Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Kalvītis: "Tagad būtu ļoti nekoleģiāli komentēt, jo PČ rīkojam kopā ar Baltkrieviju"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kalvītis: "Tagad būtu ļoti nekoleģiāli komentēt, jo PČ rīkojam kopā ar Baltkrieviju"
Aigars Kalvītis. Foto: Ilmārs Znotiņš, LHF.lv

Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis uzskata, ka šobrīd mums nav pamata domāt par Baltkrievijas iespējamo atstādināšanu no nākamā gada pasaules čempionāta rīkošanas. Vispirms jāsagaida kādi lēmumi, ja tādi būs. Par to tika vēstīts Latvijas Radio raidījumā "Pēcpusdiena". 2021. gada pasaules čempionāts ieplānots Rīgā un Minskā.

Kā jau ziņots, Baltkrievijas notikumu dēļ Starptautiskās hokeja federācijas viceprezidents rosina skatīt jautājumu par šī valsts tiesībām organizēt nākamā gada pasaules čempionātu.

Ja pasaules čempionāts Baltkrievijā nenotiks, Rīga varētu rīkot viena pati vai kopā ar kādu citu? "Šis nav atbildams jautājums. Pirmkārt, šobrīd būtu ļoti nekoleģiāli kaut ko komentēt, jo mēs čempionātu rīkojam kopā ar Baltkrievijas federāciju. Latvijas Hokeja federācijai tagad nav neviena iemesla komentēt, tā kā es no tā ļoti atturētos. Ja starptautiskā federācija kaut ko lems, tad mēs to pildīsim, bet šobrīd nekādi lēmumi nav pieņemti un nav vērts spekulēt par citām pilsētām, atteikšanos vai neatteikšanos no pasaules čempionāta," norāda Latvijas hokeja vadītājs.

Cik lieli varētu būt zaudējumi, ja notiek kādas būtiskas izmaiņas pasaules čempionāta organizēšanā? "Katrā ziņā mēs jau esam iztērējuši pietiekoši daudz līdzekļu, lai čempionāts notiktu. Bet pats galvenais - pasaules čempionātu mēs esam gaidījuši 15 gadus, esam ļoti ieinteresēti, lai tas notiktu Rīgā. To gaida arī visi līdzjutēji un visa Latvijas sabiedrība," atzīst Kalvītis.

Latvija ar savu infrastruktūru varētu sarīkot pasaules čempionātu viena pati? "Tik īsā laikā mēs nevarētu uzņemt vieni paši. Šobrīd atlikuši 7-8 mēneši, tik īsā laikā nav iespējams pielāgoties un uzbūvēt vēl vienu halli, arī no ekonomiskā viedokļa ar visiem Covid-19 ierobežojumiem to būtu ļoti sarežģīti izdarīt."

Vai šajā gadījumā, ņemot vērā notikumus Baltkrievijā, sportu var nodalīt no politikas, kur ir tā robeža? "Visas emocijas ir jānoliek malā. Pašlaik neesmu redzējis nevienu politisku lēmumu no ASV, Eiropas Savienības vai jebkura cita pasaules politiskā centra, kas neatzītu Baltkrievijas prezidenta vēlēšanas. Vispirms jābūt ļoti konsekventai rīcībai - ievest sankcijas, neatzīt vēlēšanu rezultātus vai vēl kaut ko. Šobrīd šādu konsekvenču nav, ir tikai emocionāla diskusija. Šeit ir drusku jānomierinās un jāsagaida, kas vispār notiks," norāda Aigars Kalvītis. "Mēs pusgada garumā sekojām tam, kas notiek Parīzes ielās, kur bija dzeltenās vestes un milzīgas represijas pret iedzīvotājiem."

Kā pasaules čempionātu varētu ietekmēt Covid-19? "Esmu diezgan liels optimists. Domāju, ka līdz maija beigām pasaule tiks galā un mēs Rīgā varēsim aizvadīt pilnvērtīgu grupas turnīru."

Izmantotie resursi:
Latvijas Radio raidījums "Pēcpusdiena"

1 2 3 78 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2020-08-13 18:08, pirms 4 gadiem
Publiski komentēt nevajag, bet klusībā LHF vajag strādāt pie rezerves variantiem un uzrunāt citu tuvāko valstu hokeja vadību, lai vajadzības gadījumā varētu sarīkot PČ bez Baltkrievijas. Tur nestabila situācija var saglabāties vēl vairākus mēnešus.

