Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Kivlenieks AHL atgriežas ar uzvaru, Ansonam -2 QMJHL izslēgšanas spēlē

Agris Suveizda

Kivlenieks AHL atgriežas ar uzvaru, Ansonam -2 QMJHL izslēgšanas spēlē
Matīss Kivlenieks. Foto: AP/Scanpix

Amerikas Hokeja līgā ar panākumu atgriezies latviešu vārtsargs Matīss Kivlenieks, bet otro neveiksmi Kvebekas Junioru hokeja līgas izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā piedzīvojusi Raivja Ansona pārstāvētā Bekomo "Drakkar".

Vakar Matīss Kivlenieks no Kolumbusas "Blue Jackets" taksometra sastāva tika izsaukts atpakaļ uz fārmklubu, un jau drīzumā viņš palīdzēja Klīvlendas "Monsters" ar 4:2 pieveikt Čikāgas "Wolves", kas izdarīja vairāk metienu (30:23). Kivlenieks atvairīja 28 metienus un šosezon AHL aizvadījis septiņus mačus, tiekot galā ar 92,6% metienu un ielaižot vidēji 2,27 ripas. Atgādinām, ka šonakt savainojumā iedzīvojās Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs Jonass Korpisalo.

Kvebekas Junioru hokeja līgā soļa attālumā no izstāšanās ir Bekomo "Drakkar", kas tika nomētāta ar 15:43 un ar rezultātu 26 atzina "Foreurs" pārākumu. Raivis Ansons izlaida sērijas pirmo spēli, kurā "Drakkar" piekāpās ar 2:7, bet šajā mačā devās laukumā un atzīmējās ar negatīvu lietderību -2. Bekomo "Drakkar" sērijā līdz trim uzvarām zaudē ar 0-2. "Drakkar" regulārajā sezonā 36 spēlēs iekrāja tikai 18 punktus un līgā palika pēdējā vietā starp 18 komandām. Savukārt "Foreurs" ar 62 punktiem 36 mačos pārliecinoši triumfēja savā divīzijā un regulārajā sezonā ieguva otro vietu.

Kreisās malas uzbrucējs Ansons, kurš sezonu sāka īrē "Zemgalē"/LLU un kuram janvārī apritēja 19 gadu, regulārajā sezonā aizvadīja deviņas spēles un sakrāja sešus (2+4) punktus, deviņas soda minūtes un negatīvu lietderību -10. Pirms tam 2019./20. g. sezonā Ansons 60 spēlēs tika pie 35 (13+22) punktiem, 43 soda minūtēm un negatīvas lietderības -17. Pirms gada Ansonu piektajā kārtā ar 149. kopējo numuru izraudzījās Pitsburgas "Penguins".

Izmantotie resursi:
https://theqmjhl.ca/gamecentre/2868...
https://theahl.com/stats/game-cente...