Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ivanāns – pret "koijotiem", Skrastiņš – pret "plēsoņām"

Juris Miņins
Juris Miņins

Ivanāns – pret "koijotiem", Skrastiņš – pret "plēsoņām"
Raitis Ivanāns
Foto: AP

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) tiks aizvadītas vairākas cīņas, taču Latvijas hokeja līdzjutējiem, noteikti, pastiprinātu interesi izraisīs divas – Losandželosas "Kings" pret Fīniksas "Coyotes" un Dalasas "Stars" pret Nešvilas "Predators".

Losandželosas "Kings" – Fīniksas "Coyotes"

Pirmscīņas galvenā tēma, viennozīmīgi, ir Fīniksas "Coyotes" "pārgrupēšanās" pēc visai trakas vasaras, kurā vairākkārtīgi vienību mēģināja neveiksmīgi pārdot, bet beigu beigās no galvenā trenera posteņa aizgāja leģendārais hokejists Veins Greckis, kuru aizvietos ilggadējais Dalasas "Stars" treneris Deivs Tipets. Līdz ar to sezonas sākums Arizonā tiek uztverts ar zināmu atvieglojumu, taču spēles ziņā "koijotiem" viss nebūt nav tik gludi.
Vasarā vienībai nepievienojās neviens spēlētājs "ar vārdu", līdz ar to komandas galvenie spēki būs tieši tie paši, kas pirms tam, t.i., jaunā spēlētāju "brigāde" – Martins Hanzals, Mikels Boedkers, Peters Muellers un, protams, daži veterāni (E.Džovanovskis, Š.Douns, I.Brizgalovs). Apzinoties visus šos faktorus, komanda uz sezonu arī neuzstāda lielus mērķus, taču, pie zināmiem apstākļiem, viņi varētu pretendēt uz tikšanu "play-off", bet cīnīties ar savas konferences komandām, tā jau nu ir ikvienas komandas goda lieta.

Losandželosa gan komandu sagaida mazliet ar citādāku noskaņojumu, jo līdz šim talantīgais sastāvs ir papildināts ar diviem veterāniem (R.Smits, R.Skuderi), kuri, paredzams, komandai dos to, kas viņiem trūka visvairāk iepriekšējos gados – pieredze un uzvarētāju psiholoģija, jo Smits ir izteikts komandas līderis (ne velti viņa iesauka ir "Captain Canada"), bet Skuderi aizvadītajā sezonā bija ne tas pēdējais spēlētājs Pitsburgas "Penguins", kad viņi izcīnīja Stenlija kausu.
Līdz ar to, pievienojot iepriekšpieminētos divus Anžem Kopitaram, Dastinam Braunam, Aleksandram Frolovam (no kura šogad gaida "karjeras gadu"), Džastinam Viljamsam, Džaredam Stolam uzbrukumā un Drū Dautijam, Džekam Džonsonam un Metam Grīnam aizsardzībā komanda kļūst par reālu "play-off" pretendenti.
Vienīgais, no kā "Kings" būtu jāuzmanās, ir jauno spēlētāju rezultativitātes "iestrēgšana" un, kā jau kuro sezonu, vārtsargu spēles, jo, lai arī Džonatans Kviks pagājušsezon rādīja labu spēli, šogad viņa loma ir palielinājusies (galvenais treneris uzskata, ka viņam būtu jāaizvada 60 spēles sezonā), līdz ar to ir jāuzmanās no "otrās sezonas sindroma", kas jaunajiem vārtsargiem ir visai raksturīgi.

Raitis Ivanāns, kurš starpsezonā izcīnīja komandas pirmā "policista" vietu, šosezon, paredzams spēlēs ceturtajā maiņā ar Bredu Ričardsonu un Pīteru Haroldu, vairāk domājot par aizsardzību. Tieši tāda spēle Raita Ivanāna izpildījumā laikam būs arī sezonas pirmajā spēlē, jo dūru cīņās "Coyotes" komandā Raitim īstu pretinieku pašlaik nav.

Savainojumi

Fīniksas "Coyotes" rindās šajā spēlē vēl nevarēs piedalīties šīs starpsezonas komandas jaunieguvums Teilors Pjats, kurš atgūstas no pirmssezonas spēlēs gūtā "ķermeņa apakšdaļas" savainojuma. Savukārt "Kings" vienībā traumēto spēlētāju nav, taču, pirmssezonas laikā nopelnītās diskvalifikācijas dēļ, komandai nevarēs palīdzēt Šons O'Donels.

