Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blackhawks" pārliecinoši pieveic "Kings" un sērijā panāk 2:0

Rolands Eliņš

"Blackhawks" pārliecinoši pieveic "Kings" un sērijā panāk 2:0
Brents Sībruks apsveic vārtsargu Koriju Kroufordu ar panākumu
Foto:AP/Scanpix

NHL izslēgšanas spēlēs savu otro uzvaru sērijā pret Losandželosas „Kings” izcīnījusi Čikāgas „Blackhawks”, kura pirmo spēles 30 minūšu laikā iemeta četras ripas Džonatana Kvika vārtos, kopā uzvarot ar 4:2. Šī uzvara „Blackhawks” arī ļāvusi sērijā panākt rezultātu 2:0.

Losandželosas „Kings” sastāvā sērijas otrajā spēlē nebija rodams Maika Ričardsa vārds, par kura nespēlēšanu tika izlemts tikai pēc pirmsspēles iesildīšanās. Viņa vietu sastāvā ieņēma Tailers Tofoli. Tikmēr „Blackhawks” sastāvā nekādu izmaiņu nebija, un viņi spēli uzsāka ļoti agresīvi un ar izteiktu sportisko niknumu, kas ļāva izvirzīties vadībā jau spēles otrajā minūtē, kad precīzs bija Endrjū Šo.

Turpinājumā „Kings” gan spēja izlīdzināt spēles gaitu un pat uz brīdi pārņemt iniciatīvu, taču pirmā perioda beigās Marians Hosa ātrajā uzbrukumā atspēlēja ripu aizsargam Brentam Sībrukam, kurš rezultāta starpību dubultoja (2:0). Ar to gan „Kings” problēmas ne tuvu nebija beigušās, jo otrajā periodā viņi pirmoreiz nokļuva mazākumā (pirms tam „Kings” neizmantoja divus vairākumus), un tajā viņu aizsargi vārtu priekšā nenosedza Braienu Bikelu, kurš ar atkārtotu metienu panāca jau 3:0.

Brītiņu vēlāk, spēles 30. minūtē, ātrajā uzbrukumā divi pret viens aizskrēja Mihals Handzušs un Patriks Šārps, no kuriem pirmais izvēlējās nevis veikt piespēli, bet gan pats raidīt ripu vārtos, panākot „Kings” jau pavisam neglaimojošo 4:0. Šie gan izrādījās Losandželosas vārtsarga Džonatana Kvika pēdējie ielaistie vārti, jo iepriekšējo „Kings” spēļu varonis tika nomainīts. Ar šīm pirmajām 30 minūtēm bija pārtrūkusi arī Kvika 34 play-off spēļu sērija, kurā viņš spēlē nebija ielaidis vairāk par trim ripām.

Viņa aizvietotājs Džonatans Bernjē, kuram šis bija pirmais šo play-off iznāciens laukumā, atvairīja visus deviņus „Blackhawks” metienus, un „Kings” vēl centās kaut ko mainīt spēles gaitā - Džefs Kārters vienus vārtus atguva otrā perioda beigās, Tofoli panāca 2:4 trešā perioda beigās, taču par mača uzvarētāju lielas šaubas neradās jau labu laiku pirms beigu sirēnas.

Līdz ar to rezultāts sērijā kļuvis jau 2:0 „Blackhawks” labā, bet „Kings” šajās izslēgšanas spēlēs astoņās izbraukuma spēlēs piedzīvojusi septiņus zaudējumus. Losandželosai par laimi, sērija turpināsies viņu mājas arēnā, kur „Kings” uzvarējusi jau 14 spēlēs pēc kārtas.

