Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Atgriezties Eiropā, nevis turpināt Ziemeļamerikā. "Redzu iespēju attīstīties"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Atgriezties Eiropā, nevis turpināt Ziemeļamerikā. "Redzu iespēju attīstīties"
Anrī Ravinskis. Foto: Blainville-Boisbriand Armada

Anrī Ravinskim aiz muguras divas sezonas Kvebekas Junioru hokeja līgā (QMJHL). Nonākot dilemmas priekšā – izmēģināt spēkus ECHL vai doties Eiropas virzienā –, 20 gadus vecais uzbrucējs lēma par labu vecajam kontinentam. Jūnija pēdējā dienā viņš parakstīja līgumu ar Somijas pēc spēka otrās līgas jeb "Mestis" finālā četras reizes pēc kārtas spēlējušo Imatras "Kettera". Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Ravinskis norādīja, ka šī soļa virzienā viņu virzījuši treneri okeāna abos krastos.

"Noslēdzot juniora karjeru Kanādā, bija iespēja palikt Ziemeļamerikā un spēlēt ECHL. Parunājos ar saviem treneriem un no viņiem sapratu, ka ir tikai dažas komandas, uz kurām būtu jēga braukt, kurās var attīstīties. Cik esmu dzirdējis no vairākām pusēm, attieksme nav tā labākā. Tieši pret spēlētājiem, kuri ECHL redz kā attīstības iespēju. Junioru komandas treneri man pateica: ja ir iespēja izvēlēties starp ECHL un Eiropu, tad labāk lai braucu uz Eiropu," pauda Anrī Ravinskis.

Viņš divas sezonas aizvadīja Kvebekas līgas komandā "Blainville-Boisbriand Armada". Regulāri spēlējot pirmajā un otrajā maiņā, uzbrucējs 98 spēlēs atzīmējās ar 29 vārtiem un 54 punktiem. Otrajā sezonā sniegumu ietekmēja arī Epšteina-Barra vīruss, kas apdraudēja Ravinska dalību Latvijas U20 izlasē. Uzbrucējs paguva atkopties īsi pirms pasaules čempionāta sākuma.

"Mana lielākā problēma bija tā, ka sākumā īsti nesapratu, ka esmu saslimis. Turpināju iet uz treniņiem, turpināju spēlēt. Nevienam neko neteicu, neviens neko nepamanīja. Temperatūra lēkāja. Tāds aizvadīju piecas spēles, līdz vienā dienā sapratu, ka ir ļoti slikti. Aizgāju pie ārsta, nodevu analīzes, un tad sapratām, kas par lietu. Liesai jābūt 13 centimetrus lielai, man bija 20. Tāpēc mēnesi man aizliedza jebkādas fiziskas aktivitātes, jo liesa varēja pārplīst," pērnā rudens sagādātos līkločus atcerējās Ravinskis.

Uz ledus viņš atgriezies divas nedēļas pirms pasaules čempionāta. Šaubas par uzbrucēja gatavību bija arī Latvijas junioru izlases treneriem, tāpēc Ravinskis pierādīt savu lietderību lidoja uz treniņiem Rīgā. "Parādīju, ka esmu gatavs," secināja uzbrucējs. Nespēlējis divus mēnešus, viņš guva vārtus pasaules čempionāta atklāšanas spēlē pret Amerikas Savienotajām Valstīm. Turnīra turpinājumā Ravinskis iekrāja arī divas rezultatīvas piespēles – izdzīvošanas mačos pret Austriju.

Uz Ziemeļameriku viņš devās bez konkrēta plāna. Mērķis bija iepazīt kanādiešu hokeju, atrādīt savas prasmes skautiem un izvērtēt nākamos soļus. Izvēloties starp ECHL un Eiropu, priekšroka dota vecajam kontinentam. Nākamais solis – jāizvēlas īstā līga. "Piedāvājumi bija no dažādām valstīm. Parunājos ar treneriem, ar dažiem spēlētājiem no lielās izlases, un izlēmu par labu "Mestis". Vairums teica, ka Somija ir labākais variants."

Ravinskis parakstījis līgumu ar Imatras "Kettera". Pagājušajā sezonā komanda piedzīvoja zaudējumu finālā, bet pirms tam trīs reizes pēc kārtas tika kronēta par čempioni. Ambīcijas izcīnīt titulu ir arī nākamajā sezonā, un Ravinskis ņemts kā viens no komandas līderiem. "Domāju, viņi neņemtu leģionāru, kurš nespēlēs pirmajā vai otrajā maiņā. Jā, par lomu esam runājuši, bet katrā klubā sevi jāpierāda no jauna. Jābūt gatavam, ka sezonas laikā viss var izmainīties," stāstīja uzbrucējs.

Vienošanās noslēgta uz 1+1 sezonu. Palikt vai nepalikt Imatrā uz divām sezonām – tas būs Ravinska lēmums. Uz jauno mājvietu viņš dosies jūlija beigās, bet treniņnometne sāksies 1. augustā. Fiziskā bāze tiek likta jau tagad, Mārupē trenējoties bijušā Latvijas U20 izlases kapteiņa Tomasa Zeiles vadībā.

Imatra, kurā dzīvo 25 tūkstoši cilvēku, atrodas Somijas dienvidaustrumos – valsts lielākā ezera Saimā krastā.

Ravinskis nformāciju par "Mestis" iezīmēm un īpatnībām ievācis arī no vairākiem "Zemgales" hokejistiem. Latvijas čempionvienība pēc vienas sezonas eksperimenta Somijā vairs neatgriezīsies.

"Esmu dzirdējis, ka komandas pēc spēles stila ļoti atšķiras. Ir tādas, kas spēlē kanādiešu stilā – ātrs hokejs, kas tendēts tikai uz priekšu. Taču lielākā daļa mīl ieslidoties, spēlēt plūstošāk," pauda Ravinskis. "Pa diviem gadiem esmu pieradis pie Kanādas stila. Eiropā neesmu spēlējis ārpus Latvijas, tāpēc grūti spriest, kā būs ar pielāgošanos. Taču – esmu gatavs jebkam!"

     [+] [-]

, 2023-07-14 22:53, pirms 10 mēnešiem
Mestis ar nav baigi ieinteresēts attīstīt jauno latīņu, ir labāk kā zviedru līgās, bet savējais soms līdzīgās izvēles situācijās būs mīļāks. Ziemeļamērikāņiem, tomēr, tas nav tik izteikti.

     [+] [-]

, 2023-07-14 23:25, pirms 10 mēnešiem
Kas tāds?

     [+] [-]

, 2023-07-15 00:09, pirms 10 mēnešiem
erred rakstīja: Kas tāds?
Viens no ātrākajiem LV hokejistiem, ļoti labi izskatījās u-20 čempionātā, katrā ziņā ir potenciāls ar uzspēlēt lielajā izlasē, ceru, ka šī izvēle būs pareizā.