Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL algu griesti var samazināties par 11.4 miljoniem

Juris Miņins
Juris Miņins

NHL algu griesti var samazināties par 11.4 miljoniem
Nākamās sezonas apmaksātākais hokejists - Vensāns Lekavaljē.
Foto: AP/Scanpix

Tā kā jau nākamvasar Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadībai ar spēlētāju arodbiedrību (NHLPA) būs jāparaksta jauns kolektīvais līgums, pastāv iespējas, ka atkal varētu tikt ieviestas korekcijas klubu algu budžetos, t.i., tie varētu tikt samazināti par 11.4 miljoniem ASV dolāru.

Tā kā 2010./2011. gada sezona ir pēdējā, kurā spēkā būs 2005. gadā noslēgtais NHL un NHLPA kolektīvais līgums, jau labu laiku iepriekš ir sākušās diskusijas par nākamā līguma noslēgšanu, lai neatkārtotis 2004./2005. gada sezonas notikumi, kad lokauta dēļ tika izlaista visa sezona.
Līdz ar to, pašlaik, kad sarunas šajā sakarā ir pastiprinājušās, vairāki NHL komandu ģenerālmenedžeri ir izteikuši bažas par jaunā līguma finansiālajiem nosacījumiem, t.i., to cik "augsti" tiks uzstādīti algu griesti. Pašlaik jau ir parādījušās baumas, ka tie varētu "nokrist" līdz 48 miljoniem ASV dolāru, pašreizējo 59.4 vietā.

Tieši tāpēc, izskatās, ka vairākas NHL komandas, nodrošinoties pret nepatīkamiem pārsteigumiem, pēdējā laikā visai piesardzīgi slēdz ilgtermiņa līgumus ar vidējās klases spēlētājiem. Vēl vairāk, vairākas vienības ir pavēstījušas, ka principiāli nevēlas slēgt līgumus, kas ir ilgāki par divām sezonām.

Taču, lai tas viss tiktu realizēts (vai, attiecīgi, pārskatīts) vispirms Nacionālās hokeja līgas spēlētāju asociācijai ir jāievēl organizācijas vadītājs, jo Donalds Fērs vēl aizvien netiek oficiāli apstiprināts jaunajā amatā.
Jāpiebilst, ka spēlētāju arodbiedrībai pastāv iespēja pagarināt iepriekšējo kolektīvo līgumu uz vēl vienu sezonu (pēc 2010./2011. gada sezonas), tādējādi iegūstot papildus gadu sarunām par jauno līgumu.

Atgādināsim, ka kopš 2005. gada, kad pirmo reizi Nacionālās hokeja līgas vēsturē, saskaņā ar NHL un NHLPA kolektīvo līgumu, šādi komandu algu budžeta ierobežojumi tika ieviesti, algu griesti (un arī algu grīda) tika mainīti katrā nākamajā sezonā. Pirmajā gadā komandas drīkstēja algās tērēt vien 39 miljonus ASV dolāru, tad, pēc gada, tika atļauts tērēt vēl par pieciem miljoniem vairāk, bet aizpagājušajā sezonā algu griesti pārsniedza 50 miljonu robežu un apstājās pie 50.3 miljoniem ASV dolāru.
Tāpat iepriekšējais līgas vadības un spēlētāju arodbiedrības līgums paredzēja vairākas izmaiņas spēles noteikumos, tika atcelta "divu līniju piespēle", ierobežota vārtsargu darbība aiz vārtiem u.c.

Izmantotie resursi:
espn.go.com: ESPN: The Worldwide Leader In Sports

1 2 41 komentārs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +40 [+] [-]

, 2010-07-15 21:36, pirms 14 gadiem
TomsMVP rakstīja: Kamēr NBA turpina celties --> NHL .. tiešām nesalīdzināms līmenis......
NBA, starp citu, gatavojas lokautam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +21 [+] [-]

, 2010-07-15 21:39, pirms 14 gadiem
Mežonīgais putniņš rakstīja: Ko muldi? Kur var to palasīt?
Visos ASV lielākajos sporta portālos. ESPN toč bija.

sports.espn.go.com: Union disputes NBA's figures, ready for lockout...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2010-07-15 21:44, pirms 14 gadiem
Deron Williams rakstīja: tri six mafija laba grupa, viņiem labi gapši
Tas kaut kā saistās ar NHL algu griestiem vai hokeju kā tādu?