Dalasas "Stars" – Nešvilas "Predators"

Šajā cīņā tiksies abas aizvadītās sezonas neveiksminieces, t.i., komandas, kuras, pretēji pirms turnīra gaidītajam, neiekļuva izslēgšanas spēļu turnīrā un šogad abas komandas to centīsies nepieļaut, tāpēc cīņa sāksies jau ar pirmo spēli, jo, kā izteicās "Predators" uzbrucējs Stīvs Salivans: "Divu punktu vērtība ir vienāda gan 3. oktobrī, gan 3. aprīlī."

Un tātad, ar kādu "fonu" abas komandas sāks šo sezonu? Nešvilas galvenā problēma, protams, būs uzbrukums, jo, lai arī Peka Rīnijs aizvadīja labu sezonu un tieši viņa dēļ daudzās cīņās "Preds" palika konkurētspējīgi līdz pat pēdējai spēles sekundei, ceturtais vājākais rezultāts gūto vārtu ziņā pamatu optimismam nedod. Vienīgi, Stīvs Salivans, kurš aizvadīto sezonu laikā nespēja pienācīgi palīdzēt nešviliešiem muguras problēmu dēļ, šajā sezonā ir atgriezies un gatavs cīņām.
Ja turpina runāt par vārtsargiem, tad "Predators" trenerim Barijam Trocam ir visai grūts darbs priekšā, jo izvēlēties pirmo numuru uz sezonas sākumu būs ļoti grūti. Paka Rīnijs, kā jau iepriekš minēts, aizvadīja lielisku iepriekšējo sezonu, taču pirmssezonā labāks bija Dens Eliss. Pagaidām gan klīst baumas, ka "Predators" vārtos sezonu sāks tieši Eliss, taču vai tā ir taisnība uzzināsim tikai skatoties spēli.

Dalasai pirms gada, lai arī rezultāts bija līdzīgs "Preds" sasniegtajam, problēmas bija citas – vājais sezonas starts, nemitīgi atkārojošies savainojumi, izgāzies "eksperiments" ar Šona Eiverija piesaisti komandai, kā rezultātā komanda spēlēja ļoti viļņveidīgi. Šogad, kā izskatās, "zvaigznes" ir izdarījuši secinājumus un ir gatavi nepieļaut pagājušās sezonas scenārija atkārtošanos. Komanda ir nostiprinājusi savas "šaubīgās" sastāva pozīcijas, nomainījusi treneri, sadziedējusi savas traumas, tāpēc cer uz pozitīvu iznākumu, ko apstiprina arī komandas aizsarga Stefana Robidā izteikumi: "Mums ir visai laba komanda. Protams, NHL neviena komanda nav izteikti vāja un katra cīņa ir cīņa tiešā vārda nozīmē, taču, manuprāt, ar šādu komandu ir iespējams sasniegt visai daudz." Pie komandas stiprajām pusēm, protams, ir jāmin Breda Ričardsa, Džeimsa Nīla un Luī Eriksona maiņa, kura pirmssezonas cīņās prata atzīmēties ar 16 punktiem.
Jāpiebilst, ka komandai pastiprinājums var nākt arī no Dalasas vienības veterāniem, Brendana Morova, kurš ir atkopies no savainojumiem un Mārtija Turko, kura nestabilā spēle pirms gada daudziem bija nepatīkams pārsteigums. Ja šosezon abi šie spēlētāji, kuri, neapšaubāmi, ir komandas līderi spēs spēlēt stabili un iztikt bez savainojumiem, tad dalasiešiem, neapšaubāmi, būs pa spēkam arī kaut kas vairāk nekā tikai tikšana izslēgšanas spēlēs.

Kārļa Skrastiņa loma komandā, protams, visiem vairāk vai mazāk ir skaidra – aizsardzības balsts un līdera spēle, kas cīņā pret "Predators", kura nesolās būs viegla, varētu būt īpaši svarīgi.

Savainojumi

Nešvilas "Predators" sastāvā spēlē nepiedalīsies Džoels Vords un Kolins Vilsons, bet Dalasas "Stars", iespējams, sezonu sāks bez trim komandas veterāniem – Maika Modano, Brendana Morova un Jeres Lehtinena.

