Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kaprizovs atkārto "Wild" gūto vārtu rekordu; Luks Dubuā gūst 100. vārtus karjerā

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Kaprizovs atkārto "Wild" gūto vārtu rekordu; Luks Dubuā gūst 100. vārtus karjerā
Kirils Kaprizovs. Foto: USA Sports Today/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Minesotas "Wild" atspēlēja trīs vārtu deficītu un ar 6:3 pārspēja Losandželosas "Kings". Kirils Kaprizovs ir viena precīza metiena attālumā no "Wild" gūto vārtu rekorda. Citā spēlē uzvaru svinēja Vinipegas "Jets" un Dalasas "Stars".

Losandželosas "Kings" izlaida trīs vārtu pārsvaru un ar 3:6 piekāpās Minesotas "Wild". Pirmajās 10 spēles minūtēs "Kings" bija vadībā ar 3:0.

• Rasmus Kupari atklāja spēles rezultātu ar vārtiem mazākumā. Tie bija "Kings" 11. mazākuma vārti šosezon, un tas ir dalīts otrais labākais rādītājs līgā. Pirmajā vietā ar 13 vārtiem mazākumā ir Toronto "Maple Leafs".

• Kirils Kaprizovs guva 42. vārtus šosezon, tādējādi viņš atkārtojis "Wild" visu laiku labāko rekordu šajā rādītājā. 2007./08. gada sezonā to iespēja Marians Gaboriks, bet 2017./18. gada sezonā Eriks Stāls.

• Džereds Sperdžens atzīmējās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli. Pie rezultativitātes punktiem viņš ticis septiņas spēles pēc kārtas, un "Wild" komandas vēsturē tā ir garākā šāda veida sērija aizsarga izpildījumā.

Vinipegas "Jets" prata gūt četrus vārtus pret Otavas "Senators" (4:3). Otavu neglāba Breidija Tkačaka divi gūtie vārti vairākumā.

• Nikolajs Ēlers sešas spēles pēc kārtas ticis pie rezultativitātes punktiem. Tā ir atkārtota spēlētāja labākā sērijā šosezon un otrā labākā karjerā.

• Pjērs Luks Dubuā guva karjeras 100. vārtus, kļūstot vien par piekto spēlētāju no 2006. gada drafta, kuram izdevies tikt pie šī zīmīgā skaitļa gūtajos vārtos.

Dalasas "Stars" aizvadītajā naktī ar 6:4 pārspēja Čikāgas "Blackhawks". Džeisons Robertsons guva divus vārtus šajā spēlē, bet sezonā kopumā viņam jau 34 vārtu guvumi. Dalasas komandas vēsturē tikai vienam spēlētājam, kurš jaunāks par 22 gadiem, izdevies gūt vairāk vārtu sezonā – 2013./14. gada sezonā 37 vārtus guva Tailers Segvīns.

• 37 gadus vecais Džo Pavelskis tika pie vārtu guvuma un rezultatīvas piespēles. Šī ir viņa karjeras trešā rezultatīvākā sezona (27+45). Karjeras rezultatīvāko sezonu viņš aizvadīja 2014. gadā.

NHL regulārā sezona

SpēleRez.
Wild – Kings6:3
Hurricanes – Ducks5:2
Blackhawks – Stars4:6
Senators – Jets3:4