Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Septiņi vārti četrās spēlēs ļauj Metjūzam kļūt par NHL nedēļas zvaigzni

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Septiņi vārti četrās spēlēs ļauj Metjūzam kļūt par NHL nedēļas zvaigzni
Ostons Metjūzs svin vārtu guvumu. Foto: Tony Gutierrez/AP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga (NHL) nosaukusi pagājušās nedēļas labākos spēlētājus. Atzinība tikusi centra uzbrucējam Ostonam Metjūzam, aizsargam Džonam Kārlsonam un kreisās malas uzbrucējam Žonatanam Iberdo.

Par pirmo zvaigzni tika atzīts Toronto "Maple Leafs" līderis Ostons Metjūzs, kurš četrās spēlēs izcēlās ar septiņiem vārtiem un 11 punktiem. Viņš visos mačos iekrāja vismaz divus punktus, palīdzot Toronto nodrošināt vietu Stenlija kausa izcīņā. Uzvarā pret Tampabejas "Lightning" viņš ceturto reizi sezonā tika pie hat trick, bet dienu vēlāk pret Floridas "Panthers" izcēlās ar 1+3. Metjūzs labojis "Maple Leafs" vienas sezonas vārtu rekordu un kļuvis par pirmo NHL kopš 1996. gada, kurš 50 spēļu nogrieznī iemetis 50 vārtus.

Vašingtonas "Capitals" aizsargs Džons Kārlsons tika atzīts par nedēļas otro zvaigzni. Viņš trīs spēlēs guva trīs vārtus un pievienoja piecas piespēles, komandai gūstot tikai uzvaras un nostiprinot savas pozīcijas. Panākumā pret "Lightning" Kārslons izcēlās ar 2+2, kam sekoja divas piespēles pret Pitsburgas "Penguins" un 1+1 pret Bostonas "Bruins". NHL rezultatīvāko aizsargu rangā Kārlsons ieņem piekto vietu.

Žonatans Iberdo nopelnījis trešās zvaigznes titulu. Floridas "Panthers" uzbrucējs trīs spēlēs iemeta trīs vārtus un sakrāja septiņus punktus, kā arī +7 lietderības koeficientu. "Panthers" ar trim uzvarām nostiprinājās Austrumu konferences vadībā. Uzvarā pret "Maple Leafs" Iberdo izcēlās ar 2+3, kļūstot par pirmo hokejistu "Panthers" vēsturē, kurš vienā sezonā iekrājis 100 punktus. Iberdo šosezon 72 mačos iekrājis 104 punktus, atpaliekot tikai no Konora Makdeivida. Ar 77 piespēlēm viņš ir NHL labākais asistētājs.

Visas NHL tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/auston-mat...