Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Aizermans: "Vārtsargi ir "Lightning" spēcīgākā pozīcija"

Rolands Eliņš

Aizermans: "Vārtsargi ir "Lightning" spēcīgākā pozīcija"
Kristers Gudļevskis
Foto:AP/Scanpix

NHL Tampabejas "Lightning" ģenerālmenedžeris Stīvs Aizermans atklājis, ka ir ļoti augstās domās par savas komandas vārtsargu līniju, pie kuras pieder arī latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, un cer, ka nākotnē tā būs vēl spēcīgāka.

Vakar ziņojām, ka ļoti pozitīvi par jauno krievu vārtsargu Andreju Vasiļevski izteicies kluba vārtsargu treneris Francs Žans, kurš Kristeram Gudļevskim norādījis izkopt spēju aizvest komandu līdz uzvarai arī dienās, kad pašam spēle īsti nevedas: "Šobrīd svarīgākais ir, lai Gudļevskis nostabilizētu savu sniegumu." Gudļevskis iepriekšējā sezonā NHL paspēja aizvadīt trīs spēles un šobrīd turpina darbu, lai šo skaitu palielinātu: "Pēc tam, kad esi ieraudzījis NHL klātienē un izbaudījis to, vēlme atgriezties šajā līgā ir milzīga."

"Lightning" komandā gan šobrīd priekšā ir divi vārtsargi ar salīdzinoši skaļiem vārdiem - Bens Bišops un Jevgeņijs Nabokovs, ar kuru gan noslēgts līgums tikai uz vienu sezonu. Savukārt kluba attīstības nometnē Floridā piedalās četri vārtsargi - Gudļevskis, Vasiļevskis, Adams Vilkokss un vietējās pilsētas Brendonas pārstāvis Klejs Vits. Līgumi ir noslēgti tikai ar pirmajiem diviem, taču teorētiski klubam vēl jāaizpilda vieta ECHL klubā Floridas "Everblades", kurā pagājušajā sezonā uzspēlēja arī Gudļevskis.

"Šie jaunie puiši (vārtsargi) ir patiešāmi labi, viņi ir jauni talantīgi," vietējam medijam "Tampa Tribune" atklājis kluba ģenerālmenedžeris Stīvs Aizermans. "Viņi visi tic saviem spēkiem, un mēs esam patiešām priecīgi par to. Vārtsargi ir mūsu komandas spēcīgākā pozīcija, mums ir ļoti dziļas rezerves. Man patīk šie jaunie talanti - jau drīzumā redzēsim, kā izvērtīsies viņu attīstība."

Tiesa, klubam vārtsargu pārpilnība var nospēlēt negatīvu lomu, jo arī Vilkokss tiek raksturots kā ļoti talantīgs vārtsargs, kurš pēdējās divās sezonās spēlēja Minesotas universitātē NCAA, aizveda komandu līdz līgas finālam un pat bija kandidāts ASV izlases sastāvam 2014. gada pasaules čempionātam.

"Lightning" viņu draftēja 2011. gadā un nepavisam nevēlas atvadīties, taču Vilkokss vietējiem medijiem atklājis, ka nejūtas drošs par savu nākotni un vēl nav izlēmis vai noslēgs profesionāļa līgumu ar "Lightning". Ja viņš to nedarīs un atgriezīsis universitātē, tad "Lightning" pēc nākamās sezonas zaudēs tiesības uz šo vārtsargu, un Vilkokss kļūs par neierobežotu brīvo aģentu.

Bet tiesības nav zaudētas uz čehu aizsargu Andreju Šustru, ar kuru "Lighning" šodien pagarināja līgumu uz vēl vienu sezonu. Aizvadītajā sezonā Šustrs NHL nospēlēja 43 spēles, to laikā savācot astoņus (1+7) punktus.

Izmantotie resursi:
The Official Web Site - Tampa Bay Lightning
Good young goaltenders might cost Lightning top...

Slēpts komentārs: buulta55

     [+] [-]

, 2014-07-04 19:37, pirms 10 gadiem
buulta55 rakstīja: Gudijam ir jamekle cits klubs!!
Jebkurā komandā ir ĻOTI līdzīga situācija. Konkurence ir MILZĪGA.

  -2 [+] [-]

, 2014-07-04 19:45, pirms 10 gadiem
Uz doto bridi,izskatas,kad Lighting,nopietni skatas uz Gudi,kaa taadu. Respektivi,Gudis laikam pagaidam iznak ka 3ais vartsargs? Domaju,kad vins uzkaps uz ledus,jo ka jau Latviesiem piemit mankaribas raksturs,aizkodisies lidz NHL,ar cinu un darbu!

     [+] [-]

, 2014-07-04 19:58, pirms 10 gadiem
Go0dFather rakstīja: Uz doto bridi,izskatas,kad Lighting,nopietni skatas uz Gudi,kaa taadu. Respektivi,Gudis laikam pagaidam iznak ka 3ais vartsargs? Domaju,kad vins uzkaps uz ledus,jo ka jau Latviesiem piemit mankaribas raksturs,aizkodisies lidz NHL,ar cinu un darbu!
Ceturtais vārtsargs. Aiz Bišopa, Nobokova un Vasiļevska. Droši vien, ka spēlēs AHL ar Vasiļevski.