 +49 [+] [-]

, 2010-07-15 21:44, pirms 14 gadiem
Tādā gadījumā KHL varētu ievākt zināmu ražu tuvākajos gados.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-07-15 21:49, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tas kaut kā saistās ar NHL algu griestiem vai hokeju kā tādu?
Juri, klau nevajag, par cik tad tādā gadījumā kristos vidējie spēlētāju ienākumi, jau tagad daudzi uz krieviem skatās kāru aci, ja vien nebūtu tas limits tad drīzumā uz KHL būtu vesels bars atbēdzies. Betmens riskē ar kaut ko pamatīgu!

  -2 [+] [-]

, 2010-07-15 21:51, pirms 14 gadiem
Krokodils rakstīja: Tādā gadījumā KHL varētu ievākt zināmu ražu tuvākajos gados.
Arii fakts! Taadaam komandaam kaa AK bars , Ufa, Ska,Avangards ir budžets un, ja hokejistiem algas ies uz leju nhl tad vidusmeera speeleetaaji brauks uz KHL! Un Dinamo arii tikai no taa ieguus!

     [+] [-]

, 2010-07-15 21:59, pirms 14 gadiem
Ja tā tiešām notiks šķiet, ka NHL klubi būs priecīgi, ja KHL viņiem novāks resnos kontraktus, lai nav jāsūta uz AHL pārmaksātie čaļi un tāpat jāmaksā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-07-15 22:04, pirms 14 gadiem
Tik krasi samazināt algu griestus ir bīstami. KHL taču nocels daudzus spēlētājus! UN tāds SKA, Salavat patiešām paņems nevis viduvējības, bet NHL komandu otrās maiņas spēlētājus par jēdzīgu, nevis dārgu cenu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2010-07-15 22:20, pirms 14 gadiem
Eduliic_7 rakstīja: NHL finansjāli nobāl uz NBA fōna
Un abas šīs līgas uz MLB un, jo vēl vairāk, NFL.

  -2 [+] [-]

, 2010-07-15 22:47, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Un abas šīs līgas uz MLB un, jo vēl vairāk, NFL.
Tagad neiet runa par MLB vai NFL, bet gan par NHL un to, ka tā riskē ar kaut ko nepatīkamu, protams, Z-amerikāņi jau masveidā nebēgs atpakaļ uz labākiem peļņas avotiem, bet gan leģionāri NHL, kuri visnotaļ noteikti nebūs apmierināti ar gaidāmās algas samazināšanu, + lielie nodokļi un pāri nepaliek nekas. Un der atcerēties, ka komandā spēlē 24 hokejisti + rezervisti + prospekti ar līgumiem, iespējams, tas nozīmē, ka labākie spēlētāji nesaņems 8-9 miljonus bet gan 6-7, tas savukārt daudziem vidēja līmeņa hokejistiem liks pārskatīt variantus uz kurieni doties.

  -1 [+] [-]

, 2010-07-15 23:02, pirms 14 gadiem
Krokodils rakstīja: Tagad neiet runa par MLB vai NFL, bet gan par NHL un to, ka tā riskē ar kaut ko nepatīkamu, protams, Z-amerikāņi jau masveidā nebēgs atpakaļ uz labākiem peļņas avotiem, bet gan leģionāri NHL, kuri visnotaļ noteikti nebūs apmierināti ar gaidāmās algas samazināšanu, + lielie nodokļi un pāri nepaliek nekas. Un der atcerēties, ka komandā spēlē 24 hokejisti + rezervisti + prospekti ar līgumiem, iespējams, tas nozīmē, ka labākie spēlētāji nesaņems 8-9 miljonus bet gan 6-7, tas savukārt daudziem vidēja līmeņa hokejistiem liks pārskatīt variantus uz kurieni doties.
Tagad ir runa par sportu kā biznesu un to, ka Betmens nedara visu iespējamo, lai NHL padarītu par daudz konkurētspējīgāku līgu starp lielā četrinieka līgām, kas beigu beigās noved arī pie spēlētāju algu problēmām.

     [+] [-]

, 2010-07-15 23:05, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tagad ir runa par sportu kā biznesu un to, ka Betmens nedara visu iespējamo, lai NHL padarītu par daudz konkurētspējīgāku līgu starp lielā četrinieka līgām, kas beigu beigās noved arī pie spēlētāju algu problēmām.
Lai pārceļ komandas uz Biznesa centriem Sanfrancisko, vai kaut vai Lasvegasā uztaisa hokeja komandu, izeja iegūt konkurētspējīgas komandas būs, nerentablās slēdzam ciet, kur problēma?

