Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Neatbildēti zvani, atcelta spēle, bonusi: kā Ozols debitēja Čehijas Ekstralīgā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Neatbildēti zvani, atcelta spēle, bonusi: kā Ozols debitēja Čehijas Ekstralīgā
Patriks Ozols. Foto: hcdukla.cz

Piektdien un svētdien karjeras pirmo un otro spēli Čehijas Ekstralīgā aizvadīja 22 gadus vecais aizsargs Patriks Ozols, kurš ikdienā pārstāv otrajā līgā spēlējošo Jihlavas "Dukla". Debijā – nepilnas desmit minūtes, nākamajā spēlē – jau tuvu 13 minūtēm. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com hokejists atskatījās uz negaidīto izsaukumu augšup.

Patrikam Ozolam pagājusī sezona bija pirmā profesionāļa maizē aiz Latvijas robežām. Gads Slovākijas trīskārtējās čempiones Trenčīnas "Dukla" rindās līdzi nesa smagus pārbaudījumus, aizsargam piedaloties tikai 34 no 50 spēlēm. "Pieredze Slovākijā bija bēdīga, bet – tā bija pieredze. Sezonā bija divi momenti, kad mēnesi no vietas vienkārši nespēlēju. Viņi parakstīja līgumu ar ārzemnieku, kuram pēc tam centās dabūt Slovākijas pasi. Katru nedēļu teica, ka tūlīt visu sakārtos. Bet tu mēnesi sēdi un domā, kas par problēmu. Saka, ka super džeks, tikai tāda situācija…"

Centos daudz par to nedomāt, vienkārši gāju uz halli un katru dienu strādāju, norāda Ozols. Sēžot tribīnēs, viņš saņēmis zvanu no Jelgavas – no Latvijas čempiones "Zemgales"/LBTU ar piedāvājumu atgriezties. "Slovākija man bija pirmā pieredze kā leģionāram, un galīgi negribēju padoties un braukt atpakaļ uz mājām. Kur ir labi un viegli. Gribēju izcīnīt vietu sastāvā un pierādīt arī pats sev," teica Ozols, kurš jau 19 gadu vecumā tika iecelts par "Zemgales" kapteini.

Grūtībās nonākušajam latvietim palīdzīgu roku sniedza kanādiešu vārtsargs Konors Lakuvē, stāstot par savu pieredzi, kas gūta Ziemeļamerikas gaļasmašīnā, cenšoties ielauzties Amerikas Hokeja līgā. "Viņš zināja, kā es jūtos," secināja Ozols. Lakuvē joprojām spēlē Slovākijas "Dukla", kamēr Ozols augusta vidū parakstīja līgumu ar Čehijas otrās līgas klubu Jihlavas "Dukla".

"Sezona tuvojās, un tas bija labākais variants," par pārcelšanos uz Čehijas otro līgu godīgi atzina Ozols. Vienlaikus piebilstot, ka Ekstralīgas klubi respektē otro līgu un tajā spēlējošos. Tas pierādījies arī viņa gadījumā. Pēc piedāvājuma saņemšanas un pirms jāvārda došanas Ozols izpētījis, ka vairāki Jihlavā spēlējušie izmantojuši tramplīnu un kļuvuši par stabiliem Ekstralīgas hokejistiem.

"Dukla" ir sadarbības līgumi ar diviem Ekstralīgas klubiem – Kristapa Zīles un Jāņa Jaka pārstāvēto Litvīnovas "Verva" un "Olomouc", kam neilgā laika periodā savainojumos iedzīvojušies trīs aizsargi.

"Mums trešdienas vakarā bija spēle, pēc kuras treneris pateica, ka ceturtdienā ir brīvprātīgais treniņš. Biju nedaudz apslimis, un sapratu, ka derētu viena brīvdiena, lai savestu kārtībā veselību. Ap 13:00 zvanīja nepazīstams čehu numurs. Izdomāju, ka brīvdienā negribu ar nevienu runāt. Kad atstāja vēl vairākus neatbildētus zvanus, tad beidzot sakontaktējāmies. Ātri sakrāmēju mantas, aizgāju uz mūsu halli pagriezt riteni un devos ceļā."

Jihlavu un Čehijas sesto lielāko pilsētu Olomoucu šķir divu stundu brauciens. Ozols sēdies savā mašīnā un ceturtdienas vakarā devies ceļā, bet piektdienas vakarā piedzīvoja debiju Ekstralīgā. 3:2 uzvarā pret Liberecas "Bili Tygri" viņš laukumā pavadīja 9:36 minūtes. Treneri uzticējušies, tikai pēdējās sešas minūtes nācies vērot no malas, norāda Ozols.