”Blackhawks”-”Kings” 4:2 (2:0, 2:1, 0:1)

Vārti: 1:56 Šo (Stolberjs, Sāds) (1:0) 19:09 Sībruks (Hosa, Teivss) (2:0) 27:11 Bikels (vair.) (Šārps, Sāds) (3:0) 29:20 Handzušs (Šārps, Keins) (4:0) 38:57 Kārters (Tofoli, Voinovs) (4:1) 58:58 Tofoli (vair.) (Penners, Voinovs) (2:4)
Metieni: 26:31
Soda minūtes: 14:8
Vārtsargi: Korijs Kroufords – Džonatans Kviks ( no 29:20 Džonatans Bernjē)
Trīs mača zvaigznes: 1. Šārps (CHI) 2. Sāds (CHI) 3. Kroufords (CHI)

NHL play-off turnīrs

1. kārta2. kārta3. kārtaFināls3. kārta2. kārta1. kārta
4:14:2
4:34:1
4:23:4
2:00:1
3:44:1
4:34:1
4:03:4

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  +1 [+] [-]

, 2013-06-03 07:37, pirms 11 gadiem
šeit interesants raksts par Pens- Bruins savstarpējo asumu gaidāmo turpināšanos otrajā sērijas spēlē.
Bruins expecting Penguins to fight back in Game 2

  +1 [+] [-]

, 2013-06-03 07:38, pirms 11 gadiem
Spēle bija interesanta, tomēr mazliet garlaicīga. Kviks turpina savā stilā izcilas spēles mijas ar ļoti sliktām. Man jau pie Čikāgas trešā gola apnika skatīties- Vanagi pārliecinoši spēlēja savu spēli, kamēr Karaļi bija pilnīgi bezzobaini. Taču pēc Kvika nomaiņas ar Bernjē, spēle kļuva pavisam citāda, lai gan Čikāga jau arī netaisījās šķirties no daļēji izcīnītajiem 3 punktiem.
Iepriecināja jaunā Vanaga Brendona Sāda spēle, arī Handzušs bija labs.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-03 07:41, pirms 11 gadiem
Starp citu, ESPN mača boxscore bija rakstīts, ka Kings [uzbrukuma līderis] Maiks Ričards nespēlēja ķermeņa augšdaļas traumas dēļ.

  +3 [+] [-]

, 2013-06-03 07:56, pirms 11 gadiem
LAK mājās būs pavisam cits LAK...14 uzvaras pēc kārtas!!

Šonakt man labāk patika Bernier vārtos. Izskatījās pārliecinošs un palika uz nullītes. Labas iespējas parīt nospēlēt visas 60 min.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-03 08:43, pirms 11 gadiem
Nu kingiem baigi vajag saņemties , lai sēriju uzvarētu . Un grūti pateikt , ko likt nākamajā mačā vārtos .

  +8 [+] [-]

, 2013-06-03 09:16, pirms 11 gadiem
atkal kartejais Stolberjs paradas mums ari Maris Stromberjs panema septito zeltu! par godu tam dzied Ojars Grinberjs Ojārs Grīnbergs - Somu pirts - YouTube

  +4 [+] [-]

, 2013-06-03 09:25, pirms 11 gadiem
Argonauts rakstīja: Spēle bija interesanta, tomēr mazliet garlaicīga. Kviks turpina savā stilā izcilas spēles mijas ar ļoti sliktām. Man jau pie Čikāgas trešā gola apnika skatīties- Vanagi pārliecinoši spēlēja savu spēli, kamēr Karaļi bija pilnīgi bezzobaini. Taču pēc Kvika nomaiņas ar Bernjē, spēle kļuva pavisam citāda, lai gan Čikāga jau arī netaisījās šķirties no daļēji izcīnītajiem 3 punktiem.
Iepriecināja jaunā Vanaga Brendona Sāda spēle, arī Handzušs bija labs.
Paskaidro drusku tuvāk šīs divas frāzes, par kurām netika īsti skaidrs.
1. Kvikam izcilas spēles mijas ar ļoti sliktām, - cik zinu Kviks pēdējo reizi 4 šaibas PO spēlē bija ielaidis kkādus gadus atpakaļ. Tā ir tā mīšanās pa gadiem ?? Manuprāt Kviks pēdējos pāris gadus ir TOP 3 Pasaules elites klases vārtsargs.
2. Kas tie par daļējim izcīnītiem 3 punktiem, - rezultativitātes??

p.s. nekā personīga....

