Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Medijs: ''Canucks'' atlaiž galveno treneri Grīnu un ģenerālmenedžeri

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Medijs: ''Canucks'' atlaiž galveno treneri Grīnu un ģenerālmenedžeri
Treviss Grīns. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Vankūveras ''Canucks'' pēc piedzīvotajiem desmit zaudējumiem pēdējās 13 spēlēs lēmusi no galvenā trenera amata atbrīvot galveno treneri Trevisu Grīnu un ilggadējo ģenerālmenedžeri Džimu Beningu. Par jauno treneri kļūs pieredzējušais Brūss Budro.

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Vankūveras ''Canucks'' nav iekļuvusi izslēgšanas spēlēs pēdējās piecas reizes sešu gadu laikā, kā arī neveiksmīgi sākusi 2021./2022. gada sezonu. Ar izcīnītajiem 18 punktiem 25 spēlēs tā atrodas priekšpēdējā vietā Rietumos.

Komanda zaudējusi pēdējās desmit no 13 spēlēm un pēc neveiksmes ar 1:4 pret Pitsburgas ''Penguins'' tā izšķīrusies veikt izmaiņas trenera un ģenerālmenedžera amatos. No galvenā trenera amata atlaists Treviss Grīns un viņa asistents Nolans Baumgartners, bet no ģenerālmenedžera amata Džims Benings un viņa asistents Džons Veisbrods.

Treviss Grīns trenēja ''Canucks'' kopš 2017./2018. gada sezonas, un pirms šī gada noslēdza divu gadu līguma pagarinājumu. Tikai 2019./2020. gadā komandai ar Grīnu izdevās iekļūt izslēgšanas spēlēs, kur otrajā kārtā tā zaudēja Lasvegasas ''Golden Knights''.

Grīna vietu trenera amatā ieņems Brūss Budro. 66 gadus vecais speciālists karjeras laikā trenējis tādas NHL komandas kā Vašingtonas ''Capitals'', Anaheimas ''Ducks'' un Minesotas ''Wild'', tikai divās no sezonām neiekļūstot izslēgšanas spēlēs. Vistālāk treneris aizspēlējās ar ''Ducks'' 2014./2015. gada sezonā, kad aizkļuva līdz Rietumu konferences finālam. Kā ziņo TSN, tad ar Budro tiks noslēgts līgums uz divām sezonām.

Benings par ''Canucks'' ģenerālmenedžeri strādāja kopš 2014. gada, pirms tam esot ģenerālmenedžera asistents Bostonas ''Bruins''. Par Budro debiju ''Canucks'' galvenā trenera amatā varētu kļūt naktī uz otrdienu gaidāmā mājas spēle pret Losandželosas ''Kings''.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/jim-benning-trav...