Sākotnējais plāns paredzēja tikai vienas spēles aizvadīšanu Ekstralīgā, jo sestdien Ozolam vajadzēja cīnīties Jihlavas "Dukla" kreklā. Tomēr mačs tika atcelts. "No rīta paslidojām, un tikai pēc treniņa ienāca un mums pateica, ka pretinieki izdomājuši sniega dēļ nebraukt. Esot bīstami uz ceļiem. Jā, bija sasnidzis, bet no otras komandas vēlāk uzzinājām, ka viņi izlaiduši vairākus treniņus, jo hallē rīko pasākumu un nav iespējams tikt uz ledus," Čehijas otrās līgas kolorītu iezīmēja Ozols.

Jāpiezīmē, ka "Dukla" šosezon nespēlē Jihlavā. Pirms 70 gadiem celtā halle nojaukta, un vietā tiek būvēta jauna. Hokejisti treniņus aizvada Jihlavā, bet spēles – pusstundu attālajā Pelhržimovā.

Arī svētdiena Ozolam bija paredzēta brīva, bet desmitos no rīta viņš pamodies no telefona zvana. Tagad – jau zināms čehu numurs. Ar vēsti – sūtām šoferi, pēc sešām stundām tev jābūt laukumā. "Olomouc" izcīnīja vēl vienu uzvaru, viesos ar 4:2 pārspējot "Mlada Boleslav". Latviešu aizsargs laukumā pavadīja 12:45 minūtes. "Beigās no septiņiem aizsargiem pārgājām uz trīs aizsargu pāriem, un spēlēju līdz pašām beigām."

Olomoucas treneri bijuši apmierināti un atvadījušies ar vārdiem, ka viņi vēl tiksies. No otras puses – gala vārds pieder Jihlavai. "Grūti saprast, cik ļoti viņi ir ieinteresēti mani sūtīt uz Ekstralīgu, jo pašiem iet ne pārāk labi un priekšā gaida svarīgas spēles. Neesmu vēl izkodis čehu virtuvi," norāda Ozols.

Tieši tāpēc parakstīju līgumu otrajā līgā – ar cerību, ka tikšu pie iespējas Ekstralīgā, pauda Ozols. Arī līguma summa ir sulīgāka nekā pirms gada Slovākijā. Lai gan divas spēles Ekstralīgā nepalielināja algas apjomu, nopelnītie bonusi par divām uzvarām bijis patīkams un vērā ņemams papildinājums debijai.

Gaidot nākamo iespēju, jākoncentrējas cīņām "Dukla" rindās. Komanda ieņem desmito vietu, bet sestā pozīcija atrodas tikai divu punktu attālumā. Pirms sezonas konkrēts mērķis hokejistiem netika nosprausts, tomēr visi apzinās – jātēmē uz sesto vietu, kas dod biļeti uz ceturtdaļfinālu.

     [+] [-]

, 2023-12-05 14:43, pirms 5 mēnešiem
Apsveicu ar debiju čehu ekstralīgā, tā ka nav tik bezcerīga tā Chance līga. Varbūt sezonas gaitā izmanto kā ielāpus, bet varbūt pēc sezonas uzaicina uz treniņnometni.

     [+] [-]

, 2023-12-05 16:47, pirms 5 mēnešiem
Apsveicu! Un paldies par interviju!
Izklausās, ka viss būs labi un būs mums vēl viens aizsargs ekstralīgā. Aizsargiem manuprāt tā ir ļoti laba līga.
Interesanti, vai Čukste nākošajā gadā tiks soli uz priekšu. Manuprāt abiem ar Ozolu nesagāja šogad ar līgumiem. Ticu, ka abi var spēlēt vadošajās līgās.

  -1 [+] [-]

, 2023-12-05 17:10, pirms 5 mēnešiem
Rudiss rakstīja: Apsveicu! Un paldies par interviju!
Izklausās, ka viss būs labi un būs mums vēl viens aizsargs ekstralīgā. Aizsargiem manuprāt tā ir ļoti laba līga.
Interesanti, vai Čukste nākošajā gadā tiks soli uz priekšu. Manuprāt abiem ar Ozolu nesagāja šogad ar līgumiem. Ticu, ka abi var spēlēt vadošajās līgās.
Man liekas, ka tu pat īsti neizproti, cik grūti ir tikt top līgās no minor līgām. Tumanovam viegli iet JYP pēc Mestis ārdīšānās?

  +1 [+] [-]

, 2023-12-05 21:25, pirms 5 mēnešiem
Aizsardzības līnija mums hoķī kā vienmēr ir līmenī. Piezemēts džeks ar ambīcijām, kas ir tikai viens no daudziem jaunajiem aizsargiem, kas var spēlēt Eiropas top līgās.

     [+] [-]

, 2023-12-06 12:22, pirms 5 mēnešiem
Lai cīnās čuaks, izskatās ka viss iet pareizajā virzienā!