  +6 [+] [-]

, 2013-06-03 09:46, pirms 11 gadiem
kramiks rakstīja: atkal kartejais Stolberjs paradas mums ari Maris Stromberjs panema septito zeltu! par godu tam dzied Ojars Grinberjs
Mums ir Jirjenšōns

  +1 [+] [-]

, 2013-06-03 09:53, pirms 11 gadiem
Quick šodien nenospēlēja savu spēli daudzi vārti no attāluma, visā kopumā Hawki bija pelnijuši uzvarēt, bet redzēs kā būs Losadželosā.
Domāju King izraus līdz game 7.

Fināls Boston:Hawks!

     [+] [-]

, 2013-06-03 09:58, pirms 11 gadiem
Kviks appļūtīsies arī 3-ajā spēlē

     [+] [-]

, 2013-06-03 10:18, pirms 11 gadiem
Čikāga pēc atspēlēšanās pret Detroitu ir uzņēmusi pamatīgus apgriezienus, LAK būs pamatīgi jāpapūlas, lai kaut ko šajā sērijā mainītu. Visu izteiks 3.spēlē, ja to vinnēs Čikāga - tas ir viss, sērija ir viņu, ja Kings - sērija kļūs tikai interesantāka, jo Kings mājās principā nemēdz zaudēt.

  -1 [+] [-]

, 2013-06-03 10:26, pirms 11 gadiem
Leflērs rakstīja: Paskaidro drusku tuvāk šīs divas frāzes, par kurām netika īsti skaidrs.
1. Kvikam izcilas spēles mijas ar ļoti sliktām, - cik zinu Kviks pēdējo reizi 4 šaibas PO spēlē bija ielaidis kkādus gadus atpakaļ. Tā ir tā mīšanās pa gadiem ?? Manuprāt Kviks pēdējos pāris gadus ir TOP 3 Pasaules elites klases vārtsargs.
2. Kas tie par daļējim izcīnītiem 3 punktiem, - rezultativitātes??

p.s. nekā personīga....
Scheisse, es tikai tagad kārtīgi pārlasīju savu komentāru par spēli...

Exscuse moi, Messier Lefleur,- u.c. SC jūzeri.
Man kaut kā sanācis dīvaini samežģīt komenta domu tā, ka grūti to aptvert citiem (tas gan nav pārsteidzoši pēc divām negulētām spēļu naktīm pēc kārtas-iepriekš skatījos īpaši izvēlētas 5-7 spēles nedēļā).

1. par Kviku:
a) Tu, Leflēr, ziemeļamerikāņu stilā nošķir PO no RS, un uztver to, kā pilnīgi atsevišķu spēļu turniru, respektīvi, kanādiešiem hokeja gads dalās: [regulation] season, postseason (play-off's), offseason (starpsezona-pēc Stenlija kausa fināla beigām) un preseason. (pirmsezona).
Tātad cikls=four season.
Taču es kalendāro hokeja gadu uztveru kā lineāru laiku, un manā uztverē NHL pleiofi ir sezonas turpinājums=kulminācija.
b) Un tieši par Kvika nestabilo spēli 2013. gada regsezonā es runāju-
pirmajās piecās sezonas spēlēs Kviks ielaida 14 golus un Kings season opener game pret Blackhawks bija totāla izgāšanās- 5 zaudēti goli;
Arī regsezonas lielākajā daļā Q bija visai nestabils- sešās spēlēs ielaistas 5 vai 4 šeibas un šajās 6 tikai vienā netika ciests zaudējums.
Jonathan Quick, Kings - Stats - NHL.com - Players
Protams, regsezonas beigās Kviks spēlēja ļoti labi un arī pirmajās divās tā turpināja. Un, kopumā runājot, ar nestabilo spēli es nedomāju- šatauts, šatauts, viens zaudēts gols, un tad- 5 un 4 zaudēti. Kviks ir pasaules extraklases kīpers, un, protams, ne jau viņš ir galvenais vainīgais daudzos vārtu zaudējumus. Karaļu komanda šogad pēc spēles jūtami atšķiras no tās, kāda bija pagājušajos pleiofos.

