms nekā Atlantā. Pie tam, nemaz tik traģiski nav. Atlanta ir komanda, kas pārbūvējas, Kulda ir viens no viņu perspektīvākajiem jaunajiem spēlētājiem. Iespējas būs!

SC un "Thrashers" ... šosezon ... man kkā šie trīs komponenti nelīmējas kopā.

  +3 [+] [-]

, 2010-09-17 17:27, pirms 14 gadiem
Ew a kas ir ar Enkuzenu?

  +3 [+] [-]

, 2010-09-17 17:43, pirms 14 gadiem
Nu Daugavai būs grūti Senators. Kovaļovs jau pateicis, ka spēlēs līdz 50 gadu vecumam, izdomās vēl kaut ko tādu Speca un Alfijs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-09-17 18:19, pirms 14 gadiem
kino rakstīja: Nu Daugavai būs grūti Senators. Kovaļovs jau pateicis, ka spēlēs līdz 50 gadu vecumam, izdomās vēl kaut ko tādu Speca un Alfijs...
Nu uzbrucēji [labi] šiem ir padaudz... Nu treniņnometnē jāparāda, kas īpašs... Moš jāsadzer kopā ar treneri un GM... Un lieta darīta... D: Bet nu ja nopietni, jāvēl veiksme - lai izdodas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-09-17 21:28, pirms 14 gadiem
Lai viņiem veicas! Gribas beidzot vairāk letiņus redzēt NHL!

     [+] [-]

, 2010-09-18 16:21, pirms 14 gadiem
Volx rakstīja: Heršijas Bears pacēlis uz augšu ECHL pamatvārtsargu Fordu bet tajā pašā laika ECHL klubs noslēdzis līgumu ar jaunu GK kas pagajšsezon spēlēja NCAA.Ja Enkuzens arī spēlēs ECHL tad ne kā pirmais GK.
Paldies a to es te visu internetu izraku bet nekur neatradu