Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Coyotes" un "Canucks" parūpējas par pārsteigumiem

Juris Miņins
Juris Miņins

"Coyotes" un "Canucks" parūpējas par pārsteigumiem
Fīniksas "Coyotes"
Foto: AP

Šīsnakts abas divās Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēles beidzās ar visai interesantiem rezultātiem, tā Fīniksas "Coyotes" atstāja sausā pašreizējos Stenlija kausa ieguvējus Pitsburgas "Penguins", bet Vankūveras "Canucks", atspēlējoties par visām iepriekšējām neveiksmēm, ar 7:1 sagrāva Monreālas "Canadiens".

Fīniksas "Coyotes" pirms šīs cīņas bija pārliecinoši uzvarējuši Losandželosas "Kings", bet Pitsburgas "Penguins" apspēlēja abas Ņujorkas komandas – "Rangers" un "Islanders", tāpēc šī cīņa solījās būt vēl interesantāka.

Pitsburgas "Penguins" acīmredzot nebija novērtējuši "Coyotes", tāpēc šajā spēlē vārtos tika sūtīts komandas otrais vērtsargs Brents Džonsons, kurš, lai arī kopumā nespēlēja slikti, nebija arī tas, kurš šo spēli varētu "izvilkt" un tādi nebija arī pārējie, jo "pingvīni" visas spēles garumā izskatījās nevarīgi – kļūdas, nevajadzīgi noraidījumi, iniciatīvas atdošana pretiniekiem. Šāds "dāvanu komplekts" Fīniksas hokejistiem bija tieši laikā un viņi to visu arī izmantoja.

Vispirms Eds Džovanovskis guva klasiskus vārtus vairākumā (precīzs plaukstas metiens devītniekā, "nosegtam" vārtsargam virs pleca), pēc tam Peters Pruha, atrazdamies uz Marka Ītona muguras (un arī pats atradās guļus stāvoklī), atkārtoti realizēja vairākumu un dubultoja pārsvaru, bet beidzās "Penguins" murgs ar "golu" tukšos vārtos, pēc tam kā viņi, nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, kļūdījās izejot no savas zonas (precīzs bija Radims Vrbata).

Otrajā spēlē arī iznākums bija visai pārsteidzošs – Vankūveras "Canucks" sagrāva Monreālas "Canadiens" ar 7:1, tādējādi izvairoties no četriem zaudējumiem pēc kārtas iesākot sezonu. "Canucks" pirmajā periodā guva trīs vārtus un vēl divus katrā nākamajā periodā, kamēr "Habs" varēja atbildēt vien ar vienu Andreja Kosticina vārtu guvumu vairākumā.

Kā spēles galveno varoni, protams, var minēt Roberto Luongo, kurš beidzot rādīja to spēli, ar kādu viņš ir pieradis priecēt skatītājus, tāpat šo spēli savā aktīvā noteikti var ieskaitīt Raiens Keslers un brāļi Sedīni, kuri guva vismaz trīs rezultativitātes punktus. Tāpat pie vāru guvumiem tika Aleksandrs Burovss, Mikaels Samuelsons, Stīvs Bernjē un Meisons Raimonds.
Savukārt pie zaudētājiem, viennozīmīgi var minēt Keriju Praisu, kurš, pirmo reizi karjerā spēlējot savās mājās (Britu Kolumbijā), astoņas minūtes līdz spēles beigām tika nomainīts, jo no 32 metieniem spēja atvairīt vien 25.

Izmantotie resursi:
nhl.com

     [+] [-]

, 2009-10-08 08:32, pirms 15 gadiem
Canadiens ir jau 6(!) traumētie spēlētāji

     [+] [-]

, 2009-10-08 08:34, pirms 15 gadiem
Jancis2 rakstīja: Canadiens ir jau 6(!) traumētie spēlētāji
Un cik no viņiem ir reāli pamatsastāva spēlētāji? Divi trīs kādi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-08 08:59, pirms 15 gadiem
Manuprāt vankuvera šosezon ir spējīga komanda.
Par kojotiem runājot,tad jāsaka,ka šosezon viņiem laba komanda,kautgan PIT spēle bija nēkāda,krosbiju malkinu vispār nepamanīju

     [+] [-]

, 2009-10-08 09:12, pirms 15 gadiem
Tas, ka Pitsburga vaartos ielika Dzhonsonu veel nenoziimee, ka Fiiniksa netika noveerteeta Dzhonsons ir labs vaartsargs. Speeli nenoskatiijos, bet hailaitos vareeja redzeet, ka Brents ir paaris reizes glaabis. Arii pie ielaistajiem vaartiem vinju vainot nevar, pie pirmajiem vinsh bija nosegts + Dzhovanovska metiens bija netverams, bet otrie vispaar bija visai kuriozi.

