Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Stenlija kausa labākais snaiperis starp aktīvajiem spēlētājiem Pavelskis beigs karjeru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Stenlija kausa labākais snaiperis starp aktīvajiem spēlētājiem Pavelskis beigs karjeru
Džo Pavelskis un Konors Makdeivids. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Dalasas "Stars" uzbrucējs Džo Pavelskis pēc izstāšanās no Stenlija kausa pavēstījis, ka vēl negrib oficiāli paziņot par karjeras beigām, taču jau iepriekš bija pieņēmis lēmumu, ka šī būs viņa pēdējā sezona.

Dalasas "Stars" Rietumu konferences finālā piekāpās Edmontonas "Oilers". Džo Pavelskis, kuram jūlija vidū apritēs 40 gadi, 19 izslēgšanas spēlēs atzīmējās ar vieniem vārtiem un četriem punktiem. Regulārās sezonas 82 mačos amerikāņu uzbrucēja kontā 27 vārti un 67 punkti.

Starp pašlaik aktīvajiem hokejistiem tieši Pavelskis ir labākais Stenlija kausa vārtu guvējs – 201 playoff cīņā viņš guvis 74 vārtus un sakrājis 143 punktus. Punktu ailē viņam priekšā ir tikai Sidnijs Krosbijs (201 punkts), Jevgeņijs Malkins (180) un Ņikita Kučerovs (167). Pavelskis izslēgšanas spēlēs piedalījies 16 no 18 sezonām.

Pirms pievienošanās Dalasai Pavelskis 13 sezonas pārstāvēja Sanhosē "Sharks". Kluba vēsturē viņš ieņem otro vietu vārtos (355), trešo vietu punktos (761) un spēlēs (1104), ceturto vietu piespēlēs (406). No 2015. līdz 2019. gadam Pavelskis bija "Sharks" kapteinis. 2016. gadā viņš kopā ar Sanhosē spēlēja Stenlija kausa finālā.

Piecās sezonās kopā ar "Stars" Pavelskis izlaida tikai divas spēles – abas pirmajā sezonā Dalasā, bet pēdējās četras sezonas viņš aizvadījis bez izlaistām spēlēm.

Starp NHL amerikāņiem Pavelskis ir piektais punktos un vārtos, septītais aizvadītajās spēlēs un 11. rezultatīvajās piespēlēs.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/joe-pavels...