Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pēc Hāras došanās prom par jauno Bostonas "Bruins" kapteini kļuvis Beržerons

Agris Suveizda

Pēc Hāras došanās prom par jauno Bostonas "Bruins" kapteini kļuvis Beržerons
Zdeno Hāra un Patriss Beržerons. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Bostonas "Bruins" paziņojusi, ka par 20. kapteini organizācijas vēsturē kļuvis 35 gadus vecais kanādiešu centra uzbrucējs Patriss Beržerons, kurš Bostonā pavadījis visu karjeru.

"Kļūšana par kapteini lielā sešinieka klubā ir gods un loma, kurai līdzi nāk liela atbildība pret komandas biedriem un faniem", teica Bostonas "Bruins" īpašnieks Džeremijs Džeikobss. "Man nav nekādu šaubu, ka Patriss ir dabisks pēctecis kapteiņa lomai un ka viņš labi pārstāvēs šo organizāciju. Viņš ir konsekventi un uzticami palīdzējis komandas attīstībā un daudzus gadus bijis līderis gan uz ledus, gan ārpus tā. Viņa posms kapteiņa lomā būs liels veiksmes stāsts."

No 2006. līdz 2020. gadam Bostonas "Bruins" kapteinis bija milzis Zdeno Hāra, kurš šo godu saņēma jau pirmajā sezonā pēc pārejas no Otavas "Senators", bet visus šos 14 gadus viens no slovāku aizsarga kapteiņa palīgiem bija tieši Beržerons, kuru "Bruins 2003. gada draftēja ar 45. numuru. Iepriekšējā sezonā Beržerons 61 spēlē sakrāja 56 (31+25) punktus, kas bija trešais labākais rādītājs komandā, bet karjerā viņa rēķinā ir 1089 spēles, 869 (352+517) punkti, 424 soda minūtes un pozitīva lietderība +201. Atgādinām, ka 43 gadus vecais Hāra karjeru turpina Vašingtonas "Capitals", piekrītot vienas sezonas līgumam par 795 tūkstošiem dolāru.

Beržeronam šis būs priekšpēdējais gads astoņu sezonu līgumā par 55 miljoniem dolāru. Bostonas "Bruins" iepriekšējā sezonā līdz pandēmijai bija līgas līdere, bet pēc sezonas atsākšanās Austrumu konferences izsēšanas miniturnīrā ieguva tikai ceturto numuru un Stenlija kausā izstājās konferences pusfinālā, ar 1-4 zaudējot topošajai čempionei Tampabejas "Lightning". Bostonas "Bruins" jauno sezonu sāks ar divām izbraukuma spēlēm pret Ņūdžersijas "Devils".

NHL divīzijas

ZiemeļuRietumuCentrālāAustrumu
FlamesDucksHurricanesBruins
OilersCoyotesBlackhawksSabres
CanadiensAvalancheBlue JacketsDevils
SenatorsKingsStarsIslanders
Maple LeafsWildRed WingsRangers
CanucksBluesPanthersFlyers
JetsSharksPredatorsPenguins
Golden KnightsLightningCapitals

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/bruins/news/bru...