Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blues" ar sešiem vārtiem atkārto Ziemas klasikas rezultativitātes rekordu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Blues" ar sešiem vārtiem atkārto Ziemas klasikas rezultativitātes rekordu
NHL Ziemas klasika. Foto: AFP/Scanpix

Minesotā 38 ar pusi tūkstošu līdzjutēju klātbūtnē aizvadīta Nacionālās hokeja līgas (NHL) Ziemas klasika. Sentluisas "Blues" otrajā trešdaļā guva piecus vārtus un ar 6:4 sakāva vietējo "Wild". Šī bija aukstākā spēle NHL vēsturē.

• Par Sentluisas "Blues" galveno varoni kļuva Džordans Kairū, kurš rezultatīvajā otrajā periodā izcēlās ar diviem vārtiem un divām piespēlēm. Četri punkti ir jauns Ziemas klasikas rezultativitātes rekords.

• Minesotas "Wild" laukumā atgriezās pēc vairāk nekā desmit dienu izlaišanas un zaudēja piektajā mačā pēc kārtas. Neizglāba arī līdera Kirila Kaprizova 1+2.

• Mačā, kuru apmeklēja 38519 līdzjutēji, tika labots NHL aukstuma rekords. Sākoties mačam, termometra stabiņš bija noslīdējis līdz -21 grādam.

• Jau no sākuma labāk ar apstākļiem galā tika Sentluisas hokejisti, kuru ieviestais dreskods bija ļoti atbilstošs pamatīgajam salam – spēlētāji uz stadionu devās tērpušies tā, it kā dotos uz pludmali.

• Desmit vārti ir atkārtots Ziemas klasikas rekords. 2009. gadā Detroitas "Red Wings" ar identisku 6:4 pieveica Čikāgas "Blackhawks".

• "Blues" uzvarējusi abās Ziemas klasikās, kurās piedalījusies – 2017. gadā izdevās savā laukumā ar 4:1 pārspēt "Blackhawks". Toreiz Vladimirs Tarasenko izcēlās ar diviem vārtiem, šoreiz viņa kontā viens precīzs metiens.

NHL rezultāti

SpēleRez.
Bruins – Sabres4:3 P
Blue Jackets – Hurricanes4:7
Panthers – Canadiens5:2
Predators – Blackhawks6:1
Islanders - Oilers3:2 P
Wild – Blues4:6
Maple Leafs – Senators6:0
Kraken – Canucks2:5
Kings – Flyers6:3

     [+] [-]

, 2022-01-02 11:47, pirms 2 gadiem
Nezināju, ka Sentluisā Kirovs spēlē!

     [+] [-]

, 2022-01-02 11:51, pirms 2 gadiem
Sentluisas izdoma dreskodam super! Cepums idejas autoram un malači spēlētāji par izpildījumu! Kovid laikā hokeju mierīgi varētu maukt tikai ziemas klasikās. Vienīgi Amerikā ļoti daudz komandu no siltajiem reğioniem.