2) par tiem Vanagu 3 punktiem esmu totālu fēleri nolaidis,jo tiešām pa divām naktīm kopā biju gulējis kādas 8 stundas, un ar mani ir tā, ja neesmu izgulējies, tad tad domas īsti nedarbojas [ar mani vispār parasti ir tā, ka es domāju 10 reizes ātrāk, nekā rakstu datorā, tāpēc visādas kļūdas man gadās; savus vēstures rakstus, gan vairākos piegājienos rakstu Wordā, un varākreiz laboju kļūdas uz precizēju domu un teksta saturu].

atvainojos par kārtējo palagveida komentu, taču gribēju precizēt savu domu, un visu kontekstu.

     [+] [-]

, 2013-06-03 10:28, pirms 11 gadiem
SlenderMan rakstīja: LAK mājās būs pavisam cits LAK...14 uzvaras pēc kārtas!!

Šonakt man labāk patika Bernier vārtos. Izskatījās pārliecinošs un palika uz nullītes. Labas iespējas parīt nospēlēt visas 60 min.
Es domāju, ka diskusiju par to, kurš sargās Kings vārtus 3ajā mačā nevajadzētu būt - tas būs Kviks!!!
Viņš jau tur ir Dieva vietā... Bernjē tikai uzlasa drupačas (spēles laiku)!

     [+] [-]

, 2013-06-03 11:14, pirms 11 gadiem
Arī šī gada playoffos Kviks ir fenomenāls. 1 neveiksmīga spēle un jau aiziet kaut kādas šaubas par viņa spēli, iespējamo Bernjē maiņu uz atlikušajām spēlēm utt ... Jomajo!

     [+] [-]

, 2013-06-03 11:23, pirms 11 gadiem
Starp citu, Jonathans Bernjē šonakt aizvadīja pirmo play-off spēli NHL. Pēdējo pilno PO spēli aizvadījis vien 09-10. gada sezonā. Visu šo laiku sēdējis aiz Kvika muguras.

     [+] [-]

, 2013-06-03 12:16, pirms 11 gadiem
viss jau tika nokārtots pirmajā spēles daļā. Čikāga izdarīja to, kas viņiem bija jāizdara, ko viesos pret LAK būs kriietni grūtāk. Ja LAK būtu vinnējis kādu no šīm 2 spēlēm, tas būtu kā paņemt breiku tenisā LAK mājās - bez zaudēm. LAK viesos - tikai 1 uzvara. Vislabāk patika Sībrūka gols

     [+] [-]

, 2013-06-03 12:32, pirms 11 gadiem
Argonauts rakstīja: 2) par tiem Vanagu 3 punktiem esmu totālu fēleri nolaidis,jo tiešām pa divām naktīm kopā biju gulējis kādas 8 stundas, un ar mani ir tā, ja neesmu izgulējies, tad tad domas īsti nedarbojas [ar mani vispār parasti ir tā, ka es domāju 10 reizes ātrāk, nekā rakstu datorā, tāpēc visādas kļūdas man gadās; savus vēstures rakstus, gan vairākos piegājienos rakstu Wordā, un varākreiz laboju kļūdas uz precizēju domu un teksta saturu].
Es gan par daļēji izcīnītajiem 3 punktiem sapratu - tēlaini izsakoties apzīmēta, gandrīz jau izcīnīta uzvara.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-03 13:29, pirms 11 gadiem
M9 rakstīja: Es gan par daļēji izcīnītajiem 3 punktiem sapratu - tēlaini izsakoties apzīmēta, gandrīz jau izcīnīta uzvara.
gan jau ka Laflērs ar saprata, bet tas tā tīri cilvēciski patīkami, norādīt uz otra kļūdām vai nepilnībām

