Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Devils" atkal ievieto Gusevu neaizsargāto spēlētāju sarakstā un lauzīs dārgo līgumu

Agris Suveizda

"Devils" atkal ievieto Gusevu neaizsargāto spēlētāju sarakstā un lauzīs dārgo līgumu
Ņikita Gusevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Ņūdžersijas "Devils" ievietojusi krievu uzbrucēju Ņikitu Gusevu beznosacījuma atteikumu draftā ar mērķi priekšlaicīgi izbeigt parakstīto sadarbības līgumu.

Gusevs šosezon ir aizvadījis 20 spēles un sakrājis tikai piecus (2+3) punktus, kā arī nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -12. Krievu uzbrucējam ir dalīti sliktākā lietderība komandā – tikpat slikts lietderības koeficients ir arī rezultatīvākajam vienības spēlētājam Pavelam Zaham, kurš 37 mačos ticis pie 24 (10+14) punktiem.

Ņūdžersijas "Devils" šosezon bieži atstājusi Gusevu rezervē un jau bija ievietojusi viņu neaizsargāto spēlētāju sarakstā, lai aizsūtītu uz taksometra sastāvu. Šoreiz gan Gusevs ir ievietots beznosacījuma neaizsargāto spēlētaju sarakstā un paredzams, ka sestdien ar viņu tiks izbeigta sadarbība, izpērkot līgumu, un Gusevs būs brīvi pieejams jebkurai citai Nacionālās hokeja līgas komandai. Gusevs nav spēlējis kopš 20. marta.

28 gadus vecais Gusevs Ziemeļamerikā aizvadīja otro sezonu, 2019. gadā no Sanktpēterburgas SKA pārejot uz Ņūdžersijas "Devils" un parakstot divu sezonu līgumu par deviņiem miljoniem ASV dolāru. Debijas sezonā Gusevs 66 spēlēs izcēlās ar 44 (13+31) punktiem un negatīvu lietderību -15. Gusevam ir otrā lielākā alga starp "Devils" uzbrucējiem, atpaliekot vienīgi no 2017. gada drafta 1. numura Niko Hišīra, kurš sezonā saņem 7,25 miljonus. Maskavas CSKA audzēkni Gusevu 2012. gadā Tampabejas "Lightning" izvēlējās septītajā kārtā.

Ņūdžersijas "Devils" ar 34 punktiem 38 spēlēs ieņem priekšpēdējo vietu Austrumu divīzijā. Šonakt "Devils" uzņems Pitsburgas "Penguins", kuras rindās 13. spēli pēc kārtas izlaidīs Teodors Bļugers.

     [+] [-]

, 2021-04-09 20:58, pirms 3 gadiem
Kam viņš ir vajadzīgs NHL? Ne jau velti Makfī ir Vegasas GM, kurš Gusevu izbrāķēja pirms šis vēl nespēlēja NHL un atdeva Vegasas tiesības uz Gusevu NJD.