     [+] [-]

, 2020-08-13 18:09, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Publiski komentēt nevajag, bet klusībā LHF vajag strādāt pie rezerves variantiem un uzrunāt citu kaimiņvalstu hokeja vadību, lai vajadzības gadījumā varētu sarīkot PČ bez Baltkrievijas. Tur nestabila situācija var saglabāties vēl vairākus mēnešus.
Tas anyway nebūs LHF lēmums, ar ko kopā rīkot, ja nu kādas sankcijas uzrodas. Ko IIHF izlems, tā būs.

     [+] [-]

, 2020-08-13 18:30, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Publiski komentēt nevajag, bet klusībā LHF vajag strādāt pie rezerves variantiem un uzrunāt citu tuvāko valstu hokeja vadību, lai vajadzības gadījumā varētu sarīkot PČ bez Baltkrievijas. Tur nestabila situācija var saglabāties vēl vairākus mēnešus.
ota, netupī.

  +2 [+] [-]

, 2020-08-13 18:37, pirms 4 gadiem
Lukašenko tagad tup bikses pielicis savā bunkurā un trīc kā apšu lapa. Pilnīgi noteikti sen jau aizmirsis, ka viņš tur kaut kādu čempionātu taisās organizēt.

  -4 [+] [-]

, 2020-08-13 18:52, pirms 4 gadiem
Tā esam noveduši valstī, kā nav pat divu starptautiskām prasībām atbilstošu haļļu.

  +5 [+] [-]

, 2020-08-13 18:55, pirms 4 gadiem
Šis ir brīdis, kad jakomentē, brīdis , kad jāatbalsta baltkrievu tauta. Bet nu cūkmeniem laikam savs ētikas kodekss...

  +4 [+] [-]

, 2020-08-13 18:58, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Tā esam noveduši valstī, kā nav pat divu starptautiskām prasībām atbilstošu haļļu.
Nebija neviena, tagad ir viena. Vnk vāks kur noveduši

  +1 [+] [-]

, 2020-08-13 19:01, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Nebija neviena, tagad ir viena. Vnk vāks kur noveduši
Uzveduši

  +1 [+] [-]

, 2020-08-13 19:02, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Tā esam noveduši valstī, kā nav pat divu starptautiskām prasībām atbilstošu haļļu.
a kur TU biji? Kāpēc neko nedarīji? A jā, vieglāk bija tupēt mājās un blenzt sienā.

  +5 [+] [-]

, 2020-08-13 19:04, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: Uzveduši
Pirms 20+ gadiem bija nolaista Sporta pils, Talsu nestandarts un Daugava ar iebrukušu jumtu. Tagad esam novesti līdz 20 hallēm, viena pat der PČ
Ak mūsu vaimanalogi
Slēpts komentārs: SteveDavis

  -1 [+] [-]

, 2020-08-13 19:12, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Nebija neviena, tagad ir viena. Vnk vāks kur noveduši
Vispār jau ledus halle mūsdienās ir kā pirmās nepieciešamības prece, tāpat kā mobilais telefons.

  +7 [+] [-]

, 2020-08-13 19:15, pirms 4 gadiem
Kalvītis jau murgo kā savoks un krievu pasaules pārstāvis.Salīdzināt miermīlīgu protestu ar dzelteno vestu ielu demolētājiem,tas ir jāmāk.

     [+] [-]

, 2020-08-13 19:18, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Vispār jau ledus halle mūsdienās ir kā pirmās nepieciešamības prece, tāpat kā mobilais telefons.
kam?

     [+] [-]

, 2020-08-13 19:20, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Vispār jau ledus halle mūsdienās ir kā pirmās nepieciešamības prece, tāpat kā mobilais telefons.
Telefons ir par simtlatniekiem,bet velmes slidot noteikti ļoti daudziem nav.

