Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Gudļevskis rezervē, Jāgrs kļūst par ceturto labāko vārtu guvēju NHL vēsturē

Rolands Eliņš

Gudļevskis rezervē, Jāgrs kļūst par ceturto labāko vārtu guvēju NHL vēsturē
Jaromīrs Jāgrs
Foto: AFP/Scanpix

Kamēr Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevkis, kurš vakar tika izsaukts uz NHL, palika Tampabejas „Lightning” rezervē uzvarā 4:1 pār „Senators”, čehu veterāns Jaromīrs Jāgrs guva vārtus jau pirmajā minūtē pret „Capitals” un visu laiku labāko vārtu guvēju sarakstā panāca Marselu Dionu.

Kristers Gudļevskis uz NHL tika izsaukts vakar, taču mačā pret „Senators” palika rezervē, kamēr pamatsastāvā devās Bens Bišops. Viņš atvairīja 30 no pretinieku 31 metiena, vienīgos vārtus ielaižot trešā perioda vidū, kad „Lightning” jau atradās drošā vadībā. Beigās uzvara ar 4:1, kurā ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Ņikita Kučerovs. „Lightning” nu uzvarējusi trīs no pēdējām četrām spēlēm.

Savukārt Floridas „Panthers” savā laukumā ar 4:1 pieveica „Capitals”, un jau mača pirmajā minūtē vārtus guva Jaromīrs Jāgrs. Viņam tie bija 731. pirmie vārti NHL, kas ir atkārtots Marsela Diona sasniegums un abi šobrīd dala ceturto vietu visu laiku labāko snaiperu sarakstā. Jāgra iedvesmota, „Panthers” spēles gaitā panāca pārsvaru 3:0 un, lai arī Aleksandrs Ovečkins vienus vārtus atguva 58. minūtē, beigās pārliecinoši uzvarēja ar 4:1.

„Es šo mirkli biju gaidījis ilgi,” pēc mača sacīja Jāgrs, kuram nebija izdevies gūt vārtus iepriekšējās astoņās spēlēs. „Man iespēju netrūka, vienkārši nesanāca. Esmu priecīgs, ka tas nu ir man aiz muguras. Izskatās, ka katram rekordam ir sava īpaša noskaņa un ir patiešām grūti to pārspēt. Tā nav pirmā reize, kad iestrēgstu tieši pirms nozīmīga skaitļa sasniegšanas. Tā ir kā milzu siena.”

43 gadus vecajam Jāgram nepieciešami vēl desmit vārti, lai panāktu Bretu Halu, bet līgas visu laiku labākais vārtu guvējs ar 894 precīziem metieniem ir Veins Greckis. Otrajā vietā esošais Gordijs Hovs no viņa atpaliek 93 vārtus.

Savukārt jau ceturto zaudējumu pēc kārtas cietusi Monreālas „Canadiens”, kura ar 2:3 piekāpās „Red Wings”, bet Vinipega rezultatīvā spēlē ar 6:4 apspēlēja „Blue Jackets”. Ar četriem punktiem (1+3) šajā spēlē izcēlās Metjū Pero. Savu rezultatīvo sēriju turpināja Patriks Keins, kurš guva vārtus pret „Predators”, tiesa, tie izrādījās Čikāgas vienīgie vārti sakāvē ar 1:5, kurā divus vārtus guva Džeimss Nīls. Lai arī Čikāgai pēdējā laikā uzvaras nekrājas tik raiti, Keins guvis vismaz vienu punktu jau 24 spēlēs pēc kārtas.

NHL spēļu rezultāti, 11. decembris

KomandasRez.KomandasRez.
Red Wings-Canadiens3:2Lightning-Senators4:1
Panthers-Capitals4:1Blues-Flyers2:4
Predators-Blackhawks5:1Jets-Blue Jackets6:4
Flames-Sabres4:3

Video: Jāgra 731. vārti Nacionālajā hokeja līgā

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: goriks

  +4 [+] [-]

, 2015-12-11 11:09, pirms 9 gadiem
goriks rakstīja: Vasilevskis to pasu teica ka vinu nosuta uz ahl spelu prakses iegusanai.
Ko tu tur murgo jēlu? Skatoties kā vasilevskis spēlēja pēdējās spēles nav šaubu kad nosūtīja uz AHL.. tagad ir Gudļevska iespēja pierādīt sevi. Nhl tāpat vien nesūta uz Ahl lai spēļu praksi dabūtu, kādas muļķības? Tad jau ķēniņu nosūtīja lai spēļu prakse būtu . Pilnīgas muļķības. Kepkas juss..

