Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Stars" tiksies ar "Bruins"

Juris Miņins
Juris Miņins

"Stars" tiksies ar "Bruins"
Dalasa "Stars" hokejisti
Foto: AP/Scanpix

Šonakt kārtējo spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā aizvadīs Kārlis Skrastiņš un viņa pārstāvētā Dalasas "Stars" komanda, kura savā laukumā tiksies ar pagājušās sezonas Austrumu konferences līderiem, Bostonas "Bruins" komandu.

Dalasas "Stars" – Bostonas "Bruins"

Dalasas "Stars"
Lai arī "Stars" komanda pašlaik nav pirmajās vietās Rietumu konferences tabulā, dalasieši ir viena no retajām komandām, kura šosezon vēl nav zaudējusi pamatlaikā. Tāpat iepriekšējā spēlē izcīnītā uzvara pār Nešvilas "Predators" ar 6:0 varētu tikai spārnot teksasiešus jauniem panākumiem. Pie komandas stiprajām pusēm noteikti ir jāatzīmē, pēdējās spēlēs lieliski spēlējošais uzbrukums un vidēji spēlē gūtie četri vārti dod dalītu (ar Ņujorkas "Rangers" un Atlantas "Thrashers") pirmo vietu visā līgā.
Breds Ričardss ir atradis lielisku saspēli ar Džeimsu Nīlu un Luī Eriksonu, savukārt otrajā maiņā lieliska sadarbība ir izveidojusies Brendanam Morovam, Maikam Ribero un Džeimijam Benam. Tāpat jāatzīmē, ka sportisko formu turpina uzņemt Jere Lehtinens, kurš, savainojuma dēļ, bija spiests izlaist pirmās trīs spēles. Nevar nepieminēt arī vārtsargu Mārtiju Turko, kurš, pēc nelielas atpūtas, spēja nosargāt savus vārtus neskartus. Un arī kopumā runājot, "Stars" vārtsargu līnija pašlaik izskatās pārliecinošāk nekā viņu šīsnakts pretiniekiem, jo arī Alekss Olds savā vienīgajā spēlē rādīja lielisku sniegumu.

Bostonas "Bruins"
Vienai no aizvadītās sezonas labākajām komandām spēlējot savā laukumā (iegūti 70% no iespējamajiem punktiem), šajā sezonā laime būs jāmeklē izbraukumā. Un pirmā pieturvieta būs Teksasā, Dalasas "Stars" mājvietā. Par pamatu šādai "apstākļu maiņai" kalpo komandas vājais sniegums līdzšinējās piecās mājas spēlēs, kurās izdevās izcīnīt vien divas uzvaras. "Iespējams, mēs pārāk spēlējam uz publiku", sacīja komandas veterāns Marks Reči, "neapšaubāmi mums ir laba komanda, taču pašlaik mums ir vairāk jākoncentrējas uz uzvaru gūšanu, nevis skaistu spēli."
Kā no nepietiekošas koncentrācijas izrietoši iemesli ir "caurumotā" aizsardzība, kas, pretēji iepriekšējā sezonā redzētajam, visās trīs zaudētajā spēlēs ļāvuši iemest vismaz četrus vārtus. Tāpat arī spēle vairākumā neizdodas tā kā varbūt ir cerēts – realizēti četri no 29 vairākumiem. Pēdējās divās cīņās, kurās vārtos stājās Tuka Rasks, arī par vārtsarga spēli nevarēja teikt, ka tā būtu glābusi komandu. Šonakt, gan, paredzēts, ka "Bruins" vārtus sargās Tims Tomass, tāpat rezultativitātes uzlabojums tiek gaidīts no Bostonas līderiem, kuri šajā spēlē spēlēs jaunos virknējumos, Marks Savārs cīņu aizvadīs vienā maiņā ar Marko Šturmu un Maiklu Raideru, bet Davidam Krejči malās spēleš Milans Lučičs un Bleiks Vīlers.

Kārlis Skrastiņš
Kārlis Skrastiņš iepriekšējā spēlē guva savu pirmo rezultativitātes punktu, kad viņa metienu uz vārtiem pielaboja Tobijs Petersens. Arī viņa lietderības koeficients, +3, bija labākais komandā. Vai šādai spēlei būs arī turpinājums? Viss atkarīgs no tā kā spēlēs komanda, ja tā būs iekrājusi lielāku pārsvaru, tad, protams, arī Kārlim būs "brīvākas rokas" uzbrukumā, ja nē – būs jāstrādā aizsardzībā, kas, Skrastiņa tipa aizsargiem, ir pat nozīmīgāk nekā punktu gūšana.

Savainojumi
Dalasas "Stars" rindās, iespējams, nespēlēs Maiks Modano (Ribu savainojums) un Stīvs Ots (trapecveida muskuļa savainojums).
Savukārt Bostonas "Bruins" sastāvā pleca savainojumu ārstē Deniss Vaidemans.

Pārējās cīņas

No pārējām šīsnakts cīņām, iespējams, vislielāko interesi izraisīs Kalgari "Flames" spēle ar Vankūveras "Canucks", t.i., divu Kanādas rietumkrasta komandu spēle, kurā abām uzvaru vajag "kā ēst". Tāpat interesanti notikumi varētu risināties Ņūdžersijas "Devils" un Atlantas "Thrashers" spēlē, bet Ņujorkas "Islenders" cīņā pret Bufalo "Sabres" atklāts paliek jautājums, kad "salinieki", ar Džonu Tavaresu ierindā, beidzot izcīnīs pirmo uzvaru.

Izmantotie resursi:
nhl.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-16 16:10, pirms 15 gadiem
Domāju,ka šo spēli paņems.

     [+] [-]

, 2009-10-16 16:12, pirms 15 gadiem
Nu Sabres arī neko spožu nerāda, tad jau Salinieki var censties uzvarēt

     [+] [-]

, 2009-10-16 16:50, pirms 15 gadiem
Žēl ka Modano nebūs... Čīņa būs sīva!

     [+] [-]

, 2009-10-16 16:56, pirms 15 gadiem
brateza rakstīja: Žēl ka Modano nebūs... Čīņa būs sīva!
Visi šie spēlētāji ir day-to-day, tas ir tuvākajā laikā atgriezīsies, bet konkrētus datumus neviens nezin, tāpēc moš i spēlēs.

     [+] [-]

, 2009-10-16 17:08, pirms 15 gadiem
Nu ceressim uz kaadu labu Stream un jaatbalsta ja nepiedzershos (giggle)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-16 20:18, pirms 15 gadiem
Stars vēl nevienā mačā nav palicis bez punkriem un nepaliks arī šoreiz!

     [+] [-]

, 2009-10-16 20:33, pirms 15 gadiem
Izskatās ka Dalasai ir pienācis tas laiks,dabūt pa biksēm!

     [+] [-]

, 2009-10-16 23:32, pirms 15 gadiem
shite ir jaanem