Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bostonas "Bruins" pirmās maiņas uzbrucējs Debrasks atsaucis maiņas pieprasījumu

Agris Suveizda

Bostonas "Bruins" pirmās maiņas uzbrucējs Debrasks atsaucis maiņas pieprasījumu
Džeiks Debrasks. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komandas Bostonas "Bruins" ģenerālmenedžeris Dons Svīnijs publiski apstiprinājis, ka kanādiešu malējais uzbrucējs Džeiks Debrasks ir atsaucis maiņas pieprasījumu un ir gatavs palikt vienībā.

Pagājušā gada novembrī Debrasks pieprasīja maiņu, bet martā pāreju perioda pēdējā dienā parakstīja jaunu divu sezonu līgumu par astoņiem miljoniem ASV dolāru. Tika spekulēts, ka līgums parakstīts, lai veicinātu viņa aizmainīšanu, tomēr kanādietis sezonu pabeidza Bostonā, kur kopš februāra tika pārvirzīts uz pirmo maiņu pie Patrisa Beržerona un Breda Maršāna un aizvadīja teicamu sezonas otro daļu, pēdējos 32 mačos gūdams 16 vārtus.

Sezonā kopumā Debrasks 77 spēlēs sakrāja 42 (25+17) punktus, 10 soda minūtes un pozitīvu lietderību +6, bet Stenlija kausa septiņos mačos tika pie četriem (2+2) punktiem un negatīvas lietderības -7. Vai tas saistīts ar sezonas sekmīgo otro daļu vai ar galvenā trenera maiņu, taču Debrasks ir nolēmis atsaukt maiņas pieprasījumu. "Tā ir tiesa – viņš to ir atsaucis, un esam ļoti priecīgi, ka Džeiks ir mainījis domas par to, kā viņš jūtas un ka vēlas būt kopā ar mums," pauda Svīnijs.

Bostonas "Bruins" 2015. gadā kanādieti draftēja ar 14. numuru, un viņš komandas rindās ir aizvadījis piecas sezonas, trijās no tām pārsniedzot 40 punktu robežu. Līgas karjerā Debraskam 321 spēlē ir 176 (92+84) punkti, 67 soda minūtes un pozitīva lietderība +21, bet Stenlija kausā 66 spēlēs viņš nopelnījis 30 (18+12) punktus un negatīvu lietderību -10. Regulārajā sezonā Bostonas "Bruins" ar 107 punktiem 82 spēlēs ieņēma septīto vietu Austrumu konferencē un Stenlija kausa pirmajā kārtā ar 3-4 atzina Karolīnas "Hurricanes" pārākumu.

NHL spēļu tiešraides būs pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/NHLBruins/statu...