  -4 [+] [-]

, 2020-08-13 19:21, pirms 4 gadiem
coffijs rakstīja: Kalvītis jau murgo kā savoks un krievu pasaules pārstāvis.Salīdzināt miermīlīgu protestu ar dzelteno vestu ielu demolētājiem,tas ir jāmāk.
Miermīlīgi protestētāji un ielu demolētāji, tik tiešām, Kafijonkul? Vēl pasaki, ka neesi Sorosa mediju nozombēts tips

  +1 [+] [-]

, 2020-08-13 19:22, pirms 4 gadiem
asteus rakstīja: Vai tu arī esi no tiem tukšpaurīšiem, kuri ir gatavi upurēt Hokeja čempi Rīgā par godu Baltkrievijas "brīvības cīnītājiem"?
Kāds sakars LTV sporta ziņās teica,ka tas ,vai atļaus belariem,vai neļaus nekādi neietekmēs mūs.

  +6 [+] [-]

, 2020-08-13 19:23, pirms 4 gadiem
asteus rakstīja: Miermīligi protestētāji un ielu demolētāji, tik tiešām, Kafijonkul? Vēl pasaki, ka neesi Sorosa mediju nozombēts tips
klau cirvi , parādi kaut vienu video kur tagad belari demolē veikalus, dedzina auto vai ko citu...

  +4 [+] [-]

, 2020-08-13 19:23, pirms 4 gadiem
asteus rakstīja: Miermīligi protestētāji un ielu demolētāji, tik tiešām, Kafijonkul? Vēl pasaki, ka neesi Sorosa mediju nozombēts tips
atkal sorosonkulis pie vainas. pasaki vēl a tu neesi galvā jāts franku padibene, liberasts, gejs un čortu palaistuve asteus?

     [+] [-]

, 2020-08-13 19:24, pirms 4 gadiem
coffijs rakstīja: Kāds sakars LTV sporta ziņās teica,ka tas ,vai atļaus belariem,vai neļaus nekādi neietekmēs mūs.
Kā ta neietekmēs, ja LHF skaidri un gaiši pateica, ka Latvija viena pati rīkot PČ nav gatava!

  +1 [+] [-]

, 2020-08-13 19:25, pirms 4 gadiem
asteus rakstīja: Miermīlīgi protestētāji un ielu demolētāji, tik tiešām, Kafijonkul? Vēl pasaki, ka neesi Sorosa mediju nozombēts tips
Vēl tik pasaki ,ka Francijas pilsētās nedemolēja veikalus bārus un iestādes un nededzināja mašīnas,vai tas notiek Baltkrievijā protams nē.Arī Maidana laikā nevienu veikalu nedemolēja

     [+] [-]

, 2020-08-13 19:26, pirms 4 gadiem
asteus rakstīja: Kā ta neietekmēs, ja LHF skaidri un gaiši pateica, ka Latvija viena pati rīkot PČ nav gatava!
Grūti atrast citu valsti,jo Somija jau seko notikumiem.

     [+] [-]

, 2020-08-13 19:29, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Tā esam noveduši valstī, kā nav pat divu starptautiskām prasībām atbilstošu haļļu.
Tapēc, ka ceļ visādas tirliņhalles "optom", bet nevar uzcelt otru (vismaz 5-6K vietīgu) halli Rīgā un tad problēma atkristu.

  -3 [+] [-]

, 2020-08-13 19:29, pirms 4 gadiem
Jūs tiešām domājat, ja Rīga , Daugavpils, Rēzekne u.c. nevar ievēlēt proeiropeiskas domes, tad Baltkrievijā to varēs? Tur kā būs brīvas vēlēšanas, tā putinisti būs pie varas un tiešām pievienos Baltkrieviju Krievijai, kam pretojas Lukašenko. Ja tiešām nāk pie varas proeiropiski spēki, tā arī brīvā robeža aKrieviju būs ciet, lētās naftas un gāzes nebūs. Rūpniecība sagrauta. Un nākamajās vēlēšanās putinisti vinnēs.

     [+] [-]

, 2020-08-13 19:30, pirms 4 gadiem
coffijs rakstīja: Vēl tik pasaki ,ka Francijas pilsētās nedemolēja veikalus bārus un iestādes un nededzināja mašīnas,vai tas notiek Baltkrievijā protams nē.Arī Maidana laikā nevienu veikalu nedemolēja
Ko tu te pļurksti, Maidānā viss gāja vaļā, akmeņi, lomiki, molotovi, naži, cirvji un t.t. Arī Belaros nav tik "miermīgi"

  +1 [+] [-]

, 2020-08-13 19:31, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Jūs tiešām domājat, ja Rīga , Daugavpils, Rēzekne u.c. nevar ievēlēt proeiropeiskas domes, tad Baltkrievijā to varēs? Tur kā būs brīvas vēlēšanas, tā putinisti būs pie varas un tiešām pievienos Baltkrieviju Krievijai, kam pretojas Lukašenko. Ja tiešām nāk pie varas proeiropiski spēki, tā arī brīvā robeža aKrieviju būs ciet, lētās naftas un gāzes nebūs. Rūpniecība sagrauta. Un nākamajās vēlēšanās putinisti vinnēs.
tak lai belari pasi lemj kam pievienoties vai nē.

