Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pirms pusotras nedēļas savainojumu guvušais Merzļikins atgriezies uz ledus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pirms pusotras nedēļas savainojumu guvušais Merzļikins atgriezies uz ledus
Elvis Merzļikins. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Kolumbusas “Blue Jackets” vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš 20. februāra spēlē iedzīvojās savainojumā, šodien pirmoreiz atgriezies uz ledus.

Kolumbusas “Blue Jackets” 20. februārī aizvadīja mājas spēli pret Nešvilas “Predators”, kurā piedzīvoja zaudējumu ar 2:4. Elvis Merzļikins ielaida trīs ripas, bet trešās trešdaļas sākumā tika nomainīts savainojuma dēļ. Viņš cieta sadursmē ar pretinieku uzbrucēju Viktoru Arvidsonu. Divas dienas vēlāk noskaidrojās, ka vārtsargs laukumā nevarēs doties vairākas nedēļas.

Merzļikins joprojām atrodams savainoto spēlētāju sarakstā, taču šodien viņš kāpis uz ledus. Tas noticis pirms “Blue Jackets” treniņa. Kopā ar komandu šodien slido arī zviedru uzbrucējs Gustavs Nīkvists, kuram sezonas ievads gājis secen traumas dēļ. Iepriekšējās nedēļās Nīkvists slidoja vienatnē, vēl neesot gatavs trenēties kopā ar komandu.

Merzļikins šosezon laukumā devies deviņos mačos, izceļoties ar 91,7% atvairīto metienu un vidēji ielaidis 2,81 ripu. Jāpiezīmē, ka šī bija otrā reize sezonā, kad Merzļikins no ierindas tika izsists traumas dēļ. Pirmā atgriešanās izdevās visnotaļ veiksmīga, viņam atvairot 32 metienus un aizvadot sauso spēli.

“Blue Jackets” nākamo spēli aizvadīs naktī uz piektdienu, pulksten 3:30 pēc Latvijas laika viesos tiekoties ar Dalasas “Stars”.