Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Fazels: "IIHF prezidenta postenī varbūt palikšu ilgāk"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Fazels: "IIHF prezidenta postenī varbūt palikšu ilgāk"
Renē Fāzels. Foto: TASS/Scanpix

Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels sarunā ar krievu reportieri informē, ka koronavīrusa pandēmijas dēļ var aizkavēties septembrī plānotā viņa aiziešana no ilggadējā darba. 70 gadus vecais funkcionārs gatavs palikt mazliet ilgāk. 2021. gada pasaules čempionātam jānotiek Latvijā un Baltkrievijā, taču vēl tiks apsvērta iespēja īstenot pārcelšanu uz gadu vēlāk, lai Šveice varēt organizēt nākamgad.

Kā jums klājas, kā veselība?
- Viss labi. Šveicē mums ieviests īpašs režīms - nekur neejam, restorāni un veikali ir slēgti. Dažas reizes aizkļuvu līdz IIHF ofisam, kur neviena nav: tur strādāt ir ierastāk. Bet tā es strādāju no mājām. Šveicē atceltā pasaules čempionāta dēļ strādāju pie zaudējumu novērtēšanas, lai varētu gūt kompensāciju no apdrošinātājiem. Apkārt ir neierasts klusums, bet tas netraucē strādāt.

Ņemot vērā jūsu vecumu, nebaidaties saslimt?
- Nē, nē. Ja tādā veidā uz mani norādīs Dieva roka, tad ko gan varēšu padarīt? Nav runas par to, ka esmu bezbailīgs, gluži otrādi - esmu piesardzīgs. Nesatiekos ar cilvēkiem, reti kaut kur izeju, bieži mazgāju rokas. Jūtos lieliski. Katru dienu nodarbojos ar fitnesu. Piesardzības pasākumi nekad nav lieki, taču nebaidos no apdraudējuma.

Nesen teicāt, ka negribat pamest kuģi šādā vētrā, bet nepaliksiet savā amatā uz nākamo termiņu.
- Savu ilggadējo darbu IIHF vēlos noslēgt septembrī, taču šajā situācijā neko nevar paredzēt. Iespējams, man nāksies mazliet ilgāk palikt šajā postenī. Mēs nezinām, vai izdosies aizvadīt IIHF kongresu un jaunā prezidenta vēlēšanas. Tādējādi esmu gatavs pastrādāt ilgāk, bet ne daudz - trīs līdz sešus mēnešus, ne vairāk. Pilnīgi noteikti nepalikšu uz nākamo termiņu. Mans mērķis tomēr ir aizvadīt vēlēšanas septembrī.

Tas var būt šķērslis jūsu eventuālajam darbam KHL?
- Neskriesim notikumiem pa priekšu. Tagad mana galva aizņemta ar citām problēmām. Bet vienmēr esmu teicis, ka esmu gatavs palīdzēt Krievijas hokejam un visam šīs valsts sportam, jo Krievija ir manā sirdī. Šobrīd joprojām esmu IIHF prezidents, mans uzdevums - aizsargāt federācijas intereses, Kad aiziešu no šī amata, tad varēšu skatīties uz citu pusi. Nemeklēju pastāvīgu darbu, ikdienas darbu. Vēlētos palīdzēt ar idejām un pieredzi, neesot ofisā katru dienu. Man ir 70 gadi, tas ir daudz. Bet esmu gatavs palīdzēt. [Fāzels atsevišķi pateica "esmu gatavs" krievu valodā.]

Vai nākamais pasaules čempionāts varētu tikt pabīdīts uz maija beigām, jo pirms tam arī KHL sezona varētu noslēgties vēlāk?
- Nē. Mēs tādu variantu apsvērām, taču arī KHL un pārējās līgas savas sezonas pabeidza priekšlaicīgi un neizspēlēs līdz galam vēlāk. Tas visu maina. Pasaules čempionātu Baltkrievijā un Latvijā plānojam sākt 7. maijā. Tāds ir plāns šobrīd.

Baltkrievija un Latvija tātad noteikti organizēs nākamu pasaules čempionātu, tas netiks pārcelts uz Šveici?
- Tāds ir plāns. Šajā sakarā mums bija diskusijas. Mēs vēl vērtēsim pārcelšanas iespējamību - ar to nodarbosimies nākamajā nedēļā. Organizēt pārcelšanu tomēr ir ļoti sarežģīti. Apkoposim viedokļus un pārrunāsim ar 2021. gada čempionāta organizēšanas komiteju. Tur jau ir paveikts ļoti liels darbs, tas pats attiecas uz četriem čempionātiem pēc tam. Tādējādi mēs veiksim pārrunas, kur būs iesaistītas visas šīs valstis. Ja kāds ir ar mieru pabīdīties, tad varbūt mēs īstenosim pārcelšanu.

Ir šaubas, vai kāds gribēs pabīdīties, vismaz ne nākamajos divos gados. Latvijas Hokeja federācijā man teica, ka pārcelšana nav iespējama.
- Bet jūs taču saprotat, ka Baltkrievijai un Latvijai neviens netaisās atņemt pasaules čempionātu. Vienkārši pārcels uz gadu vēlāk, ja līdz tam nonāks. Bet patlaban ir par agru to apspriest. Vispirms mums tas jāpārrunā ar nākamo piecu pasaules čempionātu organizēšanas komitejām.

Izmantotie resursi:
sport-express.ru

     [+] [-]

, 2020-03-28 22:36, pirms 4 gadiem
Varbūt labāk nevajag.

     [+] [-]

, 2020-03-29 10:14, pirms 4 gadiem
Ir cilveki kas nesaprot ka vinu laiks ir beidzis, bet ta problema ir visiem kas sasniedz 60 gadu robezu.