Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Vasiļevskis, Draizaitls un Pastrņāks kļūst par aizvadītās nedēļas NHL labākajiem

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Vasiļevskis, Draizaitls un Pastrņāks kļūst par aizvadītās nedēļas NHL labākajiem
Andrejs Vasiļevskis. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga (NHL) paziņojusi, ka par pagājušās nedēļas labākajiem hokejistiem kļuvuši Tampabejas ''Lightning'' vārtsargs Andrejs Vasiļevskis, Edmontonas ''Oilers'' uzbrucējs Leons Draizaitls un Bostonas ''Bruins'' viens no līderiem Dāvids Pastrņāks.

Par aizvadītās Nacionālās hokeja līgas (NHL) labāko hokejistu atzīts Tampabejas ''Lightning'' vārtsargs Andrejs Vasiļevskis. Trīs spēļu laikā viņš ielaida tikai vienus vārtus, kopumā atvairot 99 no pretinieku izdarītajiem 100 metieniem. Pret ''Hurricanes'' vārtsargs tika galā ar 31 metienu, pret ''Capitals'' atvairīja 30 metienus, bet pret ''Islanders'' tika galā ar visiem 38 metieniem. Viņa sniegums ļāva klubam uzvarēt visos trijos mačos un nodrošināt vietu NHL Stenlija kausa izcīņā. Šajā sezonā Vasiļevskis jau četros mačos nostāvējis sausā, ielaižot 2.57 ripas vārtos un atvairot 91.8% pretinieku metienus.

Otrās zvaigznes gods ticis vācietim Leonam Draizaitlam, kurš ar astoņiem rezultativitātes punktiem (5+3) palīdzēja Edmontonas ''Oilers'' uzvarēt visos pagājušās nedēļas četros mačos. Uzvarā ar 5:4 pār Arizonas ''Coyotes'' Draizatls guva karjeras 300. vārtus NHL. Tikmēr pret ''Ducks'' viņš guva ''hat-trick'' un trešo reizi regulārās sezonas laikā viņš būs guvis vismaz 50 vārtus. Vācietis jau 12 spēlēs pēc kārtas guvis vismaz vienu rezultativitātes punktu, bet sezonā jau ticis pie 120 (50+70) punktiem, kas ir viņa karjeras rekords.

Savukārt trešās zvaigznes gods ticis Bostonas ''Bruins'' čehu uzbrucējam Dāvidam Pastrņākam, kurš pagājušās nedēļas četros mačos guva piecus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli. Tikmēr Bostona nodrošināja uzvaru regulārajā sezonā. Pret Pitsburgas ''Penguins'' čehu uzbrucējs izcēlās ar ''hat-trick'', palīdzot ''Bruins'' kļūt tikai par ceturto vienību NHL vēsturē, kas regulārajā turnīrā izcīna vismaz 60 uzvaras. Sezonas laikā Pastrņākam jau izcīnīti 103 rezultativitātes punkti (56+47).

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/andrei-vas...