     [+] [-]

, 2010-07-15 23:10, pirms 14 gadiem
Krokodils rakstīja: Lai pārceļ komandas uz Biznesa centriem Sanfrancisko, vai kaut vai Lasvegasā uztaisa hokeja komandu, izeja iegūt konkurētspējīgas komandas būs, nerentablās slēdzam ciet, kur problēma?
Tur jau tā lieta, ka ne Lasvegasā, ne Sanfrancisko šādas komandas neiedzīvojas pilnībā, bet uz Kanādu NHL vadība ne īpaši grib pārcelt visu pasākumu.
Līdz ar to, NHL neko kardināli mainīt negrib, bet naudu kāst grib, tāpēc viņiem rodas šādas problēmas, ka vienas vasaras laikā, iespējams, algu budžeti ir jāsamazina par 10+ miljoniem.

Un ienākumiem un komandas konkurētspējai, lai arī cik tas nebūtu dīvaini, sakara ir maz.

     [+] [-]

, 2010-07-15 23:16, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tur jau tā lieta, ka ne Lasvegasā, ne Sanfrancisko šādas komandas neiedzīvojas pilnībā, bet uz Kanādu NHL vadība ne īpaši grib pārcelt visu pasākumu.
Līdz ar to, NHL neko kardināli mainīt negrib, bet naudu kāst grib, tāpēc viņiem rodas šādas problēmas, ka vienas vasaras laikā, iespējams, algu budžeti ir jāsamazina par 10+ miljoniem.

Un ienākumiem un komandas konkurētspējai, lai arī cik tas nebūtu dīvaini, sakara ir maz.
Pār frāzēšu savādāk, liels komandas budžets nodrošina iespēju nokomplektēt labu komandu. Tas, ka tās komandas šajās pilsētās neiedzīvojas ir drīzāk līgas vaina nevis atsevišķo klubu vaina!

     [+] [-]

, 2010-07-15 23:26, pirms 14 gadiem
Krokodils rakstīja: Pār frāzēšu savādāk, liels komandas budžets nodrošina iespēju nokomplektēt labu komandu. Tas, ka tās komandas šajās pilsētās neiedzīvojas ir drīzāk līgas vaina nevis atsevišķo klubu vaina!
A es arī pārfrāzēšu un precizēšu - liels komandas budžets komandu īpašniekiem "norauj jumtu" un viņi pa neadekvāti lielu naudu pērk vidējas klases spēlētājus.
Tas bija viens no iemesliem, kāpēc 2004./2005. gada sezona nenotika, tb, lai šādas situācijas vairs neatkārtotos.

Savukārt algu griesti nevar "celties", ja nav komandām ienākumu. Bet ja pusei līgas klubu sezona ir jānoslēdz ar zaudējumiem, tad kaut kas nav kārtībā.

Pie tam, jā, Betmens ir ar saviem tarakāniem galvā, bet komandām jau arī ir kkas jādara, nevis jācer uz NHL vai pilsētas atbalstu, vai arī komandu īpašniekiem ik pēc laika jāpārdod savas vienības, tb tās tikai jāmētā kā karsts kartupelis, jo, redz, PRO sportā ir ne tikai ienākumi, bet var būt arī zaudējumi (līdz pat 20 miljoniem gadā).

     [+] [-]

, 2010-07-15 23:31, pirms 14 gadiem
Nekas nemainijaas pirmaa lokauta, nemainiisies arii peec otraa - zaudeejumi lielaki ta vai taa ir no lokauta pasha. Domaju, ka piegrieziis iespeju sleegt idiotiskos 12 un 14 gadu liigums un ar to pietiks.

Liiga pati tagad atkal paaugstijaa algu griestus, butu nelogiski peksnji vinjus samazinaat par 11M gadu velaak... taas ir tikai nekvalitatiivas baumas.

  -2 [+] [-]

, 2010-07-15 23:43, pirms 14 gadiem
NHL ari ir problemas, netikai KHL ka daudzi te muzdien komente sc. Maybe ne tik lielas, bet tomer problemas.

