Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Fāzels: "Esam gatavi spiedienam, bet vairāk uztraucamies par koronavīrusu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Fāzels: "Esam gatavi spiedienam, bet vairāk uztraucamies par koronavīrusu"
Renē Fāzels. Foto: TASS/Scanpix

Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels norāda, ka pagaidām ir pāragri runāt par to, ka ar dalībnieku drošību saistīto problēmu dēļ kādas izlases varētu neatbraukt uz 2021. gada pasaules čempionātu Baltkrievijā.

Autoritārā vadības stila piekritējs Aleksandrs Lukašenko ir Baltkrievijas prezidents kopš 1994. gada, kurš ikreiz tiek pārvēlēts. Nebija nekāda pamata domāt, ka šī gada vēlēšanās rezultāts varētu būt citāds. Pirms vairākiem gadiem šajā valstī jau notika pasaules čempionāts, un viss noritēja labi. "2014. gada pasaules čempionātam Baltkrievijā bija milzīgi panākumi. To apmeklēja vairāk nekā 600 tūkstoši skatītāju, organizēšana sanāca lieliska," saka IIHF prezidents. "Tagad mums nav iemesla izteikt politisku paziņojumu. Izlēmām, ka 2021. gada turnīrs sāksies 21. maijā. Mūsu pozīcija ir pietiekami skaidra. Esam gatavi braukt uz Baltkrieviju."

Baltkrievijas notikumu dēļ IIHF viceprezidents Kalervo Kummola rosināja skatīt jautājumu par šī valsts tiesībām organizēt nākamā gada pasaules čempionātu."Kummolas intervija somu avīzē, kā tas bieži mēdz būt, radīja visai lielu troksni, taču mēs nekad neesam pārrunājuši jautājumu par to, ka varam atcelt pasaules čempionātu. Sekojam situācijai, redzam demonstrācijas pēc Lukašenko pārvēlēšanas, taču starptautiskās sporta federācijas loma nav izteikt politiskos paziņojumus šādā brīdī. Mūsu federācija ir apolitiska [nav saistīta ar politiku]," akcentē pasaules hokeja vadītājs.

Grūti prognozēt, kā attīstīsies politiskie notikumi Baltkrievijā, taču šobrīd ir vērts nestrēbt karstu un nogaidīt. Patlaban spiediens ir ievērojams. "Protams, ka mēs esam gatavi tādam spiedienam. Sekosim, kā situācija mainīsies. Mūs satrauc tas, ko redzam televīzijā. Pastāv risks, ka ar dalībnieku drošību saistīto problēmu dēļ kādas izlases neatbrauks uz Baltkrieviju. Bet pagaidām ir pāragri par to runāt," norāda Renē Fāzels. "Visi nervozē koronavīrusa dēļ, tagad ir grūti laiki. Vairāk esmu norūpējies par koronavīrusa situāciju hokeja līgās, sezonas startu Eiropas hokeja līgās un KHL, kā arī par to, vai varēs spēlēt skatītāju klātbūtnē."

Atgādinām, ka 2021. gada pasaules čempionāts ieplānots Rīgā un Minskā. Rīgas grupā spēlēs Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Latvija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna. Minskas grupā cīnīsies Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija, Lielbritānija. Rīga uzņems divus arī ceturtdaļfinālus, bet pārējie divi un atlikušie mači notiks Baltkrievijas galvaspilsētā.

Izmantotie resursi:
tass.ru

  +2 [+] [-]

, 2020-08-13 23:19, pirms 4 gadiem
Loģisks domu gājiens. Politiskiem paziņojumiem te nav vietas. Laika vēl ir daudz, un jāskatās, kā attīstīsies situācija Baltkrievijā.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-14 08:38, pirms 4 gadiem
Lukašenko valdīs tik ilgi, cik gribēs. Tie baltkrievi, kuri publiski iestājas pret viņu, nevajadzīgi riskē. Kur prāts?

     [+] [-]

, 2020-08-14 09:48, pirms 4 gadiem
Zigmu rakstīja: Lukašenko valdīs tik ilgi, cik gribēs. Tie baltkrievi, kuri publiski iestājas pret viņu, nevajadzīgi riskē. Kur prāts?
Pirmkārt viņš nevaldīs tik ilgi, cik gribēs - "filmu attīt atpakļa" viņam vairs neizdosies. Otrkārt, viņi cīnās par brīvību un cilvēka cienīgu attieksmi pret sevi, pret valsts teroru un vienkārši marasmu. Ja Latvijā iebruktu ienaidnieks - arī tad tu teiktu, ka jāpaceļ rociņas, jo nevajag "nevajadzīgi riskēt"? Luka patiesībā neatšķiras no citas valsts okupanta - viņš ir sagrābis varu un izvērsis teroru pret cilvēkiem.