Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Veinbergs uguņo Amerikā un iekrāj 2+1, vārtus gūst arī Vilmanis, Borozinskis un Hodass

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Veinbergs uguņo Amerikā un iekrāj 2+1, vārtus gūst arī Vilmanis, Borozinskis un Hodass
Klāvs Veinbergs. Foto: IIHF

Aizvadītajā naktī uz ledus otrpus okeānam kāpa vairāki latviešu hokejisti. Nakts neiztika bez gūtiem punktiem un kopumā latvieši demonstrēja sekmīgu sniegumu.

ASV hokeja līgā (USHL) uzvaru izcīnīja divu latviešu pārstāvētā Demuānas ''Buccaneers'', kas pēcspēles metienos ar 4:3 triumfēja pār Fargo ''Force''. Dāvis Borozinskis guva vārtus un izpildīja trīs metienus, kamēr Ģirta Silkalna kontā divi metieni, divas soda minūtes un -1. Borozinskis tika atzīts par mača trešo zvaigzni jeb vērtīgāko spēlētāju.

Klāva Veinberga teicamā spēle palīdzēja Linkolnas ''Stars'' ar 5:2 pieveikt Omahas ''Lancers''. Veinbergs guva divus vārtus, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, izpildīja trīs metienus vārtu rāmī un nopelnīja +1, kā arī pirmās zvaigznes godu. 11 mačos latvietis ticis pie desmit (5+5) rezultativitātes punktiem. Viņš tika atzīts arī par visas līgas otro labāko spēlētāju aizvadītajā naktī.

Raimonda Vītoliņa Grīnbejas ''Gamblers'' toties ar 2:3 piekāpās Maskegonas ''Lumberjacks''. Vītoliņš punktus neguva, taču tika pie vienas vārtu gūšanas iespējas un nopelnīja -1.

Kārļa Mežsarga Traisitijas ''Storm'' ar 1:7 kapitulēja Voterlū ''Black Hawks'' vienībai. Mežsargs mačam netika pieteikts.

Ontario hokeja līgā (OHL) zaudējumu piedzīvoja Sandis Vilmanis un Sārnijas ''Sting'', kas ar 3:4 pagarinājumā kapitulēja Saginavas ''Spirit'' vienībai. Vilmaņa kontā gols, četri metieni pa vārtiem un -2. Latvietis 17 mačos ticis pie 15 (7+8) rezultativitātes punktiem. Vilmanis ir ticis pie rezultativitātes punktiem jau piecās spēlēs pēc kārtas, četrās no tām gūstot arī vārtus.

Rietumu hokeja līgā (WHL) ar precizitāti izcēlās aizsargs Bogdans Hodass. Viņa kontā gols, divi metieni pa vārtiem un +1. Hodass palīdzēja savai komandai izraut pagarinājumu. Latvieša pārstāvētā Medisīnhatas ''Tigers'' gan ar 4:5 bullīšos piekāpās Mūsdžavas ''Warriors''.

• Otro naktī pēc kārtas pie rezultativitātes punktiem Kvebekas junioru hokeja līgā (QMJHL) Kanādā tika latviešu aizsargs Pēteris Bulāns. Viņš ar vienu rezultatīvu piespēli, vienu metienu pa vārtiem un neitrālu lietderības koeficientu kaldināja Šikotimi ''Saguenéens'' panākumu pret Halifaksas ''Mooseheads'' ar 8:5.

Niks Feņenko un viņa pārstāvētā Beikomo ''Drakkar'' tikmēr ar 3:5 piekāpās Kvebekas ''Remparts'' hokejistiem. Arī Feņenko izcēlās ar rezultatīvu piespēli. Aizsarga kontā arī viens spēka paņēmiens un +/- rādītājs -2.

• Zaudējumu Amerikas hokeja līgā (AHL) piedzīvoja Kristiāns Rubīns un Belvilas ''Senators''. Vienība ar 2:4 atzina Sirakūzas ''Crunch'' pārākumu. Rubīns mača gaitā izpildīja divus metienus vārtu rāmī, nopelnīja savas komandas vienīgo noraidījumu un lietderības rādītāju -1.

Raivja Ansona klātbūtne šoreiz nepalīdzēja Vilksbēras/Skrentonas ''Penguins'' tikt pie punktiem. Komanda ar 1:3 piekāpās Hārtfordas ''Wolf Pack''. Latviešu uzbrucēja statistikas ailītēs šoreiz tikai nullītes.

Eduards Tralmaks nu jau kārtējo reizi palika ārpus Providensas ''Bruins'' pieteikuma mačam pret Šarlotes ''Checkers''. Tralmaka klubs ar 5:2 izcīnīja uzvaru.

• Panākumu ECHL izcīnīja vārtsarga Mareka Mitena pārstāvētā Adirondakas ''Thunder'', kas ar 4:3 apspēlēja Vorčestras ''Railers''. Mitena uzvārda pieteikumā nebija.

• Pie uzvaras tika arī Jānis Švanenbergs un Aidaho ''Steelheads'', kas ar 4:2 izrādījās pārāka par Rapidsitijas ''Rush''. Švanenbergs asistēja vārtu guvumu, izpildīja vienu metienu un nopelnīja +1.

Izmantotie resursi:
https://ushl.com
https://ontariohockeyleague.com
https://whl.ca
https://theqmjhl.ca
https://theahl.com
https://www.echl.com/en

     [+] [-]

, 2022-11-12 07:58, pirms gada
Zemākās līgās ok, bet latviešiem tik reti izdodas iekļūt NHL, un tur noturēties.
Tikko atkal viens ielikts atteikumu sarakstā, bet tikai sezonas sākums.

  +1 [+] [-]

, 2022-11-12 08:37, pirms gada
Dinamo'1988 rakstīja: Zemākās līgās ok, bet latviešiem tik reti izdodas iekļūt NHL, un tur noturēties.
Tikko atkal viens ielikts atteikumu sarakstā, bet tikai sezonas sākums.
atkal??? Kurš tad mums pēdējais (pirms Balcera) ir bijis atteikumu sarakstā????

     [+] [-]

, 2022-11-12 16:15, pirms gada
Abrags rakstīja: atkal??? Kurš tad mums pēdējais (pirms Balcera) ir bijis atteikumu sarakstā????
Nu ja spēlētāju 3 reizes gandrīz 2 gadu laikā liek waiveros, tas nav iemesls teikt ''atkal''?