     [+] [-]

, 2013-06-03 13:37, pirms 11 gadiem
Izlasīju pirmos komentārus un sasmējos. Kviks - pasaules klases vārtsargs pēdējos gadus. Es atvainojos? 10/11 LA izkrita pēc 6 spēlēm, un Kvikam bija 3.16GAA. Viņš pagājušajā gadā rādija brīnumus. Un, sezonas sākums slikts? Viņam bija muguras (ja nekļūdos) operācija un es vispār brīnos ka treneris nelika Bernjē sākumā.
Un, dzīt sviestu par Kviku ir pilnīgi neatbilstoši, šā brīža spēlei. Lai gan viņš man īpaši nesimpatizē(nepatīk LA īsti) viņš komandu lielā daļā spēļu velk, un pēc vienas spēles meklēt sakritības statistikā un teikt, ka Kvika laiks beidzies? Protams, 3/4 bija diezgan ņemami metieni, bet komanda pati jau neko nespēja paveikt, ar vārtsargu, vien, spēli neuzvarēsi.

     [+] [-]

, 2013-06-03 14:38, pirms 11 gadiem
kramiks rakstīja: atkal kartejais Stolberjs paradas mums ari Maris Stromberjs panema septito zeltu! par godu tam dzied Ojars Grinberjs http://www.youtube.com/watch?v=vUdmlW1mpYg
kā jau reiz teicu, visbremzētākajiem prātiem nepieleks nekad.
p.s. Te taču vēl daudz citu vārdu, ko tad nepiesējies? Domā, latvietim ieliks vārdu Berniers, viņu par Bernjē kāds te sauks?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-03 15:26, pirms 11 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: paši zviedri RAKSTA - Stalbergs, tāpēc arī latviski tā pat ir jāraksta, bet izrunāt var kā grib

Gulbis taču neraksta kā izrunā - Gūlbis
vai pulkstenis neraksta kā pūlkstenis
Un tātad - kanādieši raksta "Bernier", amerikāņi raksta "Jordan", vācieši raksta "Schumacher", franči "Henry" utt.
Vai latviski ir tāpat jāraksta? Neesmu Tevi manījis, ka strīdētos, ka "James" nevajag kā "Džeimss" rakstīt. Vai šinī pat rakstā - Šo, Sībruks, Teivss, Šārps, Šāds, Bernjē un tā tālāk un tā joprojām - kas, viņus oriģinālā arī tā RAKSTA, vai? Kas jums par jocīgu uzsēšanos uz tiem dažiem nabaga zviedriem, ja tepat apkārt simtiem vārdu katru dienu tāpat pēc izrunas atveido?
un gulbi neizrunā kā gūlbis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-03 15:46, pirms 11 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: Gulbis izrunā ar garo ū, tas ir fakts, par to mača skolā latviešu valodas stundās
īstenībā tu velc to "l" burtu, tāpēc arī "u" izklausās garāks. Bet tas nav tas pats "ū", kas "tūlīt", "šķūnis" utt.
Man gan jautājums - ja jau tu tā klausies latviešu valodas stundās, nah tad tādas dīvainības nāk ārā, ka mums jāraksta kā zviedriem?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-03 17:02, pirms 11 gadiem
Swordsman rakstīja: Un tātad - kanādieši raksta "Bernier", amerikāņi raksta "Jordan", vācieši raksta "Schumacher", franči "Henry" utt.
Vai latviski ir tāpat jāraksta? Neesmu Tevi manījis, ka strīdētos, ka "James" nevajag kā "Džeimss" rakstīt. Vai šinī pat rakstā - Šo, Sībruks, Teivss, Šārps, Šāds, Bernjē un tā tālāk un tā joprojām - kas, viņus oriģinālā arī tā RAKSTA, vai? Kas jums par jocīgu uzsēšanos uz tiem dažiem nabaga zviedriem, ja tepat apkārt simtiem vārdu katru dienu tāpat pēc izrunas atveido?
un gulbi neizrunā kā gūlbis
Tu tik ļoti aizstāvi šos greizos valodas ''uzlabojumus'', ka varētu padomāt- esi bijis klāt pie to tapšanas Bet esi palaidis garām vienu ļoti būtisku niansi - Latvijā skolās māca (mācīja) vācu, krievu un angļu valodas, līdz ar to ir saprotams, kāpēc kas kā izskatās un kā to izrunā. Ko galīgi nevar teikt par zviedru valodu.
Bet tagad būsim nenormāli gudri un pārzināsim visu pasaules valodu gramatiku. Kaut gan par kaut kādiem mozambikāņiem mēs tāpat (tieši kā gadījumā ar NHL) uzzināsim caur angļu valodu, nekas, cīnīsimies par taisnību un izdibināsim kā tur viņiem viss izrunājas. Jo tas taču ir dikti svarīgi.