  +1 [+] [-]

, 2015-12-11 11:11, pirms 9 gadiem
Nebūtu Jagra viesizrāžu KHL čalis visticamāk sistu arī Grecka rekordus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-12-11 11:14, pirms 9 gadiem
cultivate rakstīja: vo,vo! Pamāci tam Jaromiram dzīvot!
atkal iebāzies ar kārtējo tupo komentāru?

  +2 [+] [-]

, 2015-12-11 11:26, pirms 9 gadiem
cultivate rakstīja: Tupa ir visiem stāstīt, kas būt ja būtu at pi sies, lašarik grjobanais. Nav man neviena tupa komentāra, jo es esmu ģeniāls čalis
pierīte Tev šaura, visi to tagad labi redzam. Tu man apniki, infantilais tīni, IGNORE
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-12-11 12:25, pirms 9 gadiem
43 gadi :00, nebùtu Jāgrs tos trīs gadus Omskā nočakarèjis viņam tagad būtu 40

     [+] [-]

, 2015-12-11 12:39, pirms 9 gadiem
Edgars rakstīja: Nebūtu Jagra viesizrāžu KHL čalis visticamāk sistu arī Grecka rekordus.
Pa tiem trim gadiem vidēji ja skaita 20 golus sezonā, tad būutu plus 60( pirms KHL viņam bija 25 golu sezona un atgriežoties Pantērās 19 goli - ja pieskaita "uz aci" 60 golus, tad Jagram patreiz būtu ap 800 goli. Ar savu patreizējo tempu viņam aizietu tāpat kādi pieci gadi. Nedomāju. Bet es arī iepriekš nedomāju ka Jagrs vēl tik ilgi spēlēs. Un protams respect Jagram!

  -3 [+] [-]

, 2015-12-11 13:12, pirms 9 gadiem
biedza22 rakstīja: 43 gadi :00, nebùtu Jāgrs tos trīs gadus Omskā nočakarèjis viņam tagad būtu 40
jā, nebūtu vel NHL spēlējis, tagad vispār jauns puika vel būtu. nenovecošanas noslēpums ir nespēlēt hokeju!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-12-11 13:48, pirms 9 gadiem
MrSmurfLV rakstīja: Ko tu tur murgo jēlu? Skatoties kā vasilevskis spēlēja pēdējās spēles nav šaubu kad nosūtīja uz AHL.. tagad ir Gudļevska iespēja pierādīt sevi. Nhl tāpat vien nesūta uz Ahl lai spēļu praksi dabūtu, kādas muļķības? Tad jau ķēniņu nosūtīja lai spēļu prakse būtu . Pilnīgas muļķības. Kepkas juss..
Ja maki lasit angliski tad Lightning send Vasilevskiy to Syracuse, recall...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-11 17:13, pirms 9 gadiem
Vai visi Gudija aizstāvji ir interesējušies par TBL pietiekami, lai zinātu, kādās domās par Vasiļevski ir Aizermens un Kūpers? - Komandas nākotne, augstas klases vārtusargs, kas būs spožs franšīzes spēlētājs. Gudijs ir mazāka vienība, kas dabūs paspēlēt un kas cerams lieliski izmantos sev doto laiku, jo "Lightning" komandā viņam vietu pamatsastāvā neizcīnīt.

     [+] [-]

, 2015-12-11 17:19, pirms 9 gadiem
IĢIS1 rakstīja: Jagrs ir malacis ka spēlēja Omskā. Viņš pats ir teicis ka viņam tas laiks ļoti patika. Grecka rekordus viņš tā pat nebūtu pārspējis jo NHL miskastē ir parāk daudz lokautu. Jagrs ir piezīvojis veselus 3 lokautus. Tā nav nopietna līga.
Ja NHL nav nopietna līga, tad nopietnu līgu nav vispār!

     [+] [-]

, 2015-12-11 19:26, pirms 9 gadiem
biedza22 rakstīja: 43 gadi :00, nebùtu Jāgrs tos trīs gadus Omskā nočakarèjis viņam tagad būtu 40
Bļāviens, sasmējos vairāk kā vajadzētu