Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

U20 Austrijā, U18 ASV, sievietes Itālijā

U20 Austrijā, U18 ASV, sievietes Itālijā
Latvijas U18 hokeja izlase šogad saglabāja vietu elites divīzijā.
Foto: IIHF

Piektdien, 15. maijā Prāgā IIHF (Starptautiskās Hokeja federācijas) kongresā tika publiskots starptautisko izlašu turnīru saraksts 2015./2016. gada sezonā. Savus pretiniekus un norises vietu uzzināja arī Latvijas U18, U20 un sieviešu hokeja izlases.

Latvijas U20 hokeja izlase nākamajā sezonā piedalīsies I divīzijas A grupas čempionātā. Mūsu juniori par vienīgo ceļazīmi uz elites divīziju sacentīsies ar Vācijas, Norvēģijas, Austrijas, Itālijas un Kazahstānas vienaudžiem. Turnīrs no 13. līdz 19. decembrim norisināsies Austrijas galvaspilsētā Vīnē.

Latvijas U18 hokeja izlase aprīlī saglabāja vietu elites divīzijā un nākamajā sezonā turpinās cīnīties ar augstākās divīzijas komandām. 2016. gada pasaules čempionāts no 14. līdz 24. aprīlim norisināsies ASV pilsētā Grand Forks. Mūsu komandas pretinieki A apakšgrupā būs ASV, Šveices, Krievijas un Zviedrijas vienības. Otrā apakšgrupā savā starpā sacentīsies Somijas, Kanādas, Čehijas, Slovākijas un Dānijas U18 izlases.

Latvijas sieviešu hokeja izlase pēc izkrišanas no I divīzijas A grupas, nākamgad startēs divīziju zemāk. No 4. līdz 10. aprīlim Itālijas pilsētā Asiago mūsu dāmu izlase par ceļazīmi uz A grupu sacentīsies ar Nīderlandes, Ķīnas, Ungārijas, Itālijas un Kazahstānas vienībām.

2016. gada pasaules čempionāts vīriešiem norisināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Nākamā gada pasaules čempionāta grupu sadalījums būs zināms uzreiz pēc šī gada pasaules čempionāta beigām.

IIHF arī paziņojusi par pasaules čempionātu elites divīzijā rīkošanas tiesību piešķiršanu Slovākijai 2019. gadā un Šveicei 2020. gadā. Slovākija čempionātu iepriekš uzņēma 2011. gadā un arī nākamreiz to rīkos Bratislavā un Košicē, bet Šveicē lielais hokejs atgriezīsies pēc 11 gadu pārtraukuma, tiesa, šoreiz citās pilsētās - Cīrihē un Lozannā.

Tournament allocations - 2015 WM -...