Bet Vankuuvera skaisti uztina Habus

  +1 [+] [-]

, 2009-10-08 09:22, pirms 15 gadiem
Šamanis kodienā...

     [+] [-]

, 2009-10-08 09:35, pirms 15 gadiem
nez, runajot par CANUCKS speli, tas ir tikai likumsakarigi, ka shi komanda beidzot uzvar
P.S. prieks ka R. Luongo beidzot atguvies un demonstre spidoshu sniegumu

     [+] [-]

, 2009-10-08 09:50, pirms 15 gadiem
Nu Vankūveras uzvaru par pārsteigumu saukt ir bišku pārspīlēti. Laba komanda un kkad jau bija jāuzvar Protams, rezultāts ir paliels, bet nu tas nav nekāds retums, ka vienai komandai spēle aiziet un viss notiekas.
Kojotu sniegums tiešām pārsteidz, jāskatās, kā viņiem ies turpmāk.

     [+] [-]

, 2009-10-08 11:06, pirms 15 gadiem
Kārtējo reizi pierādījās,ka labāk pirms spēlēm atturēties no prognožu
izteikšanas.Noskatījos Canadians spēli pret Canucks,nu nekādas
cerības Monreālai.Izskatījās krietni saguruši.Priecē zviedri Vankuveras
komanda.

     [+] [-]

, 2009-10-08 11:44, pirms 15 gadiem
Nav vel saspēlējušies pārbūvētie habs. Bet, ja godīgi, man šis sastāvs nepatīk.. tāds galīgi nekanādisks, bez jauniem spīdekļiem, vienvārdsako nekāds

     [+] [-]

, 2009-10-08 11:45, pirms 15 gadiem
Tikko skatoties Vankūveras-Monreālas spēli viens interesants kadrs iekrita acīs. Nekas ekstra jau nav, bet lika pasmaidīt.

Kad Kesleram trūks nūju, viņš zinās, kam paprasīt...
';
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-08 13:29, pirms 15 gadiem
Par Monreālas zaudējumu runājot nedrīkst aizmirst, ka viņiem vakar bija grūta spēle Kalgari, kā arī to, ka viņi praktiski spēlē bez aizsardzības.Nu un Vankūvera beidzot bija sasparojusies kā nākas.

Pitsburga gan laikam bija sadomājušies apspēlēt Fīniksu uz vienas slidas.Jācer, ka Tipeta ierašanās Fīniksā mainīs lietas uz labo pusi.Lielais jau bija tur aizsēdējies...
Nemaz nezināju, ka Brizgalovam pa šitiem gadiem tikai 9.šutauts.

     [+] [-]

, 2009-10-08 14:27, pirms 15 gadiem
Leflērs rakstīja: Nemaz nezināju, ka Brizgalovam pa šitiem gadiem tikai 9.šutauts.
Vinsh jau tikai otro gadu speelee kaa pirmais numurs pie kam kaadaa komandaa...

     [+] [-]

, 2009-10-08 15:12, pirms 15 gadiem
quick rakstīja: Vinsh jau tikai otro gadu speelee kaa pirmais numurs pie kam kaadaa komandaa...
Laikam jau pareizi, tie daudzie šatauti viņam bija Anaheimā pleiofos.

     [+] [-]

, 2009-10-08 15:12, pirms 15 gadiem
Prieks par Kojotiem ;

     [+] [-]

, 2009-10-08 17:12, pirms 15 gadiem
Leflērs rakstīja: Šamanis kodienā...
Vēl pa agru priecāties Paņems Stenli, tad gan varēs taisīt 3dienieku

     [+] [-]

, 2009-10-08 20:25, pirms 15 gadiem
Njā, beidzot diemžēl parādījās Monreālas lielais mīnuss, kas pēc Markova un O'Byrn'a traumām kļuva vēl acīmredzamāks - lēni aizsargi. Skaitīt pat apnikās cik breakawayi Vankūverai bij. Cerams, kad M.A. Beržerons pēc kondīcijas atjaunošanas varēs kaut cik paskriet. Žēl Praisa - savas ģimenes un draugu priekšā spēlēt bez aizsardzības, nezinu vai Ruā un Brodērs savās labākajās dienās spētu noķert vairāk par 2 ripām, kuras Praiss netvēra.