Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ābola "Rögle" pavērš spēles ritējumu un sasniedz finālu, Tršineca neticami izglābjas

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ābola "Rögle" pavērš spēles ritējumu un sasniedz finālu, Tršineca neticami izglābjas
Rodrigo Ābols. Foto: Rögle BK

Zviedrijas augstākajā hokeja līgā (SHL) šovakar divu vārtu deficītu iedzina Engelholmas "Rögle", ar 4:2 pārspējot iepriekšējās sezonas uzvarētāju Vekšes "Lakers" un pusfināla sērijā triumfējot ar 4-0.

Šosezon 60 spēlēs 36 (19+17) punktus nopelnījušais Rodrigo Ābols laukumā pavadīto 15 minūšu un 16 sekunžu laikā trīsreiz meta pa vārtiem, guva virsroku 12 no 18 iemetieniem un sakrāja lietderības koeficientu -1.

Vekšes komanda pirmajās 17 minūtēs iemeta divus vārtus, precīziem esot 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu dalībniekam Braienam Kūperam un Manuelam Ogrēnam.

Otrās trešdaļas vidū Adams Tambellīni mājiniekus pietuvināja līdz 1:2, bet trešā cēliena pirmajā daļā Simons Rīforss un Daniels Zārs izmantoja skaitliskos vairākumus. Pusotru minūti pirms cīņas beigām Zārs ripu meta tukšā "Lakers" cietoksnī.

Otro reizi Zviedrijas augstākā līmeņa finālu sasniegusī Engelholmas vienība Vekšei reabilitējās par sakāvi (1-4) finālsērijā 2021. gadā.

Izslēgšanas turnīrā ar devīto numuru iekļuvusī "Rögle" uzvarējusi 13 spēlēs pēc kārtas, ceturtdaļfinālā aizslaukot arī spēcīgāko komandu regulārajā sezinā Kārlstades "Färjestad".

Engelholmai finālā sagaidāms Mārtiņa Dzierkala (52 spēlēs 3+2) "Skellefteå" un Gēteborgas "Frölunda" pāra uzvarētājas pārbaudījums. Šobrīd sērijā priekšgalā (2-1) ir "Skellefteå". Rīt pulksten 20.00 Gēteborgā sāksies ceturtā kauja.

Čehijas Ekstralīgas kroni turpina sargāt Tršinecas "Oceláři", kura sērijā pret Prāgas "Sparta" atspēlējusies no 0-3.

Pēdējo četru pabeigto sezonu čempionvienība šovakar savā laukumā ar 2:1 uzvarēja pagarinājumā, neizšķirtu atgūstot 0,2 (!) sekundes pirms pamatlaika beigām, kad Tršinecas līdzjutējiem ļāva gavilēt Daniela Voženīleka no negatīva leņķa veiktais izmisuma metiens pret vārtsarga augumu.

Par mata tiesu no izstāšanās izvairījusies Tršinecas komanda paveica darbu arī pagarinājumā, tā desmitajā minūtē Mariana Adāmeka mestās ripas virzienu veiksmīgi izmainīja Dāvids Cienciala.

"Oceláři" galvaspilsētniekus pieveikusi iepriekšējo divu sezonu izslēgšanas cīņās. Vai tas notiks arī šogad, uzzināsim sestdien paredzētajā sērijas septītajā kaujā.

Dueļa uzvarētājs finālā spēkosies pret pamatsacensību augstvērtīgāko komandu Pardubices "Dynamo", kura pusfinālu pret aizsargu Jāņa Jaka (53; 4+28) un Kristapa Zīles (63; 6+9) pārstāvēto Litvīnovas "Verva" pabeidza jau iepriekšējā piektdienā.

Izmantotie avoti:
https://www.shl.se/game-center/qd4-...
https://www.hokej.cz/zapas/2913170/

     [+] [-]

, 2024-04-12 01:18, pirms 3 nedēļām
Vispar jau būtiskāk, ka gan rezultāta izlīdzināšana, gan izvirzīšanās vadībā notika pēc pārkāpumiem tieši pret Ābolu.
Tiesa arī otros vārtus pretinieki guva, Ābolam pazaudējot savu sedzamo. Kopumā gan viss skaisti/ izmēza jau otro favorīti

  -3 [+] [-]

, 2024-04-12 02:16, pirms 3 nedēļām
Ogrēns un Kūpers ir latvieši, ar garajiem patskaņiem, un skan ļoti latviski!
Ogrēns no Ogres
Kūpers un Kaupers;

     [+] [-]

, 2024-04-12 05:30, pirms 3 nedēļām
Lūk tas ir play-off, visu sezonu šokējos par Rogles zemo vietu un mīcīšanos pa lejasa galu, beigās šie nomaina treneri un viss aiziet, viss rullē...

  -3 [+] [-]

, 2024-04-12 05:37, pirms 3 nedēļām
sintijs rakstīja: Vispar jau būtiskāk, ka gan rezultāta izlīdzināšana, gan izvirzīšanās vadībā notika pēc pārkāpumiem tieši pret Ābolu.
Tiesa arī otros vārtus pretinieki guva, Ābolam pazaudējot savu sedzamo. Kopumā gan viss skaisti/ izmēza jau otro favorīti
Rodrigo Ābols skaisti pateica
Un arī laukumā darbu paveica
Tagad kad izlasē viņš būs
Ar savu sniegumu priecēs mūs
Un rūjienietis par čempionu kļūs !!!

  -2 [+] [-]

, 2024-04-12 08:52, pirms 3 nedēļām
zaxx rakstīja: Lūk tas ir play-off, visu sezonu šokējos par Rogles zemo vietu un mīcīšanos pa lejasa galu, beigās šie nomaina treneri un viss aiziet, viss rullē...
Kas tur īsti bija? Tā teikt - iekšā bija, bet ārā nenāca? Un ar jauno treneri beidzot atvērās? Vai arī tomēr Ābola kluba sniegums play-off ir vērtējams kā milzu sensācija?

     [+] [-]

, 2024-04-12 10:00, pirms 3 nedēļām
Damokla_zobens_23 rakstīja: Kas tur īsti bija? Tā teikt - iekšā bija, bet ārā nenāca? Un ar jauno treneri beidzot atvērās? Vai arī tomēr Ābola kluba sniegums play-off ir vērtējams kā milzu sensācija?
Nav sensācija, pārsteigums ka regulāro sezonu nevarēja nospēlēt. Pēc sastāva top3 komanda.

     [+] [-]

, 2024-04-12 13:13, pirms 3 nedēļām
Rögle melnais zirdziņš, tāpat kā Panthers pagājušogad NHL. Novēlu viņiem arī uzvarēt šogad.