Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Praiss pametis "Canadiens" un brīvprātīgi pieteicies NHL palīdzības programmai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Praiss pametis "Canadiens" un brīvprātīgi pieteicies NHL palīdzības programmai
Kerijs Praiss. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas pagājušās sezonas fināliste Monreālas "Canadiens" mazāk nekā nedēļu pirms jaunās sezonas sākuma palikusi bez sava pirmā vārtsarga Kerija Praisa, kurš brīvprātīgi pieteicies līgas un Spēlētāju asociācijas izveidotajā palīdzības programmā.

"Man tas bija negaidīti. Būšu godīgs pret jums – uzzināju tikai vakar. Jā, tas mani pārsteidza," pēc notikušā pauda Monreālas "Canadiens" ģenerālmenedžeris Marks Berževēns. Izplatītajā preses relīzē nav norādīts iemesls, kāpēc 34 gadus vecais vārtsargs pieteicies palīdzības programmai, bet priekškaru pavēra Kerija Praisa sieva Andžela.

"Daļa no mūsu privilēģijām ir arī publiskā platforma, ar kuras palīdzību varam nodemonstrēt, ka ikvienam grūtībās nonākušajam cilvēkam ir ceļš uz augšu. Neskatoties uz to, kas likts uz spēles, varam nodemonstrēt, ka vienmēr pirmajā vietā ir tava psiholoģiskā veselība. Varam to parādīt ne tikai ar vārdiem, bet arī ar darbiem. Kerijs pieņēma labāko lēmumu sev un savai ģimenei," sociālo tīklu ierakstā pauda "Canadiens" vārtsarga sieva.

Berževēns atzina, ka Praiss programmā atradīsies vismaz 30 dienas, taču tas ir tikai sākotnējais termiņš, kas turpinājumā var mainīties. Programma palīdz NHL spēlētājiem un viņu ģimenēm tikt galā ar psiholoģiska rakstura grūtībām, atkarībām un citām problēmām.

Praiss ir vislabāk apmaksātais "Canadiens" spēlētājs. Viņa prombūtnē pirmā numura loma būs jāuzņemas Džeikam Alenam, kurš centīsies aizvietot olimpisko čempionu, Vezinas, Dženingsa, Teda Lindsija un Hārta trofeju ieguvēju.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/carey-price-mont...

  -1 [+] [-]

, 2021-10-08 18:07, pirms 3 gadiem
Hehe koksu sašņaucies

     [+] [-]

, 2021-10-08 23:01, pirms 3 gadiem
Un te Kanādai sarūk konkurence par vietu olimpiādes vārtos.

     [+] [-]

, 2021-10-09 00:30, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: Un te Kanādai sarūk konkurence par vietu olimpiādes vārtos.
varētu paadomāt,ka Kanādai vārtsargi ir tikai daži...

     [+] [-]

, 2021-10-09 12:11, pirms 3 gadiem
Abrags rakstīja: varētu paadomāt,ka Kanādai vārtsargi ir tikai daži...
Nu, nav tā, ka daži, bet tas, ka pēdējos gados kanādiešu vārtsargu pozīcijas NHL ir daudz vājākas kā, varbūt, ierasts domāt, tas gan.

Pēdējo 5 sezonu griezumā, starp vārtsargiem ar vismaz 100 spēlēm, NHL statistisko izcilnieku TOP-10 ir tikai 1 vēl aizvien spēlējošs kanādietis (un arī kopumā tādi ir tikai 2) - Rīgā redzētais Kempers. Pirmajā 20niekā - 3 vēl aizvien spēlējošie.

Protams, ka nebūs tā, ka kanādiešiem nebūs ko likt vārtos, tāpēc tur būs tukšums, taču pēc tā laika, kad Luongo, Brodērs, Praiss ķēra ripas un tāds Flerī nemaz netika ņemts uz OS un, ja tika, tad sēdēja ļoti dziļā rezervē, izskatās ļoti pašķidri. Bez Praisa - jau pat bēdīgi.