Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Šilova "Canucks" pēc uzliesmojuma protestē pret tik drīzu atgriešanos laukumā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Šilova "Canucks" pēc uzliesmojuma protestē pret tik drīzu atgriešanos laukumā
Džeitī Millers. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Vankūveras “Canucks”, ko skāris Covid-19 uzliesmojums, atsācis treniņus. Uz ledus devies arī latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs. Naktī no piektdienas uz sestdienu pēc Latvijas laika komandai paredzēta spēle, taču spēlētāji par šādu lēmumu izteikušies kritiski.

“Godīgi sakot, es nejūtos gatavs. Tas ir diezgan traki. Saprotu, ka katram ir savs darbs, bet man ir grūti iedomāties, kā mēs varēsim aizvadīt spēli, ja būsim noslidojuši vienu treniņu un vienu treniņu spēles rītā. Mums vajadzīgs ilgāks laiks, lai varētu atgriezties ierindā. Pat tie spēlētāji, kuri nesaslima, nav gatavi,” izteicās Vankūveras “Canucks” uzbrucējs Džeitī Millers.

Komandai piektdien paredzēta spēle pret Edmontonas “Oilers”, taču “Canucks” spēlētāju izteikumi izsaukuši reakciju. Trešdienas vakarā Vankūveras vienībai bija konference ar Spēlētāju asociācijas pārstāvjiem, un tās laikā tika pārrunāti tālākie scenāriji. Galīgais lēmums par mača aizvadīšanu tiks pieņemts šodien – pēc tam, kad “Canucks” ārsti būs veikuši hokejistu izmeklēšanu.

“Canucks” nav spēlējusi kopš 24. marta. Turpinājumā saslima vairāki hokejisti, un 31. martā tika pieņemts lēmums slēgt treniņu bāzi, lai apturētu epidēmijas izplatīšanos. Kopumā pozitīvas analīzes bija 22 hokejistiem un četriem personāla pārstāvjiem. Millers nebija viens no saslimušajiem. Tagad no “Canucks” Covid-19 protokolā atrodas septiņi spēlētāji. Dienu iepriekš tur atradās 16.

Piektdien “Canucks” jāspēlē pret “Oilers”, bet jau svētdien paredzēta nākamā spēle, tiekoties ar Toronto “Maple Leafs”. Pašreizējais kalendārs paredz, ka Vankūverai regulārās sezonas pabeigšanai būs nepieciešamas 19 spēles 31 dienas laikā.

“Tas būs liels izaicinājums. Pat man slidojot plaušas kliedza. Neesmu spēļu formā, jo kādu laiku esmu sēdējis mājās un darījis gandrīz neko. Nevaru iedomāties, kā ir tiem puišiem, kuri slimoja. Viņiem jāatgriežas tādā līmenī, lai piektdien varētu spēlēt pret Konoru Makdeividu un Leonu Draizaitlu, bet svētdien – pret vienu no līgas labākajām komandām,” pauda Millers.

Ņemot vērā plašo saslimšanu, no Amerikas Hokeja līgas tika izsaukts latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs, kurš Covid-19 izslimoja pagājušā gada nogalē. “Canucks” vārtsargi atstājuši protokolu, taču nav zināms, vai viņi fiziski būs gatavi doties laukumā.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/nhl-nhlpa-vancou...
https://www.nhl.com/news/vancouver-...

  +1 [+] [-]

, 2021-04-15 12:33, pirms 3 gadiem
Šilovu vārtos un uz priekšu
NHL komandās tomēr resurss kopā ar farmklubiem milzīgs

     [+] [-]

, 2021-04-15 17:57, pirms 3 gadiem
Rīgas Dinamo arī vajadzēja protestēt!