     [+] [-]

, 2010-07-16 00:52, pirms 14 gadiem
Var redzēt uztraukumu Lekavaljē sejā
Nez, vai tad Kovaļčuks paliks NHL

     [+] [-]

, 2010-07-16 00:54, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Un abas šīs līgas uz MLB un, jo vēl vairāk, NFL.
neesmu pārliecināts, bet manuprāt arī uz NASCAR

     [+] [-]

, 2010-07-16 00:56, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tur jau tā lieta, ka ne Lasvegasā, ne Sanfrancisko šādas komandas neiedzīvojas pilnībā, bet uz Kanādu NHL vadība ne īpaši grib pārcelt visu pasākumu.
Līdz ar to, NHL neko kardināli mainīt negrib, bet naudu kāst grib, tāpēc viņiem rodas šādas problēmas, ka vienas vasaras laikā, iespējams, algu budžeti ir jāsamazina par 10+ miljoniem.

Un ienākumiem un komandas konkurētspējai, lai arī cik tas nebūtu dīvaini, sakara ir maz.
Pirms kādu laiku Koijotus vēlējās pārcelt... neatceros uz kurieni... bet laikam tā doma jau izgaisa

  +3 [+] [-]

, 2010-07-16 01:19, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: A es arī pārfrāzēšu un precizēšu - liels komandas budžets komandu īpašniekiem "norauj jumtu" un viņi pa neadekvāti lielu naudu pērk vidējas klases spēlētājus.
Tas bija viens no iemesliem, kāpēc 2004./2005. gada sezona nenotika, tb, lai šādas situācijas vairs neatkārtotos.

Savukārt algu griesti nevar "celties", ja nav komandām ienākumu. Bet ja pusei līgas klubu sezona ir jānoslēdz ar zaudējumiem, tad kaut kas nav kārtībā.

Pie tam, jā, Betmens ir ar saviem tarakāniem galvā, bet komandām jau arī ir kkas jādara, nevis jācer uz NHL vai pilsētas atbalstu, vai arī komandu īpašniekiem ik pēc laika jāpārdod savas vienības, tb tās tikai jāmētā kā karsts kartupelis, jo, redz, PRO sportā ir ne tikai ienākumi, bet var būt arī zaudējumi (līdz pat 20 miljoniem gadā).
Kas tad ir 20 miljoni PRO sportā? Paskaties kas notiek futbolā.

  +3 [+] [-]

, 2010-07-16 08:41, pirms 14 gadiem
ilwerz rakstīja: Kas tad ir 20 miljoni PRO sportā? Paskaties kas notiek futbolā.
Futbols, protams, ir labi, taču salīdzināt to ar ASV sportu ir bišķīt nepareizi, jo, pirmkārt, tas bizness tiek veidots citos apstākļos, otrkārt, pie daudz lielākas fanu bāzes.

Bez tam, atbildot uz jautājumu kas ir 20 miljoni PRO sportā - Fīniksas "Coyotes" bija šādi zaudējumi aizvadītajā sezonā, kas bija 3. rādītājs starp VISĀM lielā četrinieka līgu komandām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-07-16 09:25, pirms 14 gadiem
Kharlamovs32 rakstīja: Kā tu to iedomājies ? Ja spēlētājam ir līgums ar klubu,neviens nekur neko nesavāks. Bet ja NHL algu griesti samazināsies par tik ievērojamu summu,tad biezajām KHL top komandām tiešām būtu vieglāk tikt pie labiem spēlētājiem. Nebūtu slikti,ja NHL būtu lokauts,tad gan KHL varētu izmantot situāciju.
KHL tas ienestu vēl lielāku haosu kā tas ir tagad. NHL lokautam beidzoties milzīgākā daļa spēlētāju atgrieztos NHL (esmu pilnīgi pārliecināts, ka tā būtu) un KHL klubiem atkal būtu jāveic kardinālas sastāva izmaiņas.

  +4 [+] [-]

, 2010-07-16 09:31, pirms 14 gadiem
kino rakstīja: KHL tas ienestu vēl lielāku haosu kā tas ir tagad. NHL lokautam beidzoties milzīgākā daļa spēlētāju atgrieztos NHL (esmu pilnīgi pārliecināts, ka tā būtu) un KHL klubiem atkal būtu jāveic kardinālas sastāva izmaiņas.
Tikai lielākā daļa pārceltos. Tad jau NHL tās būtu ļoti lielas izmaiņas.

  +1 [+] [-]

, 2010-07-16 09:35, pirms 14 gadiem
archy0 rakstīja: Tikai lielākā daļa pārceltos. Tad jau NHL tās būtu ļoti lielas izmaiņas.
Jāsaprot, ka KHL tāpat varētu uzņemt maksimums kādus 100 hokejistus.

P.S. Jāatceras arī leģionāru limits, jo krievu spēlētāji, kurus pārvilināt nemaz nav tik daudz.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 41 komentārs