Vašingtonas "Capitals" – Toronto "Maple Leafs"

Abām vienībām šī būs otrā spēle šajā sezonā, taču noskaņojums pirms cīņas tajās ir dažāds. Ja Vašingtonas "Capitals" sezonu sāka ar pārliecinošu uzvaru pār Bostonas "Bruins" (4:1), tad Toronto "Maple Leafs" pirmajā sezonas cīņā zaudēja saviem principiālajiem pretiniekiem, Monreālas "Canadiens" (3:4; pag.).
Tāpat jāpiebilst, ka, ja vašingtoniešiem pirmajā sezonas cīņā izdevās ja ne viss, tad daudz kas, ko viņi bija iecerējuši, tad Toronto komandai pēc pirmās spēles bija jādomā par aizsardzības uzlabošanu un spēli mazākumā.

Kas attiecas uz Artūra Irbes trenētajiem vārtsargiem, tad Žozē Teodors savu pirmo spēli aizvadīja labi, gandrīz vai "noformējot" sev "sauso" spēli. Pašlaik gan vēl nav zināms, kas vārtos stāsies šonakt, taču jau pirms iepriekšējās cīņas pavīdēja runas, ka komandas otrajam vārtsargam Semjonam Varlamovam iespēja sevi parādīt varētu tikt dota jau no sezonas sākuma.

7 pirmsspēles jautājumi

1. Vai "Kings" jaunais pirmais numurs vārtos apliecinās treneru izvēles nekļūdību?
2. Vai "Coyotes", pēc "baigās vasaras" būs konkurētspējīga komanda?
3. Vai "Stars" spēs apturēt Nešvilas aizsargu trio (Š.Vebers, R.Saters, D.Hemhuiss)?
4. Cik liels spēles laiks būs Raitim Ivanānam (zinot, ka "Coyotes" nav ko likt viņam pretī)?
5. Vai Latvijas hokejisti spēs "atzīmēties" ar rezultativitātes punktiem?
6. Kurš no "Capitals" vārtsargiem stāsies vārtos pret "Maple Leafs"
7. Vai Aleksandrs Ovečkins un Brūks Laičs sezonu turpinās tikpat rezultatīvi kā iesāka?

Eiropā notiekošās spēles

Savas otrās savstarpējās regulārās sezonas spēles Eiropas laukumos aizvadīs četras NHL vienības. Čikāgas "Blackawks" spēkiem mērosies ar Floridas "Panthers", bet Sentluisas "Blues" atkārtoti tiksies ar Detroitas "Red Wings".

Pirmajā čikāgiešu un floridiešu spēlē, pretēji daudzu prognozētajam, uzvaru pēcspēles metienu sērijā izcīnīja "Pathers" hokejisti, tāpēc šovakar "Blackhawks" mēģinās revanšēties, jo atgriezties no Eiropas tūres bez vismaz vienas uzvaras, pie tam vienai no visas līgas potenciāli labākajām vienībām, nav pieļaujams. Un arī vakar vakarā "vanagi" varēja izcīnīt divus punktus, ja vien nebūtu nepārliecinošās vārtsarga Kristobala Uē spēles un ļoti neveiksmīgi izpildīto pēcspēles metienu. Savukārt ko neizdarīja čikāgieši, veiksmīgi izdarīja "pantēras", izmantojot aizsardzības un vārtsargu kļūdas, floridieši panāca pagarinājumu un pēcspēles metienu sēriju, kurā savus otros vārtus spēlē guva mājnieks Ville Koistinens, tādējādi kļūstot par spēles galveno varoni.

Savukārt kaimiņos, Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā notiekošajā "Blues" – "Red Wings" cīņā viss izskatījās daudz interesantāk. Lai gan pirmie vārtus guva "blūzmeņi", detroitieši īsā laikā prata ne tikai atspēlēties, bet arī gūt divu vārtu pārsvaru un likās, ka sentluisieši ir "salauzti", taču nekā, jo, galvenokār pateicoties Pola Karijas diviem gūtajiem vārtiem, "Blues" prata atspēlēties un izcīnīt uzvaru.
Novērojumi? Detroitas "Red Wings", tomēr nebūt nav tik vāja komandā kā pirms sezonas tika paredzēts, viņi aizvien ir ļoti konkurētspējīgi un ar tikšanu izslēgšanas spēlēs problēmām nevajadzētu būt. Tāpat labi darbojās arī komandas pieredzējušie vīri Kriss Dreipers un Kirks Meltbijs, bet īpašas uzslavas ir pelnījis Tods Bertuci (pievienojās komandai vasarā), kurš, lai arī pie rezultativitātes punktiem netika, bija ļoti aktīvs un Sentluisas komandai sagādāja lielas galvassāpes.
Savukārt "Blues" rindās nekā ļoti pārsteidzoša nebija, jo, kā jau tika paredzēts, ar Pola Karijas atgriešanos uzbrukums būs ieguvis vēl lielāku spēku, komandas jaunie hokejisti turpina būt aktīvi (sevišķi - T.Dž. Oušī), bet vārtos stabili darbojas Kriss Meisons, kurš, jāpiebilst vakarnakt tvēra dažas ripas, kuras droši varētu ierakstīt "netveramo" sarakstā.