     [+] [-]

, 2020-08-13 19:33, pirms 4 gadiem
coffijs rakstīja: Grūti atrast citu valsti,jo Somija jau seko notikumiem.
Somija, ja vajadzēs, pagrābs čempi viena pati, atstājot Latvijas kvēlos Belaru varoņu atbalstītājus ar garu degunu

     [+] [-]

, 2020-08-13 19:34, pirms 4 gadiem
asteus rakstīja: Ko tu te pļurksti, Maidānā viss gāja vaļā, akmeņi, lomiki, molotovi, naži, cirvji un t.t. Arī Belaros nav tik "miermīgi"
Bet ne jau pret veikaliem un citiem objektiem.Arī baltkrieviem tā jārīkojas ,jo tikai protestējot viņi netiks vaļā no tā kolhoza priekšsēdētāja.
Slēpts komentārs: asteus

     [+] [-]

, 2020-08-13 19:37, pirms 4 gadiem
coffijs rakstīja: Bet ne jau pret veikaliem un citiem objektiem.Arī baltkrieviem tā jārīkojas ,jo tikai protestējot viņi netiks vaļā no tā kolhoza priekšsēdētāja.
Pričom te veikali un citi objekti? Manos krajos žiletes tik tiešām bija miermīlīgas, vienīgā škrobe bija, ka ielas īslaicīgi bloķēja Savādāk, ar viņiem, personiski man un maniem kadriem, problēmu nebija, veikali demolēti un laupīti arī netika

     [+] [-]

, 2020-08-13 19:38, pirms 4 gadiem
coffijs rakstīja: Vēl tik pasaki ,ka Francijas pilsētās nedemolēja veikalus bārus un iestādes un nededzināja mašīnas,vai tas notiek Baltkrievijā protams nē.Arī Maidana laikā nevienu veikalu nedemolēja
Tur jau tā atškirība, ka cilvēki cīnās par brīvību un pārmaiņām nevis tupa aiziet paghaipot un pamarodierēt kā to varēja Parīzes ielās redzēt.... bet nu tjoma jau to kā savoks nesaprot. Ūsainais tirāns jau tur visus "dostal"....

     [+] [-]

, 2020-08-13 19:39, pirms 4 gadiem
asteus rakstīja: Secinākjums ir viens, gribam čempi, esam Batjkas pusē!
varu saderēt, ja batjka paliks pie varas, tad tur nekāda hokeja čempja nebūs!

     [+] [-]

, 2020-08-13 19:40, pirms 4 gadiem
asteus rakstīja: Pričom te veikali un citi objekti? Manos krajos žiletes tik tiešām bija miermīlīgas, vienīgā škrobe bija, ka ielas īslaicīgi bloķēja Savādāk, ar viņiem, personiski man un maniem kadriem, problēmu nebija, veikali demolēti un laupīti arī netika
Tavi kraji nav visa Francija ,jo sevišķi Parīze,vai Marseļa.

     [+] [-]

, 2020-08-13 19:42, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: varu saderēt, ja batjka paliks pie varas, tad tur nekāda hokeja čempja nebūs!
Labs derību iemesls, uz ko un kā deram?
Varam uz PČ Rīgā, kurš kuram biļetes ar dzeramo un ēdamo liks?

  +1 [+] [-]

, 2020-08-13 19:42, pirms 4 gadiem
asteus rakstīja: Vai tu arī esi no tiem tukšpaurīšiem, kuri ir gatavi upurēt Hokeja čempi Rīgā par godu Baltkrievijas "brīvības cīnītājiem"?
Tātad tev ir nospļauties par to, ka veselai tautai nav brīvības, cilvēkus sit un moka, lai tikai tu varētu skatīties hokeju? Tas ir ļoti egoistiski, lai neteiktu - cūcīgi.
1 2 3 78 komentāri