     [+] [-]

, 2013-06-03 19:40, pirms 11 gadiem
neputns rakstīja: gan jau ka Laflērs ar saprata, bet tas tā tīri cilvēciski patīkami, norādīt uz otra kļūdām vai nepilnībām
Tāpēc cenšos Argonautu uzmundrināt.

  -1 [+] [-]

, 2013-06-03 19:41, pirms 11 gadiem
butu<RAITIS IVANANS tad jau noteikti vinetu ,KINGI

     [+] [-]

, 2013-06-03 21:26, pirms 11 gadiem
hypocrisy rakstīja: Tu tik ļoti aizstāvi šos greizos valodas ''uzlabojumus'', ka varētu padomāt- esi bijis klāt pie to tapšanas Bet esi palaidis garām vienu ļoti būtisku niansi - Latvijā skolās māca (mācīja) vācu, krievu un angļu valodas, līdz ar to ir saprotams, kāpēc kas kā izskatās un kā to izrunā. Ko galīgi nevar teikt par zviedru valodu.
Bet tagad būsim nenormāli gudri un pārzināsim visu pasaules valodu gramatiku. Kaut gan par kaut kādiem mozambikāņiem mēs tāpat (tieši kā gadījumā ar NHL) uzzināsim caur angļu valodu, nekas, cīnīsimies par taisnību un izdibināsim kā tur viņiem viss izrunājas. Jo tas taču ir dikti svarīgi.
Tātad - ja es pareizi saprotu, tad 1īgais attaisnojums tam, ka visi tā bļaustās par uzvārdu "kropļošanu", ir pašu protestētāju nepietiekamās zviedru uc valodu zināšanas.
Bet tas viņiem netraucē to, kas tiek uzrakstīts un atveidots pareizi, saukt par "kropļošanu", it kā viņu nezināšana būtu nez kāda mēraukla.

     [+] [-]

, 2013-06-03 22:44, pirms 11 gadiem
march_2k rakstīja: Tātad - ja es pareizi saprotu, tad 1īgais attaisnojums tam, ka visi tā bļaustās par uzvārdu "kropļošanu", ir pašu protestētāju nepietiekamās zviedru uc valodu zināšanas.
Bet tas viņiem netraucē to, kas tiek uzrakstīts un atveidots pareizi, saukt par "kropļošanu", it kā viņu nezināšana būtu nez kāda mēraukla.
Katrai valodai ir savas īpatnības, piemēram, krievu valodā nav garo patskaņu un divskaņu. Latviešu valodā tāds burtu salikums kā ''rjs'' nav vērtējams citādi kā kroplība.