Pārējās cīņas

Šonakt NHL laukumos spēlēs visas līgas komandas un ievērības cienīga, protams, ir katra spēle, taču sevišķi izcelt varētu dažus principiālākos dueļus. Šajā kategorijā, protams, var ievietot gan "Battle for Alberta", t.i., Edmontonas "Oilers" un Kalgarī "Flames" spēli, gan Kalifornijas principiālo dueli, Sanhosē "Sharks" : Anaheimas "Ducks". Tāpat, noteikti, interesantas būs arī Atlantijas okeāna divīzijas spēle starp Filadelfijas "Flyers" un Ņūdžersijas "Devils". Tāpat nevar nepieminēt Pitsburgas "Penguins" un Ņujorkas "Islanders" spēli, kurā savu debiju piedzīvos šī gada drafta pirmais numurs Džons Tavaress, kā arī Karolīnas "Hurricanes" un Bostonas "Bruins" cīņu, kurā tiksies abas aizvadītās sezonas līderes, kurām pirmajā spēlē neizdevās tikt pie punktiem.

Izmantotie resursi:
nhl.com

1 2 3 93 komentāri

 +16 [+] [-]

, 2009-10-03 16:11, pirms 15 gadiem
Interesants vakars, ar visu 30 NHL komandu piedalīšanos! Veiksmi Raitim un Kārlim!
Slēpts komentārs: KolinsDRAGO
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-10-03 16:17, pirms 15 gadiem
Cikos pēc Latvijas laika abi spēlē?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2009-10-03 16:19, pirms 15 gadiem
DinamoFans rakstīja: Cikos pēc Latvijas laika abi spēlē?
Zem raksta bildes ir saraksts ar visu spēļu sākuma laikiem.
Raitim spēle sākas: 5.30 no rīta;
Kārlim spēle sākas: 3.00 no rīta.

 +11 [+] [-]

, 2009-10-03 16:21, pirms 15 gadiem
Tu_Gribe_Alus rakstīja: ozolinsh uz la roccu
un tu ārstēties !!!!
Slēpts komentārs: bebitis

  +1 [+] [-]

, 2009-10-03 16:34, pirms 15 gadiem
Labs raksts Juri!

personīgi mans lists ko skatīšos:
Chicago vs Florida
St. Louis vs Detroit
Capitals – Maple Leafs
Stars – Predators
Kings – Coyotes (varbūt)

atbildes uz jautājumiem:
1)Nē, uzskatu, ka Kings netiks play-off tieši dēļ vārtsarga
2)Nē, būs austaiders
3)Spēs
4)Apmēram 5 minūtes
5)Nē, nespēs
6)Varlamovs
7)Laičs nē, Ovečkins jā.
Slēpts komentārs: opuika

     [+] [-]

, 2009-10-03 16:41, pirms 15 gadiem
Jurchiks_pe4o rakstīja: Labs raksts Juri!

personīgi mans lists ko skatīšos:
Chicago vs Florida
St. Louis vs Detroit
Capitals – Maple Leafs
Stars – Predators
Kings – Coyotes (varbūt)

atbildes uz jautājumiem:
1)Nē, uzskatu, ka Kings netiks play-off tieši dēļ vārtsarga
2)Nē, būs austaiders
3)Spēs
4)Apmēram 5 minūtes
5)Nē, nespēs
6)Varlamovs
7)Laičs nē, Ovečkins jā.
Kur tu skatīsies?

  +2 [+] [-]

, 2009-10-03 16:45, pirms 15 gadiem
Vidziņš rakstīja: Kur tu skatīsies?
Netaa visu var dabuut...

Veixmigu jauno NHL sezonu abiem muusu speeleetaajiem... Noveelu Ivanaanam uzveikt kaadu kautinjaa, un skrastinjam iedot kaadu piespeeli...

     [+] [-]

, 2009-10-03 16:48, pirms 15 gadiem
ThomYork rakstīja: Netaa visu var dabuut...

