Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ilggadējais "Bruins" pamatvārtsargs Rasks mēnesi pēc atgriešanās paziņo par karjeras beigām

Agris Suveizda

Ilggadējais "Bruins" pamatvārtsargs Rasks mēnesi pēc atgriešanās paziņo par karjeras beigām
Tūka Rasks. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komandas Bostonas "Bruins" somu vārtsargs Tūka Rasks, kuram martā apritēs 35 gadu, pavēstījis par profesionālās karjeras beigām.

"Šodien ir diena, par kuru cerēju, ka tā nekad nepienāks. Taču tagad tā ir klāt, un uzskatu, ka visi ir pelnījuši dzirdēt to no manis paša. Kad pagājušajā vasarā pieņēmu lēmumu veikt gurna operāciju, darīju to, zinot, ka atlabšana būs izaicinoša. Arī zināju, ka man tas ir jādara, ja vēlos atkal rādīt savu labāko sniegumu. Atlabšana, nodarbības, treniņi – tas viss bija ar mērķi atgriezties tur, kur man vajadzēja būt, lai palīdzētu komandas biedriem uzvarēt un atkal cīnīties par Stenlija kausu. Dažu iepriekšējo nedēļu laikā sapratu, ka ķermenis nereaģē tā, kā tam vajadzētu, lai es spēlētu tādā līmenī, kādu es sagaidu un kādu komanda un fani ir pelnījuši. Tādēļ ar smagu sirdi paziņoju aiziešanu no hokeja," sacīja Rasks.

Pagājušajā sezonā Rasks aizvadīja tikai 24 spēles, bet pēc operācijas un atlabšanas 11. janvārī soms parakstīja līgumu līdz sezonas beigām par vienu miljonu ASV dolāru. Tomēr Rasks līdz nonākšanai atpakaļ lazaretē paguva aizvadīt tikai četrus mačus, divos no tiem ielaižot pa piecām ripām, un Bostonas "Bruins" paziņoja, ka Rasks ķermeņa lejasdaļas savainojuma dēļ šosezon nespēlēs.

Toronto "Maple Leafs" 2005. gadā Rasku draftēja ar 21. numuru un aizmainīja uz Bostonas "Bruins", kuras rindās soms debitēja 2007. gadā. Pilnvērtīgi "Bruins" rindās Rasks spēlēja kopš 2009. gada, 2011. gadā izcīnīja Stenlija kausu, 2014. gadā tika atzīts par līgas labāko vārtsargu, bet 2017. un 2020. gadā piedalījās Zvaigžņu spēlē. Rasks regulārajā sezonā kopumā aizvadīja 564 mačus, izcīnīja 308 uzvaras (labākais rādītājs "Bruins" vēsturē), atvairīja 92,1% metienu, ielaida vidēji 2,28 ripas un 52 spēlēs palika sausā. Stenlija kausā viņš 104 mačos svinēja 57 uzvaras, atvairīja 92,5% metienu, ielaida vidēji 2,22 ripas un septiņas reizes palika sausā.

Tā kā Bostonas "Bruins" regulāri spēlē Stenlija kausā, Rasks Somijas pieaugušo izlasi pārstāvējis tikai divos lielajos turnīros – 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs, tiekot pie bronzas, un 2016. gada Pasaules kausā. Bostonas "Bruins" ar 55 punktiem 44 mačos šosezon ieņem ceturto vietu Atlantijas divīzijā, par septiņiem punktiem apsteidzot Detroitas "Red Wings", kas aizvadījusi par četrām spēlēm vairāk. Šosezon Bostonas vārtus dala no Bufalo "Sabres" pārnākušais 28 gadus vecais zviedrs Līnuss Ullmarks un 23 gadus vecais amerikānis Džeremijs Sveimens.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/NHLBruins/statu...