Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

LHF disciplinārā komisija: HASC izslēgts, Virslīgā startēs HS Rīga99/ HK Tukums

Otrdien, 20. oktobrī Latvijas Hokeja federācijas (LHF) disciplinārās komisijas sēdē tika skatīts jautājums par Hokeja akadēmijas sporta centra („HASC”) iesniegumu atsaukt dalību no 2015./2016. gada Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta.

„HASC” un HK „Tukums” Virslīgā startēja ar kopēju nosaukumu „HASC/HK Tukums”, kopā nospēlējot sešas regulārās sezonas spēles. 9. oktobrī „HASC” vadība LHF nosūtījusi vēstuli ar lūgumu atsaukt komandas dalību no čempionāta. Kā galveno iemeslu minot finansiālās problēmas, kuru dēļ „HASC” sezonu nevar pabeigt. Dienu iepriekš LHF saņēma iesniegumu no HK „Tukums” par sadarbības līguma pārtraukšanu ar „HASC”, sakarā partneru nespēju nodrošināt pēc līguma noteikto spēlētāju skaitu un spēlēm.

LHF disciplinārās komisijas sēdē tika pieņemts lēmums, ka Virslīgā „HASC” vietā kopā ar HK „Tukums” startēs HS „Rīga99” komanda, ar kopējo nosaukumu „HS Rīga99/HK Tukums”.

Visi pirmā riņķa rezultāti ir atstāti spēkā un abas „HASC/HK Tukums” atceltās spēles tiks aizvadītas sezonas laikā. Sakarā ar komandu apvienošanos un HS „Rīga99” iesaistīšanos Latvijas Virslīgas hokeja čempionātā tika izmainīts arī regulārās sezonas kalendārs, kurš tuvākajā laikā tiks apstiprināts LHF valdes ārkārtas sēdē.

Lielāko daļu „HS Rīga99/HK Tukums” mājas spēļu tiks aizvadītas Tukumā. Komandu Virslīgā vadīs Igors Smirnovs un Verners Kaimiņš. Pirmā apvienotās „HS Rīga/HK Tukums” komandas spēle ir paredzēta šo sestdien Tukumā pret HK „Liepāja”.

Lēmums par HS „Rīga99” komandas iekļaušanu tika pieņemts pamatojoties uz to, ka šīs komandas spēlētāji ir nākamā sezonas Latvijas U18 hokeja izlases potenciālie kandidāti, kuriem būs lieliska iespēja progresēt un krāt pieredzi aizvadot laba līmeņa spēles.

LHF disciplinārā komisijas sēdes prot. Nr.2