Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

Rīgā rīkos Olimpisko kvalifikācijas turnīru

Šodien, Prāgā notiekošajā IIHF (starptautiskās hokeja federācijas) ikgadējā kongresā tika pieņemts lēmums, ka viens no Phjončhanas Olimpisko kvalifikācijas turnīriem nākamā gada septembrī tiks rīkots Rīgā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Latvijas hokeja izlase ierindojās trīspadsmitajā vietā, atstājot aiz sevis Dāniju, Austriju un Slovēniju, kas pasaules reitingā dod 10. vietu.

2016. gadā no 1. līdz 4. septembrim Latvijas hokeja izlase savu skatītāju priekšā par vienīgi ceļazīmi uz Soču Olimpiskajām spēlēm sacentīsies ar Vāciju, Austriju un vienu no priekšatlases grupas uzvarētāju.

2018. gada Phjončhanas olimpiskās spēles notiks no 9. līdz 25. februārim. Turnīra izspēles kārtība būs tāda pati kā Vankūveras un Soču olimpiskajās spēlēs. Skat. šeit: Olympics

Phjončhanas Olimpiskām spēlēm kvalificējušies: Kanāda, Zviedrija, Krievija, Somija, Čehija, ASV, Šveice, Slovākija un Dienvidkoreja.

Olimpisko kvalifikācijas turnīru grupu sadalījums:
D grupa: Baltkrievija, Slovēnija, Dānija, Q6;
E grupa: Latvija, Vācija, Austrija, Q5;
F grupa: Norvēģija, Francija, Kazahstāna, Q4.
Q4-Q6 — priekšatlases grupu uzvarētāji ar zemākiem IIHF reitingiem.

Olympic Qualification set - 2015 WM -...