Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Kompromisa variants: Šveicei varētu piedāvāt rīkot 2023. gada čempionātu

Agris Suveizda

Kompromisa variants: Šveicei varētu piedāvāt rīkot 2023. gada čempionātu
Renē Fāzels. Foto: TASS/Scanpix

Kā raksta Šveices portāls Watson.ch, varētu būt trīs scenāriji, kā IIHF izlemtu sadalīt pasaules čempionātu rīkošanas tiesības. Vismazāk reālais šķiet 2021. gada turnīra atdošana Šveicei un nākamo čempionātu pabīdīšana par gadu. Savukārt pārējie varianti varētu paredzēt, ka Šveice pasaules hokeja forumu uzņemtu 2023. vai 2026. gadā.

Nosacīti acīmredzamākais variants būtu nākamgad čempionātu rīkot Šveicē un visus pārējos turnīrus pabīdīt par vienu gadu, taču šis variants vienlaikus esot arī vissarežģītākais un arī visdārgākais – tādēļ arī vismazāk reālais. "Pasaules čempionātu pārbīdīšana maksātu – tas nenotiktu par velti," lakonisks bija IIHF prezidents Renē Fāzels. Šāda scenārija gadījumā visdrīzāk nāktos maksāt kompensācijas visu piecu nākamo čempionātu rīkotājām.

Turklāt rastos arī citas grūtības. Pirmkārt, Dānija un Zviedrija, kurām pašlaik piešķirts 2025. gada čempionāts, nevēlas to rīkot 2026. gadā, kad turnīram nāktos konkurēt ar olimpiskajām spēlēm un arī Pasaules kausu futbolā. Būtu jāvienojas arī ar pārējām rīkotājvalstim. Otrkārt, pašai Šveicei var rasties grūtības turnīru sarīkot nākamgad. Būtu šaubas gan par to, vai visi pašreizējie sponsori varētu garantēt solītās summas arī nākamgad, gan par to, vai izdotos atrast apdrošinātāju, kurš vēlētos riskēt ar iespēju,ka čempionātu varētu nākties pārcelt arī nākamgad. Tāpat nākamgad krietni sadārdzinātos arī Lozannas arēnas izmantošana, bet ideja par Lozannas nomaiņu pret Fribūru neesot iespējama nepietiekamo viesnīcu dēļ.

Fāzels iepriekš sacīja, ka lēmumam vajadzētu būt aprīļa beigās, bet tagad viņš sola, ka IIHF Izpildkomiteja lēmumu pieņems maija otrajā pusē. Ja piecus čempionātus pārcelt neizdosies, Šveice visdrīzāk viegli uzvarētu balsojumā par 2026. gada turnīra rīkošanu, taču Šveices medijs ziņo, ka ir parādījusies vēl viena alternatīva. Tas būtu uzskatāms par kompromisa variantu – Šveicei varētu piešķirt 2023. gada čempionātu, jo šobrīd reāli līgumi par rīkošanu ir parakstīti tikai par 2021. gada (Baltkrievija un Latvija) un 2022. gada (Somija) čempionātiem, bet 2023. (Krievija), 2024. (Čehija) un 2025. gada (Dānija un Zviedrija) čempionātiem līguma vēl nav un arī priekšdarbi ir veikti salīdzinoši nelieli.

"Šobrīd ir grūti ko prognozēt," sacīja Šveices Hokeja asociācijas prezidents Mihaels Rindlisbahers. "Esam pastāvīgā saziņā ar starptautisko federāciju, pasaules čempionāta orgkomiteju un visiem mūsu partneriem. Apspriestas ir daudzas iespējas un scenāriji. Vēl ir nepieciešami precizējumi, kas prasa daudz laiku. Šī situācija ir jauna un visiem ļoti izaicinoša, ir ļoti daudz dažādu faktoru, kas jāapsver. Ceru, ka Šveice varēs pasaules čempionātu uzņemt, vēlākais, 2023. gadā, taču lēmumu nepieņemam mēs."

Izmantotie resursi:
https://www.watson.ch/sport/eismeis...

  -1 [+] [-]

, 2020-04-15 20:51, pirms 4 gadiem
jāsāk jau domāt, vai mēs nākošgad varēsim/spēsim sarīkot.

     [+] [-]

, 2020-04-15 21:01, pirms 4 gadiem
AlCohol rakstīja: jāsāk jau domāt, vai mēs nākošgad varēsim/spēsim sarīkot.
Tieši tā, domāju, ka tādēļ šveicieši 2021.gadā nemaz negrib, jo iespējamība ir labākajā gadījumā 50%.

     [+] [-]

, 2020-04-15 21:08, pirms 4 gadiem
kasagrande rakstīja: Tieši tā, domāju, ka tādēļ šveicieši 2021.gadā nemaz negrib, jo iespējamība ir labākajā gadījumā 50%.
Baltkrievi, ņemot vērā Baķas domāšanu, būs gatavi rīkot un uzņemt jebkurā gadījumā. valstī nav covid testi, značit covid mums nav. rezultātā Baltkrievi būs 19 un 20 čempioni bez nekādas runas, vismaz viņu valstī.

