Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Stemkoss pēc traumas pret Kolumbusu ievietots ilgtermiņa savainoto rezervē

Agris Suveizda

Stemkoss  pēc traumas pret Kolumbusu ievietots ilgtermiņa savainoto rezervē
Stīvens Stemkoss. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa īpašniece Tampabejas "Lightning" ilgtermiņa savainoto spēlētāju rezervē ievietojusi savu kapteini Stīvenu Stemkosu, kurš 8. aprīļa uzvarā pār Elvja Merzļikina pārstāvēto Kolumbusas "Blue Jackets" (6:4) iedzīvojās ķermeņa lejasdaļas savainojumā.

Sīkākas informācijas par Stemkosa savainojumu un atlabšanas ilgumu pagaidām nav, taču ievietošana ilgtermiņa savainoto spēlētāju rezervē nozīmē, ka viņš nespēlēs vismaz līdz šā mēneša beigām. Kanādietis lazaretē ievietots ar retrospektīvu datumu (9. aprīli), un no savainoto rezerves drīkst tikt svītrots ne agrāk kā pēc desmit maču izlaišanas – tādējādi viņš teorētiski varētu būt pieejams no 1. maija.

31 gadu vecais Stemkoss šosezon 38 spēlēs ir sakrājis 34 (17+17) punktus, 16 soda minūtes un pozitīvu lietderību +4. Stemkoss ir ceturtais rezultatīvākais spēlētājs komandā, taču vadošais trio ir aizvadījis pa 43 spēlēm. Līderis ar 39 (8+31) punktiem ir zviedru aizsargs Viktors Hēdmans, kurš šonakt pagarinājumā guva uzvaras vārtus pār Floridas "Panthers" (3:2). Šī uzvara ļāva par punktu atrauties no "Panthers" un ar 60 punktiem 43 spēlēs ieņemt otro vietu Centrālajā divīzijā. Tikpat punktu ir arī līderei Karolīnas "Hurricanes", kas aizvadījusi par spēli mazāk.

2008. gada drafta pirmais numurs savainojuma dēļ iepriekšējā Stenlija kausa izcīņā aizvadīja tikai vienu spēli, bet regulārajā sezonā Stemkoss 57 mačos sakrāja 66 (29+37) punktus.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/lightning-...