Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš: "Loģiski domājot, šī ir mana pēdējā iespēja tikt uz olimpiskajām spēlēm"

Agris Suveizda

Daugaviņš: "Loģiski domājot, šī ir mana pēdējā iespēja tikt uz olimpiskajām spēlēm"
Kaspars Daugaviņš. Foto: IIHF

LETA. Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš pirms olimpiskā kvalifikācijas turnīrā Rīgā atzina, ka šī būs viņa pēdējā iespēja tikt uz olimpiskajām spēlēm.

Intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pieredzējušais hokejists trešdien sacīja, ka viņam ir vēlme vēl sevi pierādīt un komandas mērķis ir tikai viens - izcīnīt ceļazīmi uz 2026. gada Milānas un Kortīnas d'Ampeco olimpiskajām spēlēm.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase pirmdien uzsāka gatavošanos turnīram, kas Rīgā norisināsies no 29. augusta līdz 1. septembrim. Pirms tam Latvijas valstsvienība aizvadīs divas pārbaudes spēles, 25. un 26. augustā "Arēnā Rīga" tiekoties ar Dānijas izlasi. "Ļoti svarīgi būs izskrieties un izvēdināt plaušas, jo daži spēlētāji šosezon vēl nav spēlējuši," par pārbaudes mačiem izteicās komandas kapteinis. "Jāmēģina atgūt sajūtu, ka esi gatavs sezonai."

Bez Latvijas izlases vēl par ceļazīmi uz 2026. gada olimpiskajām spēlēm Milānā un Kortīnā d'Ampeco cīnīsies Francija, Slovēnija un Ukraina. Ceļazīmi uz 2026. gada Ziemas olimpiskajām spēlēm izcīnīs spēcīgākā šīs kvalifikācijas fināla kārtas komanda. Pirmais mačs latviešiem 29. augustā būs pret slovēņiem, nākamajā dienā būs jāspēlē ar Ukrainu, bet turnīra noslēdzošajā dienā pretiniekos būs francūži.

Latvijas izlases kapteinis atzina, ka daudzi hokeja eksperti norādījuši, ka olimpiskā ceļazīme varētu tikt sadalīta pēdējā spēlē pret Franciju, taču izlase vispirms koncentrēšoties uz uzvaru pirmajā spēlē. "Pirmā spēle ir kā rādītājs - ja jūties labi, vari turpināt tādā ritmā uz priekšu," norādīja Daugaviņš. "Mēs koncentrējamies tikai uz augstākajiem mērķiem. Ja loģiski padomāju, tad tā ir mana pēdējā iespēja tikt uz olimpiskajām spēlēm."

36 gadus vecais Daugaviņš valstsvienību pārstāv kopš 2006. gada, piedalījies 12 pasaules čempionātos un trīs olimpiskajās spēlēs, pēc 2022. gada olimpiskajām spēlēm paziņojot par karjeras beigām izlasē. Uz nākamā gada pasaules čempionātu viņš atgriezās izlasē un palīdzēja valstsvienībai izcīnīt pirmās godalgas vēsturē - bronzu.

Izmantotie resursi:
https://sports.tv3.lv/hokejs/milana...
LETA

  -4 [+] [-]

, 2024-08-21 15:53, pirms 3 nedēļām
Tev ar to loģisko domāšanu, gluži tāpat kā dažām labam Saeima.

  -1 [+] [-]

, 2024-08-21 15:55, pirms 3 nedēļām
Tiks arī Franču alpu spēlēs 2030. gadā. Nav, ko likt vietā, jo izcils.
Ja Chris Chelios pavisam nesen 44 gadu vecumā tika ASV izlases kapteiņa godā Turīnas spēlēs, un Jaromir Jagr ar Ozo 42 gadu vecumā izcilā formā kapāja Soču spēlēs, tad arī Daugavai vēl vismaz 2 olimpiskie spēļu turnīri ir iekšā.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-21 16:07, pirms 3 nedēļām
Leitnants rakstīja: Tiks arī Franču alpu spēlēs 2030. gadā. Nav, ko likt vietā, jo izcils.
Ja Chris Chelios pavisam nesen 44 gadu vecumā tika ASV izlases kapteiņa godā Turīnas spēlēs, un Jaromir Jagr ar Ozo 42 gadu vecumā izcilā formā kapāja Soču spēlēs, tad arī Daugavai vēl vismaz 2 olimpiskie spēļu turnīri ir iekšā.
Ja Jāgram būtu LV pase, viņš būtu LV izlasē! Diemžēl, CZE izlase pa stipru viņam.

  -3 [+] [-]

, 2024-08-21 17:13, pirms 3 nedēļām
...beidz,neglaimo sev..nu neesi vairs tāds kā biji...dod nu vietu jaunajiem..riebjas tā blatu sistēma...esi godīgs pret citiem un sevi..!!!!

  +4 [+] [-]

, 2024-08-21 17:17, pirms 3 nedēļām
cesinieks777 rakstīja: ...beidz,neglaimo sev..nu neesi vairs tāds kā biji...dod nu vietu jaunajiem..riebjas tā blatu sistēma...esi godīgs pret citiem un sevi..!!!!
Ko Tu murgo, nebūtu Daugaviņa, nebūtu mums medaļa. Viņš vēl joprojām ir komandas līderis un viņam jāved komanda uz OS. Lai jaunie parāda uz laukuma un ģērbtuvēs, ka ir labāki!

     [+] [-]

, 2024-08-21 22:12, pirms 3 nedēļām
...tā jau ir vēsture...tikpat labi nebūtu Masaļskis vārtos,kad Sotnieks ,laikam,norāva ūdeni,mēs būtu B grupā..