Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Soču atskaņas: "Avalanche" hokejistam Ņičuškinam pozitīvas dopinga analīzes

Rolands Eliņš

Soču atskaņas: "Avalanche" hokejistam Ņičuškinam pozitīvas dopinga analīzes
Valērijs Ņičuškins. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

NHL hokejistam Valērijam Ņičuškinam konstatētas aizliegto vielu pēdas viņa 2013. gadā nodotajās analīzēs, kas ņemtas gatavošanās periodā Soču olimpiskajām spēlēm. Viņam draud četru gadu diskvalifikācija, vēsta Krievijas mediji.

Kā ziņo Krievijas medijs "Championat", Valērijam Ņičuškinam konstatētas aizliegto vielu pēdas pirms astoņiem gadiem nodotajās dopinga analīzēs. WADA veikusi atkārtotas pārbaudes, un Ņičuškina analīzēs atrastas testosterona pēdas. Tobrīd krievu hokejistam bija tikai 18 gadu...

Analīzes tika nodotas, gatavojoties Soču olimpiskajām spēlēm, kurās Ņičuškins piedalījās kā Krievijas izlases jaunākais hokejists. Viņš tobrīd jau spēlēja NHL, pārstāvot Dalasas "Stars", kura debijas sezonā guva 34 punktus.

Ņičuškina turpmākā NHL karjera ar tik ļoti augšupejošu līkni vairs nebija, viņš uz divām sezonām arī atgriezās Krievijā, spēlējot Maskavas CSKA, bet tagad atkal ir Nacionālajā hokeja līgā. Viņš pārstāv "Avalanche" komandu, kurā iepriekšējā sezonā guva 21 punktu 55 spēlēs, bet šosezon pagaidām piedalījies tikai vienā mačā.

"Championat" norāda, ka WADA jau informējusi Krievijas Hokeja federāciju par pozitīvajām dopinga analīzēm, un tiek ziņots, ka par šādu pārkāpumu Ņičuškinam draud četru gadu diskvalifikācija.

Spēlējot NHL, Ņičuškins šo diskvalifikāciju gan var arī īpaši neizjust, jo NHL ir savi noteikumi un IIHF noteiktās diskvalifikācijas netiek ņemtas vērā. Tiesa, viņš attiecīgi nevarēs pārstāvēt Krievijas izlasi.

Krievijas hokeja izlase 2014. gada olimpiskajās spēlēs apstājās ceturtdaļfinālā un ieguva piekto vietu. Taču Krievijas olimpisko izlasi sagaidīja pamatīgas problēmas par Soču olimpiskajām spēlēm, atklājoties sistemātiskiem un valsts atbalstītiem antidopinga programmas pārkāpumiem, kas noveda pie plašām sankcijām, dažas no tām ir spēkā vēl joprojām.

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/hockey/a...

  +2 [+] [-]

, 2021-11-04 21:20, pirms 2 gadiem
Krievs paliek krievs, vienīgi žēl ka pēc OS netika konstatēts piemēram 5 krievijas hokejistiem dopings, ka rezultātā anulētu rezultātu un izbanotu izlasi uz 5 gadiem

     [+] [-]

, 2021-11-04 21:28, pirms 2 gadiem
Vaļera molodčiks! Gatavojas pludmales sezonai! Grib demonstrēt muskulatūru!
Slēpts komentārs: pernambucan0

  -2 [+] [-]

, 2021-11-04 22:09, pirms 2 gadiem
zaipls rakstīja: Krievs paliek krievs, vienīgi žēl ka pēc OS netika konstatēts piemēram 5 krievijas hokejistiem dopings, ka rezultātā anulētu rezultātu un izbanotu izlasi uz 5 gadiem
Ральфс Фрейбергс

     [+] [-]

, 2021-11-05 08:39, pirms 2 gadiem
Labriit, pamodaas ... Kaut kaads murgs ... tikai 8 gadi pagaajushi ... tad jau vareeja vel pagaidiit, lai beidz karjeru un tad paarbaudiit ... Un vispaar - peec kaada principa tas tiek dariits? peekshnji izdomaaja davai panjemam kaadam hokejistam 8 gadus vecas analiizes un joka peec paarbaudam velreiz ???

     [+] [-]

, 2021-11-05 13:42, pirms 2 gadiem
relax81 rakstīja: Labriit, pamodaas ... Kaut kaads murgs ... tikai 8 gadi pagaajushi ... tad jau vareeja vel pagaidiit, lai beidz karjeru un tad paarbaudiit ... Un vispaar - peec kaada principa tas tiek dariits? peekshnji izdomaaja davai panjemam kaadam hokejistam 8 gadus vecas analiizes un joka peec paarbaudam velreiz ???
Tehnoloģijas attīstās. Ko nespēja pirms 8 gadiem, to spēj tagad.

     [+] [-]

, 2021-11-06 10:06, pirms 2 gadiem
ROC nosaukums jau nav dots tā pat vien...
Es pilnīgi nebūtu pārsteigts, ja tās zemes parstāvji visi kko mauktu, lai uzlabotu rezūltātus! Viņi3m pārkāpt godīguma principus ir tāpat, kā apliet pirkstus... Bez emocijām un Goda, bez godaprāta ROC!