Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Saulietim rezultatīva piespēle, "Toros" uzvar un izvirzās VHL vadībā

Saulietim rezultatīva piespēle, "Toros" uzvar un izvirzās VHL vadībā
Kaspars Saulietis (nr.18)
Foto: www.hctoros.ru

Latvijas hokeja uzbrucējs Kaspars Saulietis šodien Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) spēlē izcēlies ar rezultatīvu piespēli, palīdzot Ņeftekamskas "Toros" ar 3:1 izbraukumā pārspēt Kazahstānas "Kazzinc-Torpedo".

Krievija, VHL

26 gadus vecais Latvijas hokejists Kaspars Saulietis VHL spēlē nopelnījis kārtējo rezultativitātes punktu, ar piespēli palīdzot Ņeftekamskas "Toros" ar 3:1 uzveikt Ustjkamenogorskas "Kazzinc-Torpedo". Otrā perioda sākumā Latvijas uzbrucējs asistēja Artjomam Kislijam "Toros" otro vārtu guvumā, palīdzot panākt 2:0.

Saulietis, kurš šodien izcēlās arī ar divām soda minūtēm, 15 spēlēs guvis 12 (7+5) punktus, kas ļauj uzbrucējam atrasties uz VHL rezultatīvāko hokejistu labāko desmitnieka robežas.

Saulietis šodien spēlēja otrajā virknējumā, bet trešajā maiņā laukumā devās uzbrucējs Artūrs Mickevičs, kurš savā 13.spēlē palika bez punktiem, bet līdz šim ir izcēlies ar trim (1+2) punktiem.

"Kazzinc-Torpedo" līdz šai spēlei bija VHL līdervienība, tomēr zaudējums "Toros" pirmajā vietā iecēlis tieši Saulieša un Mickeviča pārstāvēto komandu. Abiem klubiem ir pa 33 punktiem 15 spēlēs, bet 'Toros" ir nedaudz labāka gūto/zaudēto vārtu attiecība (41:26 pret 45:32).

Šveice

Šveices NLA turnīrā pie panākumiem tikuši Latvijas hokejistu pārstāvētie klubi. Rapersvilas "Lakers" ar 6:3 pārspēja Friburgas hokejistus, bet 19 gadus vecais vārtsargs Ivars Punnenovs palika rezervē, vietu "Lakers" vārtos ieņemot Davidam Ebišeram.

Uzvaru izcīnīja arī Ronalds Ķēniņš un Cīrihes "Lions", kas ar 4:3 uzveica Klotenes "Flyers". Latvijas uzbrucējs ar rezultativitāti šoreiz neizcēlās, bet 14 mačos ir iekrājis 10 (6+4) punktus.

Panākumus svinēja arī Latvijas hokejistu pārstāvētie NLB klubi. Martiņī "Red Ice" ar brāļiem Alekseju un Maksimu Širokoviem ierindā ar 4:2 uzveica "Lions". A.Širokovs spēles 33.minūtē guva vārtus, panākot 3:1 "Red Ice" labā, bet M.Širokovs asistēja Martiņī vienības ceturto vārtu guvumā. 13 spēlēs uzbrucējam A.Širokovam 10 (7+3) punkti, bet aizsargam M.Širokovam trīs (1+2) punkti.

Uzbrucējs Toms Andersons netika pieteikts spēlei, bet viņa pārstāvētais klubs "Thurgau" pagarinājumā ar 2:1 uzveica "Olten". 11 spēlēs Latvijas hokejists izcēlies ar četriem (2+2) punktiem.

Dānija

Ervīns Muštukovs atvairīja 32 no 35 pretinieku metieniem, bet viņa pārstāvētais Esbjergas "Energy" ar 0:3 piekāpās "Sonderjyske" vienībai. "Energy" ar 12 punktiem astoņās spēlēs ieņem piekto vietu Dānijas čempionāta kopvērtējumā.

Austrija

19 gadus vecais Zintis Nauris Zuševics aizvadīja 10.spēli EBEL kluba Grācas "99ers" rindās, bet viņa pārstāvēta komanda ar 3:4 pēcspēles metienos piekāpās Insbrukas "Die Haie". Latvijas hokejists spēli aizvadīja ceturtajā virknējumā un ar punktiem neizcēlās. 10 mačos Zuševicam viens punkts par vārtu guvumu.

Vācija, DEL2

Vācijas DEL2 (pēc spēka – otrā līga) turnīrā zaudējumu piedzīvoja Jānis Andersons un Hailbronas "Falken", kas ar 2:7 piekāpās "Landshut Eishockey". Latvijas aizsargs palika bez punktiem, bet piecās spēlēs "Falken" rindās ir izcēlies ar vienu rezultatīvu piespēli.

Izmantotie resursi:
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
Hockeyligaen | Officielt site for Danmarks...
Erste Bank Eishockey Liga
DEL 2
pointstreak.com