     [+] [-]

, 2013-06-03 23:32, pirms 11 gadiem
hypocrisy rakstīja: Katrai valodai ir savas īpatnības, piemēram, krievu valodā nav garo patskaņu un divskaņu. Latviešu valodā tāds burtu salikums kā ''rjs'' nav vērtējams citādi kā kroplība.
Krieviem nav garo patskaņu.
Mēs "rjs" varam gan izrunāt gan uzrakstīt.
Ir atšķirība.
Uz kāda pamata un kurš būtu tiesīgs to nosaukt un vērtēt par kroplību to, ko zviedri savā dzimtajā valodā tā reāli izrunā? Tad jau sanāk, ka zviedru valoda ir kroplība. Jo viņi redz atļaujas tā izrunāt.

James = Džeimss, par šo neviens nebrēc.
Zetterberg = Seterberjs, par šo brēc, it kā miesas gabals būtu izgriezts laukā, kaut gan abi piemēri ir identiski.

"Man nepatīk, es to nesaprotu, tāpēc tas ir tūds" - vai šā?

     [+] [-]

, 2013-06-04 00:45, pirms 11 gadiem
march_2k rakstīja: Krieviem nav garo patskaņu.
Mēs "rjs" varam gan izrunāt gan uzrakstīt.
Ir atšķirība.
Uz kāda pamata un kurš būtu tiesīgs to nosaukt un vērtēt par kroplību to, ko zviedri savā dzimtajā valodā tā reāli izrunā? Tad jau sanāk, ka zviedru valoda ir kroplība. Jo viņi redz atļaujas tā izrunāt.

James = Džeimss, par šo neviens nebrēc.
Zetterberg = Seterberjs, par šo brēc, it kā miesas gabals būtu izgriezts laukā, kaut gan abi piemēri ir identiski.

"Man nepatīk, es to nesaprotu, tāpēc tas ir tūds" - vai šā?
Redz, tie zviedri jau nesaka ''seterberjs'', bet gan ''seteberj'', kur ''j'' saplūst ar ''r'', nevis izceļas pāri visam.
Izrunāt jau var arī ''gftrgfd''. Nav problēmu.

     [+] [-]

, 2013-06-04 06:28, pirms 11 gadiem
hypocrisy rakstīja: Redz, tie zviedri jau nesaka ''seterberjs'', bet gan ''seteberj'', kur ''j'' saplūst ar ''r'', nevis izceļas pāri visam.
Izrunāt jau var arī ''gftrgfd''. Nav problēmu.
Mēs galotni pieliekam, lai locītu vārdu, tā mēs darām, nu un?
Un kas tur saplūst. Viņi "-berg" izrunā kā "-berj", tā arī visa būtība.
Ieraduma dēļ jau atveidi varēja atstāt, kā bija. Bet autentiska izruna ir tieši tāda.
Ja kādam ir tāds uzvārds, tad nāksies.. bet kaut kā neesmu tādus manījis.

     [+] [-]

, 2013-06-04 09:21, pirms 11 gadiem
march_2k rakstīja: Mēs galotni pieliekam, lai locītu vārdu, tā mēs darām, nu un?
Un kas tur saplūst. Viņi "-berg" izrunā kā "-berj", tā arī visa būtība.
Ieraduma dēļ jau atveidi varēja atstāt, kā bija. Bet autentiska izruna ir tieši tāda.
Ja kādam ir tāds uzvārds, tad nāksies.. bet kaut kā neesmu tādus manījis.
Ja mēs tagad pēkšņi sāktu autentiski rakstīt visus angļu un krievu vārdus, te tāda revolūcija sāktos, ka maz neliekas. Neviens anglis nekad nav teicis ''džonson'', bet mēs tā rakstam. ''Ķihanof'' arī izskatās ''tīri neko'', bet krievi ''autentiski'' tā izrunā. Tad varbūt vispirms sagriežam kājām gaisā zināmās valodas, pirms ķeramies pie nezināmajām.