Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Merzļikina komandas biedrs Laine atzīts par nedēļas otro zvaigzni

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Merzļikina komandas biedrs Laine atzīts par nedēļas otro zvaigzni
Patriks Laine. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga (NHL) nosaukusi pagājušās nedēļas trīs labākos spēlētājus. Atzinība tikusi Kalgari "Flames" vārtsargam Jākobam Markstremam, Kolumbusas "Blue Jackets" uzbrucējam Patrikam Lainem un Ņūdžersijas "Devils" kapteinim Niko Hišīram.

Par pirmo zvaigzni atzīts zviedrs Jākobs Markstrems, kurš pagājušajā nedēļā izcīnīja trīs uzvaras, atvairot 93 no 97 metieniem. Vārtsarga sniegums palīdzēja Kalgari "Flames" pacelties uz Klusā okeāna divīzijas otro vietu. 6:0 uzvarā pret Lasvegasas "Golden Knights" Markstrems aizvadīja astoto sauso spēli sezonā. Nevienam citam vārtsargam nav vairāk par četrām. Līdz "Flames" rekordam, kas kopš 2006. gada pieder Mikam Kiprusofam, viņam pietrūkst divas sausās spēles.

Nedēļas otrās zvaigznes godā iecelts Patriks Laine. Somu snaiperis palīdzēja Kolumbusas "Blue Jackets" uzvarēt visās trīs spēlēs, izceļoties ar trīs vārtiem un trīs piespēlēm. Kopš 27. janvāra Kolumbusa uzvarējusi piecās no sešām spēlēm. Pret Vašingtonas "Capitals" Laine pēdējā minūtē izdarīja piespēli uzvaras vārtos, bet pret Monreālas "Canadiens" viņš astoņas sekundes līdz beigām pats iemeta uzvaras vārtus.

Trešā zvaigzne – Ņūdžersijas "Devils" centrs Niko Hišīrs. Viņš vārtus guva visās četrās spēlēs, kopā iekrājot 5+1, kas bija nedēļas labākais rādītājs. "Devils" izcīnīja divas uzvaras. 7:4 panākumā pret Sentluisas "Blues" Hišīrs atzīmējās ar 2+1, kas kļuva par karjeras septīto divu vārtu spēli un sesto trīs punktu maču.

NHL spēļu tiešraides skaties Viaplay.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/jacob-mark...