     [+] [-]

, 2014-07-04 20:08, pirms 10 gadiem
Gudļevskim šajā sezonā uzdevums būs izkonkurēt Vasiļevski...tas ir uz ko viņam ir jākoncentrējas.

  +4 [+] [-]

, 2014-07-04 20:50, pirms 10 gadiem
Tas ka stiprā puse tas neozīmē ka katrā draftā ir jāņēm vārstsargs lai pēctam nav kur viņus bāzt!

  -1 [+] [-]

, 2014-07-04 21:53, pirms 10 gadiem
NHLScout rakstīja: Gudļevskim šajā sezonā uzdevums būs izkonkurēt Vasiļevski...tas ir uz ko viņam ir jākoncentrējas.
Sezonas sākumā Gudļevskis noteikti būs pirmais numurs. Vai viņš tāds būs arī sezonas vidū un beigās - tas gan ir jautājums.

     [+] [-]

, 2014-07-04 22:33, pirms 10 gadiem
Mana prognoze sezonai, Bišops tampā stabili 1.st , Nobokovs otrais, bet tā kā viņš nevilks uz augšu izsauks Gudlevski, jo Vasilevskim nav ZA pieredzes, un tas ņemsies kā 1.st pa AHL vārtiem
Simply_the_BEAST rakstīja: Sezonas sākumā Gudļevskis noteikti būs pirmais numurs. Vai viņš tāds būs arī sezonas vidū un beigās - tas gan ir jautājums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-05 00:15, pirms 10 gadiem
Jaaizgriezh Vasiļevskis un viss, tad gudijam bus ok!

  +4 [+] [-]

, 2014-07-05 00:52, pirms 10 gadiem
riichy rakstīja: iESPĒJAMS VASIĻEVSKIS BŪS NUMUR VIENS.. JO NU VASIĻEVSKIM GUDIIJS VAR TIKAI ŪDENI PIENEST... SKARBI, BET TAISNIIBA..
Kad bija diskusija par Girgensona un Grigorenko konkurenci,izskanēja apmēram līdzīgi komentāri šim,un paskaties kā viss beigās izvērtās,tā kā nesteidzies ar secinājumiem

  +2 [+] [-]

, 2014-07-05 07:45, pirms 10 gadiem
riichy rakstīja: IESPĒJAMS KA TĀ ARĪ IR! BET NU GUDĻEVSKIS NAV ŠAJĀ MAISĀ.. jO NU TĀDS CAURBIRIS NEVIENAM NAV VAJADZĪGS...
oooo, pokemons ar stāžu ierunājās

     [+] [-]

, 2014-07-06 00:39, pirms 10 gadiem
ja Gudim iztruuksies pashatdeves un paarlieciibas tad war visaadi gadiities,bet redzot no kurienies un kaa ir vins izsities,pagaidaam neatkaapshos, un teikshu, ka winjam ir labi chansi izsist jebkuru jaunpienaaceeju. good luck bro

     [+] [-]

, 2014-07-06 00:59, pirms 10 gadiem
dziivoju iirijaa un nesen uzsaaku speelet inline hockey, esmu wartusargs. pagaajusho meenesi aizvadiiju paars treninjus. treneri no USA un Kanaadas,kuri kaadreiz speelejushi jaunjieshu liigaas. Speeleju ar chomu kurs ir bijis vartusrags 15 gadi( uz ledus) un bijis wartos kad Nash's ir sitis pa waartiem. Samaaciits ir daudz,bet jau situ aara silver team golijus.jo ir degsme. Nakosgad ir aboliits but #2 golden team, ceru ka nepadoshos,un straadaashu turpmaak,un warbuut mans vards uzzspiides arii Irish National Inline Hockey panaakumos

  -1 [+] [-]

, 2014-07-06 12:18, pirms 10 gadiem
SpikeFeedHockey rakstīja: Kad bija diskusija par Girgensona un Grigorenko konkurenci,izskanēja apmēram līdzīgi komentāri šim,un paskaties kā viss beigās izvērtās,tā kā nesteidzies ar secinājumiem
Ūja. Vēl jau nekāda konkurence nav beigusies. Zemgus pēc 3-4 sezonām var spēlēt 3./4. maiņā, kamēr Grigorenko varbūt kapās 2. vai pat 1.

     [+] [-]

, 2014-07-06 14:16, pirms 10 gadiem
MachimoI rakstīja: Ūja. Vēl jau nekāda konkurence nav beigusies. Zemgus pēc 3-4 sezonām var spēlēt 3./4. maiņā, kamēr Grigorenko varbūt kapās 2. vai pat 1.
Mans komentārs ir tieši par to,ka var notikt viss un izkonkurēt var jebkuru,bet Girgensonu un Grigorenko paņēmu kā piemēru

     [+] [-]

, 2014-07-07 06:54, pirms 10 gadiem
Guldīja labākais !

     [+] [-]

, 2014-07-07 08:34, pirms 10 gadiem