     [+] [-]

, 2020-04-16 07:29, pirms 4 gadiem
Viltīgās lapsas izskaitļoja ka nākamais čempis nebūs finansiāli ienesīgs pēc epidēmijas un paņems citu!

  -3 [+] [-]

, 2020-04-16 09:55, pirms 4 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Viltīgās lapsas izskaitļoja ka nākamais čempis nebūs finansiāli ienesīgs pēc epidēmijas un paņems citu!
Man, piemēram, PO BARABANU, ienesīgs, neienesīgs, galvenais lai NOTIEK un VIENALGA KUR!

  -1 [+] [-]

, 2020-04-16 11:19, pirms 4 gadiem
un varbūt 2023.gads vispār būs nākamais, kurā kaut kas reāli notiks, jo tagad jau minējumi ir tādi, ka vasarā vīrusa izplatība mazināsies, lai rudeni atkal atgrieztos kā tipisks sezonāls vīruss. Un pēc gada būsim tādās pašās pozīcijās kā šobrīd.

  -1 [+] [-]

, 2020-04-16 12:57, pirms 4 gadiem
asteus rakstīja: Man, piemēram, PO BARABANU, ienesīgs, neienesīgs, galvenais lai NOTIEK un VIENALGA KUR!
Varētu Grenlandē uz kāda ledāja hoķa laukumu uzbliezt, nav ko te arēnās elektrību tērēt un domāt par naudu.

  -1 [+] [-]

, 2020-04-16 14:10, pirms 4 gadiem
asteus rakstīja: Man, piemēram, PO BARABANU, ienesīgs, neienesīgs, galvenais lai NOTIEK un VIENALGA KUR!
A tas, ka hokejisti paši var negribēt spēlēt nav pa borobanu? Un tas, ka tiem, kas parakstīs līgumus to varētu arī ietvert, kā punktu ka noteiktās vietās spēlēt nevar?
Tik ļoti gribi - karogs rokās. Rīko.

  -1 [+] [-]

, 2020-04-16 14:39, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: A tas, ka hokejisti paši var negribēt spēlēt nav pa borobanu? Un tas, ka tiem, kas parakstīs līgumus to varētu arī ietvert, kā punktu ka noteiktās vietās spēlēt nevar?
Tik ļoti gribi - karogs rokās. Rīko.
Zini, kas mani visvairāk šajā sakarā tracina, ir, daudzu Lettiņu noliektās bezsmadzeņainās galvas "realitātes" priekšā! Tipa, te kā vārnas priekšlaicīgi karko, nekā tur nebūs, visiem ir jāsamierinās un jācieš, DA EJIET JŪS VISI RATĀ, PEIDAR CIETĒJU BARS! Pateicoties tādiem kreitīniem, kā jūs, visi saldie ēdieni tiek priekšlaicīgi atcelti, boškas nerubī to visu saprast un apjēgt!?

  -1 [+] [-]

, 2020-04-16 15:05, pirms 4 gadiem
asteus rakstīja: Zini, kas mani visvairāk šajā sakarā tracina, ir, daudzu Lettiņu noliektās bezsmadzeņainās galvas "realitātes" priekšā! Tipa, te kā vārnas priekšlaicīgi karko, nekā tur nebūs, visiem ir jāsamierinās un jācieš, DA EJIET JŪS VISI RATĀ, PEIDAR CIETĒJU BARS! Pateicoties tādiem kreitīniem, kā jūs, visi saldie ēdieni tiek priekšlaicīgi atcelti, boškas nerubī to visu saprast un apjēgt!?
Es gan arī esmu skeptiķis un domāju, ka iespējamība PČ hokejā nākamgad ir 50/50, bet cietējs šajā sakarā nejūtos. Saldo ēdienu jāmāk pagatavot pašam. Bet tas, protams, tikai tad, ja rubī to visu saprast un apjēgt. Ja nerubī, tad ir tā, kā Tev.

     [+] [-]

, 2020-04-16 15:55, pirms 4 gadiem
kasagrande rakstīja: Es gan arī esmu skeptiķis un domāju, ka iespējamība PČ hokejā nākamgad ir 50/50, bet cietējs šajā sakarā nejūtos. Saldo ēdienu jāmāk pagatavot pašam. Bet tas, protams, tikai tad, ja rubī to visu saprast un apjēgt. Ja nerubī, tad ir tā, kā Tev.
Jo vairāk virtuālajā vidē būs tādu "samierināto", jo mazākas iespējas būs tikt pie īstā saldā ēdiena!
Es, atšķirībā no tevis, netaisos gatavot neko citu, ja man prātā ir tikai VIENS NEATKĀRTOJAMS, kuru es PELNĪTI gaidu KATRU GADU nevis gatavojot, bet gan man to PASNIEDZOT!