Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latviešu vārtsargs Mitens kļuvis par Slovākijas finālistes pirmo numuru

Latviešu vārtsargs Mitens kļuvis par Slovākijas finālistes pirmo numuru
Mareks Mitens. Foto: Rytiri Kladno HC

Slovākijas otrais spēcīgākais hokeja klubs "Spišská Nová Ves" starpsezonā pilnībā nomainījis vārtsargu līniju un par komandas jauno pamatvārtsargu izvēlējies 26 gadus veco ventspilnieku Mareku Mitenu.

Septiņas sezonas pavadījis Ziemeļamerikā, Mitens pagājušajā sezonā atgriezās šaipus okeānam un bija rezerves vārtsargs Čehijas Ekstralīgas pastarītē Kladno "Rytíři", kas pārspēlēs gan nosargāja vietu augstākajā divīzijā. Mitens piedalījās 11 spēlēs, atvairīja 89,7% metienu un ielaida vidēji 3,08 ripas.

"Spišská Nová Ves" ar 87 punktiem 50 spēlēs ieņēma trešo vietu regulārajā sezonā aiz Popradas (94) un Mihalovces (90) komandām, bet izslēgšanas turnīrā pārspēja "Banska Bystrica" (4-0) un "Košice" (4-3) un finālā ar 0-4 kapitulēja ar astoto numuru izliktajai "Nitra", kas pa ceļam izsita pirmos divus numurus.

Vienībai bija pieredzējusi vārtsargu līnija – minūtes dalīja 37 gadus vecais Marcels Meliherčīks un 28 gadus vecais Filips Suraks. Nu viņus nomainījuši Mitens un arī 22 gadus vecais slovāks Štefans Vallušs no Popradas, kurš gan lielāko daļu sezonas pavadīja līgu zemāk. Komandā palicis Lietuvas izlases kapteinis un bijušais Liepājas "Metalurga" un Rīgas "Dinamo" aizsargs Nerijus Ališausks.

"Spišská Nová Ves" izcēla Mitena pieredzi Ziemeļamerikā un panākumus NCAA, kur viņš aizvadīja četras sezonas, nospēlēja 94 mačus, atvairīja 91,4% metienu un ielaida vidēji 2,51 ripu. AHL Mitens tika pie 21 spēles (89,0%, 3,22 ripas), bet ECHL aizvadīja 19 spēles (89,2%, 3,58 ripas).

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/hkspisskan...


, 2024-05-27 20:11, pirms 4 nedēļām
Tad tāpēc slovāki mūs Ostravā izprašņāja par Mitenu !
Mēs vēl nobrīnijāmies, ka viņš tik populārs
Izprašņāja par paradumiem, ko ēd,ko dzer, kā tusējas
Nemācējām neko īsti atbildēt, teicu, lai prasa Tralmakam
, 2024-05-27 22:46, pirms 4 nedēļām
Jācer, ka attaisnos kluba cerības uz pirmā vārtsarga vietu.
, 2024-05-28 00:30, pirms 4 nedēļām
No sirds sveicu. Latvieši Eiropas top līgās ir vairāk nekā jebkad, prieks to redzēt
Kristiāns Rubīns. Foto: IIHF
8

Arī bronzas vārtu autors Rubīns pārceļas uz Čehijas augstāko līgu

26 gadus vecais latviešu aizsargs Kristiāns Rubīns nākamajā sezonā pārstāvēs Čehijas Ekstralīgas klubu Plzeņas ''Škoda'', šodien pavēstījusi vienība.
Roberts Mamčics. Foto: Stefan Macsadi
2

Mamčics atgriežas Čehijas Ekstralīgā un apvienos spēkus ar Jaku

Latvijas hokeja izlases aizsargs Roberts Mamčics nākamajā sezonā atgriezīsies Čehijas augstākajā līgā, pievienojoties Karlovi Varu ''Energie'' komandai, kuras rindas iepriekš papildināja arī Jānis Jaks.
Rodrigo Ābols. Foto: IIHF
69

NHL klubs Filadelfijas "Flyers" noslēdzis līgumu ar Rodrigo Ābolu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Filadelfijas "Flyers" paziņojis par divvirzienu līguma noslēgšanu ar Latvijas izlases centra uzbrucēju Rodrigo Ābolu. Vienošanās panākta uz vienu sezonu.