Veixmigu jauno NHL sezonu abiem muusu speeleetaajiem... Noveelu Ivanaanam uzveikt kaadu kautinjaa, un skrastinjam iedot kaadu piespeeli...
Ja zini pasaki linku.

     [+] [-]

, 2009-10-03 16:49, pirms 15 gadiem
Vidziņš rakstīja: Kur tu skatīsies?
Chicago vs Florida un St. Louis vs Detroit pa ESPN America, pārējās internetā. Capitals – Maple Leafs un Kings – Coyotes jau atradu kur, Dallasas spēli vēl nē

     [+] [-]

, 2009-10-03 16:50, pirms 15 gadiem
florbolists5 rakstīja: Ja zini pasaki linku.
atdhe.net

  -2 [+] [-]

, 2009-10-03 16:51, pirms 15 gadiem
Ivanānam pirmie 2 punkti, Kaža noplosījies ar 10 bloķētiem metieniem.

  +6 [+] [-]

, 2009-10-03 16:52, pirms 15 gadiem
bebitis rakstīja: pati ej aarsteeties
un tu man ar sāc krist uz nerviem!!!!!

  +3 [+] [-]

, 2009-10-03 17:00, pirms 15 gadiem
burbulīte rakstīja: parādi savu pežu
Nu ļoti gudri , parādi vēl visiem kāds ..... esi

  -3 [+] [-]

, 2009-10-03 17:05, pirms 15 gadiem
eljux rakstīja: Ivanāns sūkā, Skrastiņš arī.
Tiec NHL un tad runāsim.

     [+] [-]

, 2009-10-03 17:14, pirms 15 gadiem
Būs ļoti interesanti pavērot kādu lomu komandā treneris uzticēs Kārlim.

     [+] [-]

, 2009-10-03 17:14, pirms 15 gadiem
Vai kāds zin, kur ir redzams video ar pirmssezonas spēli, kurā Raitis divreiz Izvicināja dūres spēles laikā!?

     [+] [-]

, 2009-10-03 17:23, pirms 15 gadiem
Neredzēju ne hockeyfights, ne Youtube.

  -1 [+] [-]

, 2009-10-03 17:34, pirms 15 gadiem
Lets go Leafs!

  -1 [+] [-]

, 2009-10-03 17:51, pirms 15 gadiem
myp2pforum.eu

  -1 [+] [-]

, 2009-10-03 18:07, pirms 15 gadiem
Pārāk garš raksts, nav laika tik daudz lasīt..nevarētu bišķ īsākus taisīt?

     [+] [-]

, 2009-10-03 18:25, pirms 15 gadiem
Jurchiks_pe4o rakstīja: http://www.atdhe.net/#
Liels paldies.

  +1 [+] [-]

, 2009-10-03 18:29, pirms 15 gadiem
Loti labs raksts
Jaskatas Skrastiņa spele

     [+] [-]

, 2009-10-03 18:55, pirms 15 gadiem
Raičam šodien kautiņš un gols !

     [+] [-]

, 2009-10-03 18:55, pirms 15 gadiem
Velns, nezināju, ka NHL hokejs jau ir sācies!

     [+] [-]

, 2009-10-03 19:06, pirms 15 gadiem
mataleao rakstīja: Neredzēju ne hockeyfights, ne Youtube.
Netā var atrast kkur 3 no 4 pirmssezoans kautiņiem, tai skaitā abus pret Vestgārta bračku.

     [+] [-]

, 2009-10-03 19:06, pirms 15 gadiem
Bāc man kaut kas gļuko. ;/
Man rādās krāsainas strīpas un bet spēli nerāda.Kāds var man palidzēt ar padomu?

     [+] [-]

, 2009-10-03 19:07, pirms 15 gadiem
Kads zin sopcast kanaalu kur skatities, vai kadu citu strimu?

  +1 [+] [-]

, 2009-10-03 19:09, pirms 15 gadiem
Dainis Petrokaitis rakstīja: Velns, nezināju, ka NHL hokejs jau ir sācies!
Tavējie jau pakāst paspējuši...

     [+] [-]

, 2009-10-03 19:10, pirms 15 gadiem
florbolists5 rakstīja: Bāc man kaut kas gļuko. ;/
Man rādās krāsainas strīpas un bet spēli nerāda.Kāds var man palidzēt ar padomu?
NHL Centre ice - 80 Eiropas rubļi un visas spēles LIELISKĀ kvalitātē (šodien kā reiz izlēmu pasūtīt, skatos pirmo spēli FLA-CHI, un esmu riktīgi apmierināts).
1 2 3 93 komentāri